مواد لازم برای 4 نفر:

  • لوبیا چشم*بلبلی: 200 گرم، خیس كرده
  • پیاز متوسط: یك عدد، خرد شده
  • فلفل دلمه*ای قرمز: یك عدد، خرد شده
  • نمك و فلفل: به میزان لازم
  • روغن: به میزان لازم

روش تهیه:

1 - لوبیا را 2 دفعه از چرخ*گوشت رد كنید، سپس همراه با پیاز و فلفل*دلمه داخل غذاساز خمیر كنید. اگر مایه سفت بود، نصف پیمانه آب به آن اضافه كنید. نمك و فلفل آن را اندازه كنید.

2 - مایه آكراس را داخل كاسه بریزید، به اندازه*ای آب به آن اضافه كنید كه اگر قاشق را سرازیر كردید، مایه از آن به آرامی بریزد.

3 - به اندازه*ای روغن داغ كنید كه آكراس*ها در آن شناور باشد. شعله آن باید زیاد باشد. با قالب فلافل از مایه برداشته و در روغن بریزید. هر طرف آن را 3-4 دقیقه سرخ كنید، سپس روغن آن را با حوله كاغذی گرفته و با انواع نان و سالاد سرو كنید.

نکات:


1 - در آكراس اصیل به جای فلفل دلمه*ای از 2 عدد فلفل قرمز تند استفاده می*شود.

2 - لوبیاها را حداقل 24 ساعت خیس كنید و اگر می*خواهید رنگ بهتر و نفخ كمتری داشته باشد، پوست آنها را بگیرید.



ورقه

نوعی كوكوی بادمجان گیلكی كه با نان یا كته خورده می*شود. برخلاف ظاهر ساده*اش طعم فوق*العاده*ای دارد و تهیه آن در زمان و هزینه صرفه*جویی می*كند.