مواد لازم:


  • بادمجان كوچك: یك كیلو
  • برگ انگور یا مو: به تعداد بادمجان*ها
  • هویج: 2 عدد
  • سیر: 10 حبه
  • كرفس: 2 شاخه
  • فلفل سبزتند: 5 عدد
  • بادمجان دلمه*ای: یك عدد
  • نمك: یك قاشق غذاخوری
  • سبزیجات معطر شامل(مرزه، ترخون، نعناع، جعفری و گشنیز): 250 گرم
  • سیاه*دانه: یك قاشق غذاخوری
  • سركه انگور: یك و نیم لیتر
  • تمبرهندی: 350 گرم
  • پودر تخم* گشنیز: یك*دوم قاشق غذاخوری
  • گلپر پودر شده: یك*دوم قاشق غذاخوری

روش تهیه:

1- بادمجان را شسته از پهلو یك برش كوچك بدهید.

2- بادمجان​ها را در مقداری آب و نمك بجوشانید تا كمی نرم شوند و بعد آنها را یكی*یكی روی پارچه نخی چیده تا آبشان كاملا گرفته شود.

3- بادمجان دلمه*ای را پوست گرفته و ریز خرد كنید. فلفل، كرفس و هویج را هم ساطوری كنید و سپس همه را داخل قابلمه ریخته و با یك و نیم لیوان سركه بجوشانید.

4- اجازه دهید تركیب شما سرد شود و بعد داخل آبكش بریزید. البته زیر آبكش یك ظرف قرار بدهید تا سركه*ها برای شما حفظ شود و چون در مراحل بعدی به آن نیاز دارید.

5- سبزیجات معطر را بعد از اینكه كاملا شستید و آب آنها گرفته شد ساطوری كنید.

6- سیر را هم ساطوری كرده همراه گلپر و پودر تخم گشنیز به اضافه سبزیجات ساطوری*شده داخل ظرف دیگری مخلوط كنید و بعد با سایر موادی كه قبلا ساطوری كرده*اید كاملا تركیب كنید.

7- داخل بادمجان*ها را با تركیبی كه مخلوط كرده*اید پر كنید و بعد دور هر بادمجان یك برگ مو بپیچید و داخل ظرف مخصوص ترشی* كنار هم بچینید.

8- بقیه سركه را به همراه تمبرهندی به مدت یك ساعت خیس كنید و سپس داخل آبكش ریخته و آن را صاف كنید.

9- در این مرحله تمبرهندی صاف*شده را به مدت 5 دقیقه روی حرارت بجوشانید، بگذارید تا سرد شود.

10- تمبرهندی سرد شده را با باقیمانده سركه كه در مرحله اول آبكش كرده و آن را نگه داشته بودید مخلوط كنید و روی بادمجان*ها بریزید.

11- این ترشی باید به مدت یك هفته داخل یخچال قرار بگیرد و بعد از یك هفته كاملا آماده سرو شدن است.

نکته:

وقتی كه می*خواهم این ترشی خوشمزه*تر شود 2 قاشق ترخون خشك*شده كه البته باید به شكل برگ ترخون باشد نه پودر شده لابه*لای بادمجان*ها می*ریزم. شما هم از این تجربه من استفاده كنید.