نان مربایی ، صبحانه شیرین

مواد لازم نفر:


  • مایه خمیر: یک قاشق چایخوری


  • شکر: 3 قاشق سوپخوری


  • آب ولرم: یک چهارم پیمانه


  • شیر: یک دوم پیمانه


  • کره ذوب شده: 50 گرم


  • تخم مرغ: 1 عدد


  • آرد حدود 400 گرم


  • نمک: یک دوم قاشق چایخوری

روش تهیه:
1 -مایه خمیر را به همراه یک قاشق چایخوری شکر و آب ولرم مخلوط کرده روی آن را بپوشانید. به مدت 10 دقیقه استراحت دهید تا پف کرده عمل بیاید.
2- شیر، کره، تخم مرغ وشکر را با همزن دستی مخلوط کنید.
3- آرد و نمک را با هم الک کرده داخل کاسه*ای بریزید و وسط آن را گود کنید، سپس مخلوط مواد مایه را به همراه خمیر مایه عمل آمده در وسط آرد بریزید با مفتول هم بزنید تا یکدست شود. دراین مرحله اگر خمیر شل بود آرد بیشتری به آن اضافه کنید وحدود 5 دقیقه ورز دهید.
4 - خمیر را داخل ظرف بزرگ چرب شده قرار دهید ورویش را بپوشانید. دردمای محیط به مدت یک ساعت استراحت دهید تا حجمش دو برابر شود.
5 -بافشار دست یا ضربه، هوای داخل خمیر عمل آمده را خارج کرده به مدت یک دقیقه ورز دهید. خمیر را با وردنه روی سطح کار به شکل مستطیل باز کنید.
6 - پهنای خمیر را سه قسمت فرض کنید درقسمت وسط مخلوط مربا، کشمش وبادام بریزید. دو طرف خمیر را به شکل نوارهای 2 سانتی برش بزنید وبه صورت ضربدر روی قسمت وسط بگذارید و به آرامی درون قالب لوف که از قبل چرب کرده اید قرار دهید.
7 -زرده تخم مرغ را با خامه مخلوط کرده با قلم*مو به آرامی روی خمیر بمالید وآن رادر طبقه وسط فر که از قبل گرم کرده اید با دمای 200 درجه سانتیگراد به مدت 30 تا 35 دقیقه بپزید.

مواد میانی:

  • مربای دلخواه: 200 گرم


  • کشمش: 2 قاشق سوپخوری


  • بادام خرد شده: 3 قاشق سوپخوری

مواد رومال:

  • زرده تخم مرغ: 1 عدد


  • خامه: 1 قاشق چایخوری