شیرینی پرتغالی

موادی که لازم داریم: این مواد برای نیم کیلو شیرینی هستش که من البته با 2 برابر این مواد درست کردم
تخم مرغ 1 عدد
وانیل نوک ق چ
پودر بادوم 1/2 و 1 ق غ پر(( 250 گرم بادوم رو پودر کنین و با 250 گرم پودر قند ترکیب کنین و بعد یک و نیم ق پر ازش بریزین داخل موادتون )

روغن جامد قنادی 100 گرم یا کره (( اگه از کره استفاده کردیم 130 گرم باید باشه )))
روغن مایع 25 گرم
رنده پوست نصف یک پرتغال بزرگ
اسانس پرتغال 4 قطره
پودر قند 60 گرم
آرد به میزان لازم:....به نظره من 1 و 1/2 لیوان خوبه
وسایلی که احتیاج دارین ، یه کوکی کاتر طرح قلب هستش من از کوچکترین سایز کوکی کاتر صورتیه استفاده کردم شما با همون قالب های کوچولو و با هر طرحی که خودتون دوست دارین می تونین قلب بزنین

یه وردنه و یه کاردک هم لازم دارین البته من یه وردنه طرح دار هم داشتم که جنبه تزئینی داره و فقط روی خمیر رو باهاش طرح انداختم
اگه نداشتین مشکلی نداره



اول روغن جامد یا کره که در دمای محیط کمی نرم شده+ روغن مایع + پودر قند رو میزنیم تا فلافی و پفکی مانند بشه 1 دقیقه کافیه







.بعد رنده پوست پرتغال رو اضافه می کنیم و کمی می زنیم بعد تخم مرغ و وانیل رو میزنیم و هم می زنیم تا یکدست بشه. همزن رو خاموش می کنیم و اسانس پرتغال رو اضافه می کنیم حالا نوبته آرد و پودر بادومه که اضافه بشن من برای این شیرینی از 3لیوان آرد استفاده کردم (( چون 2 برابر شما درست کردم)) شما 1 و 1/2 لیوان اضافه کنین البته بستگی به آردتون داره ببینین .. خمیر که درست می شه نه زیاد سفته و نه زیاد شله و بافتش مثل حلوای سفت می مونه البته نه به اون چربی که حلوا هستش




کلا خمیرتون یه خمیر یکدست نیست و از هم جدا میشه
حالا یه تیکه از خمیر رو بر می داریم و روش یه پلاستیک میگذاریم و به قطر 3 میلیمتر پهن می کنیم توجه کنید که خمیر نباید انقده نازک بشه که نشه قالب زد و نه انقده کلفت بشه که مثل نون بربری بشه





بعد دور تا دور خمیر رو با انگشت صاف و صوف می کنیم چون وقتی پهنش می کنیم ، دور تا دور خمیر ترک داره.
و بعد با وردنه طرح دار خیلی آروم روی سطحش خط میندازیم و با کوکی کاترمون قالب می زنیم! به همین راحنی!



وقتی که قالب زدیم ، چون با دست نمیتونین این خمیر رو بلند کنین(( چون خمیرمون شکننده هستش))
با یه کاردک سریع می دین زیر خمیر و بلندش می کنین و اضافه های دور تا دورشو بر می دارین و میگذارینش توی سینی فر.سینی احتیاج به کاغذ و یا چرب شدن نداره
خلاصه ...حالا می رسیم به قسمت سخت کار یعنی تزئین شیرینی هامون:
1 عدد زرده تخم مرغ + 1 ق آب زعفرون + 3 قطره رنگ زرد می زنیم تا یه دست بشه و بعد با قلمو ، روی پرتغالی های کوچولومون می کشیم و بعد روشون کمی پودر پسته می ریزیم



و بعد داخل فر 150 درجه بمدت 15 دقیقه رو ی پنجره دوم از پایین و
یا25 دقیقه روی پنجره دوم از بالا می پزیم
وقتی شیرینی ها آمادن که اولا وقتی با انگشت بهشون می زنیم راحت از سینی جدا بشن و زیرشون طلایی کمرنگ شده باشه و روشونم طلایی شده باشه
اگه زیر این شیرینی قهوه یی بشه دیگه بدرد نخور میشه و خوشمزه نیست ! پس توصیه من اینه که حواستون به شیرینی هاتون باشه و بالای سرشون وایسین ...بعد از فر بیرون میا ریم و میگذاریم توی هوای محیط خنک بشن و بعد از نیم ساعت توی ظرق می چینیم............