تاریخچه کرم خاکی در ایران:
دانشمندان کهن ایرانی نیز در استفاده کرم خراطین از دیگر کشورهای جهان عقب نمانده و از خواص آن آگاه بوده و از آن به وفور استفاده میکرده اند. کرم خاکی نیز در طب سنتی ایران به کرم خراطین معروف بوده که کاربردهای زیادی را در بین ایرانیان داشته است. از جمله آن میتوان به تهیه روغن خراطین از این کرم اشاره کرد. جالب است بدانید یکی از پزشکان معروف ایرانی به نام حکیم بوعلی سینا از کرم خاکی در ساخت و تهیه انواع داروهای سنتی استفاده کرده است. نام روغن خراطین که امروزه استفاده میشود ریشه در طب کهن ایران دارد، در آن زمان روغن کرم خاکی به روغن خراطین شهرت داشته است که برای حجیم کردن اندام های مختلف بدن به کار برده میشده است، ظاهرا دیگر جهانیان در این زمینه چندان از خواص آن اطلاع نداشته اند چراکه ایرانیان بیشترین استفاده را در زمینه حجم دادن به اعضای بدن از روغن این کرم می برده اند. شرکت های تولید کننده مواد آرایشی و بهداشتی نیز امروزه به وفور در محصولات متنوع خود از روغن کرم خاکی استفاده میکنند. بر طبق اظهر نظر برخی منابع حکیم بو علی سینا برای درست کردن روغن خراطین از مخلوط روغن کنجد یا زیتون کمک میگرفته است که با اینکار درصد مواد اولیه خود کرم خاکی را کاهش میداده است. دلیل به کار بردن این روش شاید کمک گرفتن از خواص دیگر روغن ها بوده و یا شاید کاهش تاثیر روغن کرم خاکی برای برخی از بیماری ها.