این شیرینی های شطرنجی با شکل خاص شون برای عید خیلی مناسب هستند.

مواد لازم :

زرده تخم مرغ : ۲ عدد
کره : ۱۲۵ گرم
پودر قند : ۱۵۰-۱۰۰ گرم ( اگه کم شیرین دوست دارید می تونید ۱۰۰ گرم استفاده کنید )
شیر : ۳ قاشق سوپخوری
آرد : ۲۵۰ گرم
وانیل : یک قاشق چایخوری
کاکائو : یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه :

نکته : می تونید از یه خمیر دیگه که قبلا" درست کردیم ، هم استفاده کنید . فقط لزومی نداره بکینگ پودر اضافه کنید .


كره و پودر قند رو با هم زن هم می زنیم تا روشن و کرم رنگ بشه .

بعد زرده تخم مرغ و وانیل رو اضافه كرده و هم مي زنيم .
نکته : اگه بعد از اینکه [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید | عضویت] آماده شدن ، حس کردید که شیرینی بوی کره می ده . دو دلیل می تونه داشته باشه : ۱ - کره و پودر قند رو خوب هم نزدید . ۲- مقدار وانیل تون کم بوده یا کیفیت خوبی نداشته .
نکته : اگه بعد از اینکه [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید | عضویت] آماده شدن ، حس کردید که شیرینی طعم تلخی می ده . دلیلش اینه که مقدار وانیلی که استفاده کردید ، زیاد بوده .

شیر رو اضافه کرده و مخلوط می کنیم .



آرد رو كم كم به مواد قبلی اضافه مي كنيم . وقتي مواد سفت شدن دستگاه همزن رو مي ذاريم كنار و با دست مخلوط مي كنيم تا زمانی كه خمير به دستمون نچسبه. لزومی نداره خمیر رو زیاد ورز بدین .فقط در حدی که مخلوط بشن .


نکته : ورز دادن زیاد شیرینی رو سفت می کنه .






برای اینکه بدونیم خمیر[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید | عضویت]مون برای فرم دهی خوبه یا نه . با یه چنگال روی خمیر رو کمی فشار میدیم بایستی جای چنگال کاملا" روی خمیر بمونه .


خمیر رو یک ساعت در یخچال قرار بدین .



خمیر رو سه قسمت می کنیم و به دو قسمت از اون کاکائو اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم .


زیاد کاکائو نریزید چون خمیر رو کمی سفت می کنه .



تقریبا" یک چهارم از خمیر کاکائویی رو جدا کرده و بقیه خمیر کاکائویی رو روی یه دونه نایلون فریزر با وردنه بصورت مستطیل باز می کنیم ( نایلون فریزر رو از وسط با قیچی باز کنید ) عرض این مستطیل رو تقریبا" ۱۵ سانتیمتر در نظر می گیریم .



از خمیر سفید و خمیر کاکائویی باقیمانده ، نوارهایی به قطر یک سانتیمتر درست کرده و روی خمیر کاکائویی ( به ترتیبی که من قرار دادم ) بذارید .

این خمیر خیلی راحت با دست فرم می گیره ، پس سعی کنید سطح مقطع نوارهاتون مربع باشه تا موقع برش دقیقا" شکل شطرنج رو بهتون بده .





ردیف دوم رو هم مطابق شکل بچینید .





و بالاخره ردیف سوم :



بوسیله نایلون فریزر خمیر کاکائویی رو دور نوارها بپیچید . طوریکه در نهایت سطح مقطع اون شکل مربع باشه .





اگه از خمیر کاکائویی [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید | عضویت] تون اضافه اومد ، می تونید با چاقو برش بدین .



بعد سمت ديگه رو روی بقیه بپيچيد و با دست كمي محل رسيدن دو طرف خمير کاکائویی به همديگه رو هموار كنيد .





نایلون رو دور خمیر بپیچید و در یخچال بمدت ۱ ساعت قرار بدین ( اگه عجله دارید می تونید داخل فریزر بذارید ) .
خمير رو از يخچال در بياريد و نايلونش رو جدا کنید .





با يه چاقوی تيز خمير رو با عرض نيم سانت برش بدين .
نکته : ضخامت کم شیرینی ها هم باعث سفت شدن اونا می شه .





سطح سينی فر رو چرب كنيد .
[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید | عضویت]ها رو به سيني منتقل كنيد .



اگه از مكروفر استفاده می كنيد : ابتدا پيش گرمايش ۲۰۰درجه سانتیگراد بعد دوباره دستور ۲۰۰درجه سانتیگراد convection و زمان 15 دقيقه ( اميدوارم توضيحاتم واضح باشه ) . روی سه پایه کوتاه قرار دهید .

اگه از فر استفاده می كنيد : فر رو از قبل گرم كنيد بعد ۱۶۰ درجه سانتیگراد بمدت 15 دقيقه

نکته : با توجه به اینکه درجه حرارت فرها مثل هم نیستن . بنابر این ممکنه این زمان برای فر شما زیاد یا کم باشه . پس زمانیکه زیر شیرینی ها کمی طلایی شد یعنی زمان پخت کافیه . زیاد پختن شیرینی ها باعث سفت شدن اونا می شه .

بعد از اینکه شیرینی ها سرد شد می تونید توی ظرف در بسته بذارید و داخل یخچال یا فریزر نگهداری کنید .





منبع:[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید | عضویت]