خورش ریواس به*خاطر طعم ترش ریواس، یكی از خوشمزه*ترین خورش*های فصل بهار است.
خورش این خورش را اگرچه می*توان به 2روش پخت ولی پخت آن همراه نعنا و جعفری (مانند خورش كرفس) عطر و بوی بی*نظیری دارد.
با این حال در اینجا هر دو روش آمده است تا مناسب*ترین را برای ذائقه*تان انتخاب كنید.


روش اول
مواد لازم : برای 4نفر
ریواس یك كیلوگرم
گوشت بدون استخوان نیم کیلو گرم
پیاز 2 عدد
شکر 2 تا 3قاشق سوپ*خوری
روغن، نمك و فلفل به میزان لازم
نعنا تازه 150 گرم
جعفری تازه 250 گرم



طرز تهیه :

1- ابتدا پیازها را پوست كنده، بعد از شستن ریز خرد كنید. سپس در یك قابلمه مناسب مقداری روغن بریزید و رو شعله اجاق*گاز قرار دهید تا داغ شود. پس از آن، پیاز را اضافه كنید و تفت دهید تا طلایی رنگ شود.
2- گوشت را بشویید و به صورت قیمه*ای خرد كنید، سپس به پیاز داغ اضافه كرده، همراه با آن تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر كند. حالا 2تا3لیوان آب جوش به مخلوط گوشت و پیاز اضافه كنید، در ظرف را بگذارید و تا پخت كامل گوشت روی حرارت متوسط اجاق گاز صبر كنید.
3- در این فاصله ریواس*ها را پوست كنده، بعد از شستن به قطعات 3سانتی*متری یا به اندازه 2بند انگشت خرد كنید. از طرفی دیگر نعنا و جعفری تازه را نیز پاك كرده، بعد از شستن، ریز خرد كنید.
4 - حالا در یك تابه كوچك، مقداری روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود، سپس نعنا و جعفری خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید.
نكته: مقدار نعنا نباید خیلی زیاد باشد زیرا باعث تلخ شدن خورش می*شود.
5- بعد از آنكه گوشت پخت، ابتدا نعنا و جعفری سرخ شده را اضافه كنید و 10 دقیقه حرارت دهید. بعد از آن ریواس را همراه شكر، نمك و فلفل اضافه كنید و 10 دقیقه دیگر حرارت دهید.
نكته یك: زمان جوشیدن خورش بعد از اضافه كردن ریواس نباید زیاد باشد زیرا ریواس به سرعت له می*شود.
نكته دو: با توجه به اینكه ریواس طعم ترشی دارد، اگر خورش را با همین میزان ترشی دوست دارید، لازم نیست شكر اضافه كنید.

روش دوم
مواد لازم : برای 4نفر
ریواس یك و نیم كیلوگرم
گوشت بدون استخوان نیم كیلوگرم
پیاز یک عدد
زعفران ساییده شده نصف قاشق چای*خوری
نمك و فلفل به میزان لازم



طرز تهیه:
در این روش نیز مانند روش قبل، ابتدا پیاز را سرخ كرده، پس از تفت دادن گوشت در آن، همان 3-2 لیوان آب را اضافه كنید و بگذارید گوشت بپزد؛ سپس پودر زعفران را به آن اضافه كنید. در آخر ریواس را افزوده، بعد از گذشت 10دقیقه نوش*جان كنید.
نكته: توجه داشته باشید در این روش به جای نعنا و جعفری، از زعفران به عنوان طعم*دهنده استفاده شده است.