فندق درختچه*ای است به ارتفاع تقریبا دو متر که در نواحی مساعد تا ارتفاع 6 متر نیز می*رسد.
درخت فندق بومی اروپا و آسیای صغیر است. برگ*های درخت فندق پهن و نوک تیز با دو ردیف دندانه ، برنگ سبز و با دمبرگی بطول تقریبا یک سانتی*متر است. فندق دارای دو نوع گل نر و ماده است که به صورت سنبله آویخته در پائیز ظاهر می*شود .فندق گرد 2/5-1/5 سانتی*متر است. دارای پوششی سبز رنگ بوده که پس از خشک شدن تدریجا از آن جدا می*شود.ترکیبات شیمیایی:مغز فندق، حدود 60 درصد روغن دارد که به رنگ زرد روشن بوده و دارای طعمی ملایم و بوی مطبوعی است . این روغن به مصرف تغذیه، *عطرسازی و نقاشی می*رسد . مغز فندق دارای مقدار زیادی فسفر است.در 100 گرم مغز فندق مواد زیر موجود است:انرژی 625 کالری
آب 5/8 گرمپروتئین 12/5 گرممواد نشاسته*ای 15 گرممواد چرب 60 گرمکلسیم 200 میلی*گرمفسفر 320 میلی*گرمآهن 3/5میلی*گرمسدیم 2 میلی*گرمپتاسیم 700 میلی*گرمویتامین ب 1 0/5 میلی*گرمویتامین ب 3 1 میلی*گرمخواص داروئی:فندق از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . برگ، شکوفه،* گل و پوست آن (مخصوصا پوست ریشه آن) قابض است.1) فندق به دلیل اینکه دارای مقدار کمی مواد نشاسته*ای است و نیز دارای مواد معدنی زیادی مانند کلسیم،* پتاسیم، فسفر،* منیزیوم، *سدیم و آهن است، غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید | عضویت]محسوب می*شود.2) فندق غذای مناسبی برای تقویت بدن و مخصوصا دوره نقاهت است.3) فندق مقوی روده*ها و معده است.4) فندق سموم را از بدن خارج می*سازد.5) فندق فشار خون را بالا می*برد.6)خانم*هائی *که در بین دو عادت ماهانه خونریزی دارند برای درمان آن باید جوشانده پوست فندق بخورند.7) روغن فندق برای از بین بردن سرفه و درد سینه مفید است.8) روغن فندق برای کبد نافع است.9) آنهائی* که کارهای فکری می*کنند باید فندق بخورند زیرا بدلیل داشتن فسفر زیاد مغز را تقویت می*کند.مضرات :فندق اگر به مقدار کم خورده شود به هیچوجه مضر نیست ولی افراط در خوردن آن ایجاد نفخ و گاز شکم کرده و حالت تهوع تولید می*کند. برای جلوگیری از این حالات، آنهائی* که سرد مزاج هستند باید فندق را با آب و [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید | عضویت] خورده و گرم مزاجان با سکنجبین بخورند.