در این مقاله شما با عوامل خطر، روش های مقابله و تشخیص بیماری سالمونلا آشنا خواهید شد.


سالمونلا چیست؟

سالمونلا یک باکتری زشت و نامطبوع است که گاه در مواد غذایی مانند مرغ، گوجه*فرنگی، بادام*زمینی، سالسا ( یک نوع سس تند گوجه*فرنگی)، guacamole( ترکیبی از آوا کادو و پیاز، گوجه، فلفل و ادویه) و حتی غذای حیوانات خانگی یافت می*شود. این باکتری در دستگاه گوارش انسان و حیوانات رشد کرده و می*تواند سبب مسمومیت غذایی شود. این بیماری می*تواند از یک سطح معمولی تا عفونت*های بسیار جدی باشد که موجب مرگ انسان*ها شود. اما راه*هایی را برای محافظت از خودتان دارید.عکس فوق یک تصویر پررنگ و بزرگنمایی شده از باکتری سالمونلا است که به سلول*های بدن حمله کرده است. منابع غذایی سالمونلا

هر غذایی که منشأ آن حیوانات است، مانند گوشت، شیر و فرآورده*های لبنی، تخم*مرغ، غذاهای دریایی و بعضی از میوه*ها و سبزیجات ممکن است باکتری سالمونلا را داشته باشد. مردم باید از خوردن خام یا کم پخته گوشت، مرغ و تخم*مرغ و مصرف محصولات لبنی پاستوریزه نشده خودداری کنند. این لیست همچنین شامل غذاهای خانگی است که با تخم*مرغ خام درست می*شوند مانند سس مایونز، خمیر کلوچه و بستنی. آیا پختن یا شستن کمکی می*کند؟

پختن می*تواند کاملاً سالمونلا را بکشد. اگرچه شستن میوه و سبزیجات همیشه یک ایده*ی خوب است اما به از بین بردن کامل سالمونلا کمک نمی*کند خصوصاً در زمان شیوع. بهتر است هر نوع مواد غذایی مشکوک را دور بریزیم. زمانی که مقام*های بهداشتی هشدار می*دهند که این بیماری شیوع یافته و غذاهایی که موجب سرایت است را نخوریم، به این معنی است که آن غذا را خام یا پخته نخوریم. نکات ایمنی مواد غذایی

سازمان FDA آمریکا انجام این موارد را روی مواد غذایی و سبزیجات برای جلوگیری از مسمومیت غذایی پیشنهاد داده است:
  1. قبل و بعد از دست زدن به آن*ها دست*ها را با آب گرم و صابون بشویید.
  2. مواد را به خوبی در زیر آب جاری بشویید، نه در یک وان یا سینک ظرف*شویی.
  3. از تخته برش و ابزار تمیز استفاده کنید. اجازه ندهید تا این ماده با دیگر مواد غذایی خام یا سطوحی که با آنها تماس داشته است ارتباط پیدا کنند.

منابع غیر غذایی سالمونلا

حیوانات خانگی ممکن است این باکتری را در داخل روده خود داشته باشد، بنابراین مدفوع آن*ها می تواند خطرناک باشد. حیوانات خاصی مانند لاک*پشت*ها، مار و دیگر خزندگان، جوجه و دیگر پرندگان بیشتر احتمال داشتن این باکتری را دارند. همیشه پس از تماس با یک حیوان و یا مدفوع آن، حتماً دست*های خود را با آب گرم و صابون بشویید. سالمونلا در جوجه*های کوچک

CDC(مرکز مقابله با بیماری در آمریکا) به شیوع دوباره*ی سالمونلا در میان جوجه*ها هشدار داده است. شیوع این بیماری هر سال بهار زیاد می*شود زیرا مادران می*خواهند به عنوان هدیه*ی عید پاک، برای بچه*های خود جوجه بخرند. این مرکز به والدین هشدار می*دهد که از این کار خودداری کنند. کودکان زیر 5 سال نباید هرگز به جوجه یا بچه*ی مرغابی دست بزنند. علائم سالمونلا و درمان آن

علائم آن شامل گرفتگی عضلات شکم، اسهال و تب است که 12 تا 72 ساعت پس از ابتلا گسترش می*یابد. بیشتر مردم در طی 3 تا 7 روز خوب شده و نیاز به درمان خاصی به جز نوشیدن آب زیاد ندارند. افراد مبتلا به سالمونلای حاد ممکن است نیاز به آب*رسانی با مایعات داخل وریدی داشته باشند. مصرف آنتی بیوتیک در افراد سالم، مگر زمانی که عفونت آن در روده گسترش یافته است، لازم نیست . نیاز به مصرف آنتی بیوتیک در موارد مختلف با هم فرق می کند. موارد جدی و کشنده در بچه*ها، انسان*های ضعیف و مسن و افرادی که سیستم ایمنی بدن آن*ها ضعیف است، بیشتر می*باشد.
منبع: redirect.php?a=forums.pichak.net/921.html