پیراشکی

مواد لازم:

  • آرد: حدود 4 پیمانه


  • ماست: یک پیمانه


  • شکر: یک دوم پیمانه


  • مایه خمیر: یک قاشق سوپخوری


  • آب ولرم: یک چهارم پیمانه


  • تخم مرغ: یک عدد


  • روغن مایع: 50 میلی لیتر


  • نمک: یک چهارم قاشق چایخوری


  • وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری


  • گلاب: یک قاشق سوپخوری


  • روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم


  • شکلات ذوب شده جهت تزیین: به میزان لازم

روش تهیه:

1 -مایه خمیر را به همراه یک قاشق سوپخوری آرد ویک قاشق چایخوری شکر وآب ولرم درون ظرف ریخته مخلوط کنید واجازه دهید تا عمل بیاید(15دقیقه).

2 - تخم مرغ را به همراه وانیل وگلاب بزنید تا یکدست شود سپس نمک، شکر، ماست وروغن مایع را اضافه کرده کاملا مخلوط کنید.مایه خمیر عمل آمده را روی مواد بریزید آرد را به تدریج اضافه کنید تا جایی که خمیر به دست نچسبد. خمیر حاصله باید کاملا نرم ولطیف باشد.

3 - روی خمیر را بپوشانید و 2 ساعت درجای گرم استراحت دهید تا حجمش دو برابر شود سپس روی سطح آرد پاشی شده به قطر یک سانتیمتر باز کرده قالب بزنید ودوباره اجازه دهید نیم ساعت دیگر استراحت کرده پف کند.

4 - پیراشکی ها را در روغن داغ سرخ کرده بعد از خنک شدن داخل آنها را با کرم پر کنید.

5 - برای تهیه کرم به این صورت عمل کنید: آرد را با شکر مخلوط کرده شیر و تخم مرغ را اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا یکدست شود. مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید مرتب هم بزنید تا جوش آمده وغلیظ شود. کرم را از روی حرارت برداشته وانیل و کره را اضافه کنید.

قالب زدن پیراشکی به روش قنادی:

خمیر را به شکل مستطیل باز کنید روی نیمی از خمیر از کرم گلوله هایی به اندازه یک گردو بگذارید دقت کنید که فاصله را رعایت کنید سپس نیمه دیگر خمیر را روی نیمه ای که کرم گذاشته اید برگردانید، قالب بزنید طوری که کرم وسط قالب قرار بگیرد. بعداز نیم ساعت استراحت در روغن سرخ کنید.

مواد کرم:


  • شیر: یک پیمانه


  • آرد: یک سوم پیمانه


  • شکر: یک سوم پیمانه


  • تخم مرغ: یک عدد


  • وانیل:یک چهارم قاشق چایخوری


  • کره: 25 گرم

تجربه من:

درتهیه این خمیر می*توانید بجای خمیر مایه از دوقاشق چایخوری بیکینگ پودر استفاده کنید و برای پوک شدن بیشتر خمیر، آن را با ماست مخلوط نمایید.

نکات

1 -برای تهیه پیراشکی از خمیر دونات هم می شود استفاده کرد.همچنین از این خمیرپیراشکی برای دونات نیز می*توانید استفاده کنید فقط باید میزان شکر خمیر را دو برابر کنید.

2 - برای پیراشکی ازکرم داده شده برای دونات می توان استفاده کرد.