کانال تلگرام فال و طالع بینی

در تمام بخش ها مدیر فعال ( با سابقه فعالیت در انجمن های دیگر ) می پذیریم ، با ما تماس بگیرید. انجمن پیچک

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: گیاه ریحان

  1. #1
    کاربرفعال

    آخرین بازدید
    جمعه ۱۴ آذر ۹۳ [ ۰۹:۳۸]
    نوشته ها
    329
    امتیاز
    2,195
    سطح
    1
    Points: 2,195, Level: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    1000 Experience Points3 months registered
    سپاس ها
    24
    سپاس شده 47 در 43 پست

    گیاه ریحان

    در این مقاله شما را با گیاه ریحان، انواع و ویژگی*های آن آشنا می*کنیم.






    مقدمه



    ریحان، پادشاه سبزیجات، یکی از قدیمی ترین و محبوبترین سبزیجات است. این سبزی سرشار از مواد مغذی گیاهی قابل توجهی است که برای سلامتی مفید هستند. در بسیاری از آداب و رسوم سرتاسر دنیا، برای این سبزی به*عنوان "سبزی مقدس"، مورد احترام است.نام علمی ریحان Ocimum basilicum است و از خانواده*ی نعناعیان و از دسته Ocimum می*باشد.


    شکل ظاهری و محل رشد







    ریحان اصالتاً بومی ایران، هند و دیگر مناطق استوایی آسیا است. این گیاه بوته*ای یک ساله، اغلب به خاطر برگ*ها و دانه*های مفیدش در مصارف دارویی کاشته می*شود. ریحان در اقلیم گرم و استوایی رشد بهتری دارد. ارتفاع گیاه بالغ آن، به طور میانگین به 100 سانتی*متر می*رسد. برگ*هایش به رنگ سبز روشن بوده و لطیف هستند و تقریباً طول 6 سانتی*متر و پهنای 3 سانتی*متر دارند، و به*صورت مقابل هم بر روی ساقه رشد می*کنند. گلهای ریحان کاملاً بزرگ و به رنگ سفید یا بنفش هستند و به صورت خوشه*ای در انتهای ساقه می*رویند.



    گونه*های مختلف ریحان







    ریحان گونه*های متفاوتی دارد. ریحان "مدیترانه " که عموماً به*عنوان ریحان شیرین شناخته می*شود و برگ*هایش سبز روشن هستند. بر خلاف آن، "ریحان آسیایی"، که ساقه*های کرکی بزرگ با گل*های صورتی، و برگ*های بنفش یا قرمز داشته و طعمی شبیه به میخک دارد. گونه*ی دیگری نیز با نام ریحان لیمویی که طعم "لیمو" دارد، وجود دارد. مشخصات ریحان تایلندی نیز شبیه به ریحان آسیایی است، اما برگهای آن باریک*تر، تیزتر و به رنگ سبز روشن بوده و عطری شیرینی شبیه به شیرین بیان دارند.


    فواید ریحان برای سلامتی






    • برگ*های ریحان حاوی مقادیر زیادی از ترکیبات شیمیایی گیاهی است که خاصیت پیشگیری از بیماری و بهبود سلامت را دارند.

    • ریحان حاوی مقدار زیادی فلاوونوئید پولیفنولیک مانند اورینتین و ویکنین است. این ترکیبات در ازمایشگاه ها برای بررسی تأثیر احتمالی حفاظتی آنتی اکسیدانی شان در برابر پراکسیداسیون لیپیدی (lipid peroxidation) ناشی از تشعشع در کبد موش*ها مورد آزمایش قرار گرفتند.

    • برگ*های ریحان حاوی روغن*های اساسی مفیدی همچون اوژنول، سیترونلول، لینالول، سیترال، لیمونن و ترپینئول است. این ترکیبات تأثیرات ضد التهابی و آنتی باکتریال دارند.

    • این گیاه کالری بسیار کمی دارد و بدون کلسترول است اما منبع بسیار غنی از بسیاری از مواد غذایی، املاح و ویتامین*های ضروری است که برای سلامتی لازم هستند.

    • ریحان حاوی مقادیر بسیار بالایی از بتاکاروتن، ویتامین آ، کریپتوزانتین، لوتئین و زآگزانتین است. این ترکیبات به*عنوان جاذب محافظ در برابر رادیکالهای آزاد مشتق از اکسیژن و گونه*های فعال اکسیژن (ROS) که نقش مهمی در پیری و بیماری*های مختلف دارند، عمل می*کنند.

    • زآگزانتین یک ترکیب کاروتنوئید فلاونوئید زرد رنگ است که به شکل انتخابی جذب لکه زرد شبکیه*ای چشم می*شود و مانع رسیدن اشعه مضر ماوراء بنفش به شبکیه می*شود. تحقیقات نشان می*دهد که گیاهان، میوه*ها و سبزیجاتی که سرشار از آنتی اکسیدان زآگزانتین هستند از بیماری*های ماکولای وابسته به سن به*ویژه در سالمندان جلوگیری می*کنند.

    • 100 گرم سبزی تازه به طور شگفت انگیزی حاوی 5275 میلی گرم یا 175% از مقدار موردنیاز روزانه از ویتامین آ است. ویتامین آ خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و برای بینایی ضروری است. همچنین برای سلامت غشاء مخاطی و پوست نیز لازم است. مصرف غذاهای طبیعیِ سرشار از ویتامین آ از ابتلا به سرطان ریه و دهان جلوگیری می*کند.

