کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان شهرستان فامنین گفت: تحقيقات نشان مي دهد کسانی که غذاهای فلفل*دار با سس*های تند را در برنامه

غذایی* خود لحاظ مي كنند، از ديگران سالم تر هستند و طول عمر خود را نيز افزايش مي*دهند.


به گزارش ايسنا، "حمید افشاری" اظهار كرد: فرهنگ*های بسیاری در سراسر جهان در طول سال*ها از ادویه*ها و سس*های تند، نه تنها برای مزه، استفاده

کرده*اند، فلفل و ادویه*های تند و سایر ادویه*جات در ابتدا در تمدن*های باستانی برای تزئینات و مصارف داروئی استفاده می*شد اما امروزه ترکیبات بسیاری از

غذاهای سنتی هنوز در امریکای لاتین، آسیا، خاورمیانه و آفریقا مورد استفاده قرار می*گیرند.


وي تصريح كرد: متداول ترین نوع فلفل که در سر*ا*سر جهان مورد استفاده قرار می*گیرد، چیلی پِپِر یا همان فلفل قرمز است که پس از نمک محبوب*ترین ادویه به

حساب می*آید كه این نوع فلفل ابتدا در پرو، مکزیک و توسط سرخپوستان آمریکایی هزار سال قبل از میلاد مسیح استفاده می*شد.




افشاري با بيان اينكه فلفل قرمز و سایر انواع فلفل*های ادویه*دار توسط کاشفان به سایر جهانیان در اروپا، آسیا و افریقا معرفی شدند، عنوان كرد: به تازگي چین،

ترکیه، نیجریه، اسپانیا و مکزیک بزرگ*ترین تولیدکننده*های فلفل قرمز در جهان هستند و محصولات خود را به تمام نقاط صادر می*کنند كه امروزه یافتن این نوع

فلفل*ها و سایر ادویه*جات تند کار بسیار ساده*ای است.


وي درباره سلامت*بخش بودن ادویه جات تند گفت: تمام فوايد مثبت فلفل قرمز و سایر فلفل*های تند در کپسای*سین، شیره این فلفل*ها است که تندی این

فلفل*ها نیز به خاطر وجود این ماده است.


افشاري اضافه كرد: کپسای*سین ماده*ای بی*بو و بی*مزه است و از نظر علمی ثابت شده در بسیاری از موارد از جمله فشار*خون، کلسترول، درد مفاصل،

افسردگی و مشکلات گوارشی برای سلامتی مفید است.

کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت فامنین افزود: کپسای*سین ابتدا درد را کمی تحریک می*کند اما در ادامه شدت آن را کاهش می*دهد، به این علت

معمولاً از کپسای*سین به عنوان درمانی مناسب برای رهایی از درد به ويژه برای درد*های بعد از عمل جراحی، درد مفاصل، درد گلو و ناراحتی*های پوستی خاص

استفاده می*شود اما فلفل*ها تنها مواد تند مزه*ای نیستند که سلامتی شما را بالا می*برند.




وي در ادامه با بيان اينكه زردچوبه ماده اصلی بسیاری از سس*های تند و کاری*ها بوده و نخستين بار در غذاهای خاور*میانه، هند و آسیای جنوب شرقی یافت

شده است، تصريح كرد: ماده اصلی زردچوبه، کارکامین است که پیشرفت بعضی امراض ویروسی را در بدن کند می کند اخیراً هم نتایجی در مورد بروز بیماری

آلزایمر نشان داده است و می*تواند به عنوان دارویی جلوگیری کننده در این رابطه استفاده شود.



افشاري اظهار كرد: مصرف فلفل قرمز و سایر ادویه جات تند باعث تنگی نفس، زخم معده و دل درد می*شود و باید گفت به جز تنگی *نفس، از بیشتر ادویه*جات و

سس*های تند برای علاج یا جلوگیری از این ناخوشی*ها استفاده می*شود.



وي در پايان بيان كرد: رژیم*های غذایی که در آن*ها بسیار از فلفل قرمز و سایر فلفل*های حاوی کپسای*سین و بسیاری ادویه*های تند دیگر مثل زردچوبه استفاده

می*شود، سلامتی عمومی بدن را بالا می*برد و ممکن است از بسياري بیماری*های جدی و خطرناک جلوگیری کند.