    • ویتامین K موجود در ریحان نیز برای فاکتورهای انعقادی در خون ضروری است و با کمک به فرایند استخوان سازی، نقش مهمی در استحکام استخوان*ها ایفا می*کند.

    • ریحان حاوی مقادیرمناسبی از املاح همچون پتاسیم، منگنز، مس و منیزیم است. پتاسیم یکی از اجزای مهم مایعات سلولی و بدن است که به کنترل ضربان قلب و فشارخون کمک می*کند. منگنز توسط بدن به*عنوان یک کوفاکتور برای آنزیم آنتی اکسیدانی سوپراکسيد ديسموتاز استفاده می*شود.


    • برگ*های ریحان منبع بسیار خوبی از آهن هستند، در هر صد گرم ریحان تازه، 17 میلی گرم آهن (حدود 26% از میزان توصیه شده) وجود دارد. آهن، که یکی از اجزای تشکیل*دهنده هموگلوبین است، ظرفیت حمل اکسیژن خون را مشخص می*کند.



    انتخاب و نگهداری






    می*توانید ریحان را در گلدانی در حیاط پشتی خانه تان بکارید تا بتوانید در صورت نیاز، از برگ*ها و گل*های تازه آن استفاده کنید.
    در سبزی فروشی، به جای ریحان خشک شده، ریحان تازه و ارگانیک را انتخاب کنید زیرا همیشه برگ*های تازه آن از لحاظ کیفیت و عطر بهتر هستند. برگ*های ریحان باید به رنگ سبز تیره و بدون لکه*های سیاه و زردی باشند. برگ*های خشک شده و دانه*های ریحان را می*توانید در فروشگاه*ها پیدا کنید. اگرچه ممکن است برگ*های ریحانی که با نور آفتاب و یا دستگاه پرتودهی خشک شده*اند، حاوی مقدار کمتری ویتامین C و کاروتن باشند. ریحان تازه باید در فریزر و با رطوبت مناسب نگهداری شود. ریحان خشک نیز باید در ظرف شیشه*ای دردار، در محیطی تاریک، خنک و خشک نگهداری شود تا به مدت 6 ماه تازه بماند.

    روش*های آماده و سرو کردن


    ریحان تازه را زیر شیر آب بشویید و یا به مدت چند دقیقه بخیسانید تا خاک و سموم باقی*مانده از بین بروند.برای اینکه عطر و طعم آن حفظ شود، معمولاً ریحان را در آخرین مراحل پخت غذا اضافه می*کنند، زیرا پختِ طولانی مدت، باعث ازبین رفتن روغن*های اساسی آن می*شود.از برگ*های ریحان برای خوش طعم کردن تمام غذاهای تهیه شده با سبزیجات، ماکیان و گوشت می*توانید استفاده کنید. همچنین در غذاهای با گوجه و تخم مرغ، خورش ها، سوپ*ها و سالادها نیز به کار برده می*شود.



    دراینجا چند پیشنهاد غذایی برایتان داریم:




    • برگ*های تازه و یا خشک شده ریحان در پختن سوپ*ها و غذاهای دیگر استفاده می*شود.

    • برگ*های ریحان تازه*ی خرد شده به سالادهای سبزیجات (مانند سالاد ایتالیایی پانزانلا) و نیز به سالادهای میوه طعم خاصی می*دهد.

    • برگ*های بزرگ ریحان ایتالیایی، ماده اصلی سس "پستو" است، که یک سس سبزی است که در آشپزی مدیترانه*ای، به سوپ*ها، سبزیجات، ماهی و پاستا افزوده می*شود.

    • در برخی کشورهای آسیایی، نوعی شربت معطر که با دانه*های ریحان تهیه می*شود، محبوبیت زیادی دارد.


    کاربردهای درمانی ریحان





    • برگ*های ریحان حاوی روغن*های اساسی مفیدی همچون اوژنول، سیترونلول، لینالول، سیترال، لیمونن و ترپینئول هستند. این ترکیبات، خاصیت ضدالتهابی و آنتی باکتریال دارند.


    • محققان دریافته*اند روغن اساسی مهمی به نام اوژنول، عملکرد ضدالتهابی دارد. به این صورت که با مقابله با آنزیم سیکلواکسیژناز، باعث ایجاد آبشار التهابی در بدن می*شود. این عملکرد اوژنول باعث شده است که ریحان، به*عنوان یک درمان مهم برای تسکین علائم بیماری افرادی با بیماری*های التهابی، نظیر روماتیسم مفصلی، آرتروز و بیماری*های التهابی روده، استفاده شود.

    • همچنین روغن ریحان نیز با جلوگیری از بسیاری از باکتریهای بیماری زا مانند استافیلوکوک، انتروکوک، شیگلا و سودوناموس، عملکرد ضدعفونی دارد.

    • چای ریحان (دم کرده ریحان) نیز به از بین بردن تهوع کمک می*کند و کمی نیز عملکرد ضدعفونی دارد.


    منبع " ویکی 5040
    ویرایش توسط elya29 : جمعه ۲۱ شهریور ۹۳ در ساعت ۱۲:۰۷

  2. 2 کاربر از پست مفید elya29 سپاس کرده اند .

    salamatism (سه شنبه ۱۲ بهمن ۹۵),ایناز (دوشنبه ۰۷ مهر ۹۳)

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •