کانال تلگرام فال و طالع بینی

در تمام بخش ها مدیر فعال ( با سابقه فعالیت در انجمن های دیگر ) می پذیریم ، با ما تماس بگیرید. انجمن پیچک

نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: آشنایی با کلسترول، سطح کلسترول و غذاهای مفید و مضر

  1. #1
    کاربرفعال

    آخرین بازدید
    جمعه ۱۴ آذر ۹۳ [ ۰۹:۳۸]
    نوشته ها
    329
    امتیاز
    2,195
    سطح
    1
    Points: 2,195, Level: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    1000 Experience Points3 months registered
    سپاس ها
    24
    سپاس شده 47 در 43 پست

    آشنایی با کلسترول، سطح کلسترول و غذاهای مفید و مضر

    کلسترول یک مایع روغنی است که توسط کبد تولید می شود. کلسترول برای عملکرد طبیعی بدن حیاتی است در این مقاله شما با کلسترول و غذاهای مفید و مضر آن آشنا خواهید شد










    کلسترول چیست؟






    ما احتمالاً بین کلسترول و غذاهای چرب ارتباطی می*بینیم، اما بیشترین بخش این مواد مومی شکل به وسیله*ی بدن خودمان ساخته می*شوند. کبد، %75 از کلسترولی که در خون وجود دارد را می*سازد. %25 باقی*مانده از غذا دریافت می*شود. در حالت نرمال، کلسترول به سلول*های بدن در انجام وظایفشان کمک می*کند. اما در بیش از 100 میلیون آمریکایی سطح کلسترول به شکل خطرناکی بالاست.



    علائم کلسترول بالا






    کلسترول بالا نشانه*ی خاصی ندارد. اما می*تواند آسیب*های عمیقی را در بدن سبب *شود. با گذشت زمان، مقدار زیاد کلسترول می*تواند پلاک*هایی را در داخل عروق خونی ایجاد کند که این عارضه به عنوان تصلب شرایین شناخته می*شود. این شرایط مجراهای جریان خون را تنگ کرده و می*تواند باعث شروع بیماری قلبی شود. خبر خوب این است که تشخیص کلسترول بالا ساده است و چندین راه برای پایین آوردن آن وجوددارد.



    آزمایش سطح کلسترول







    افراد بالای20 سال بایستی هر 5سال یک بار آزمایش دهند تا سطح کلسترولشان مشخص شود. این، با یک آزمایش خون ساده تحت عنوان لیپوپروتئین ناشتا امکان پذیراست. در این آزمایش اشکال مختلف کلسترول را در حالت ناشتای 12_9 ساعته می*سنجند. در نتیجه آزمایش ،سطح کلسترول خوب، کلسترول بد وتری گلیسیرید، مشخص می*شود.


    کلسترول بد







    بیشتر کلسترول موجود در خون توسط پروتئینی به نام پروتئین کم غلظت یا LDL حمل می*شود. این، به نام کلسترول بد شناخته می*شود؛ چون دارای ترکیبات دیگری است که می*تواند عروق خونی را مسدود سازد. رژیم<a href="redirect.php?a=www.forums.pichak.net/">*</a>های غذایی با میزان بالای چربی*های اشباع*شده و ترانس می*توانند سطح کلسترول LDL را بالا ببرند. برای بیشتر افراد میزان LDL پایین تر از 100 خوب است اما برای افرادی باسابقه*ی بیماری قلبی، این میزان باید کمتر هم باشد.


    کلسترول خوب






    تقریبا یک سوم از کلسترول خون، توسط لیپوپروتئین های غلظت بالا یا HDL حمل می شوند. این کلسترول خوب محسوب می*شود، چون باعث از بین رفتن کلسترول بد شده و از تشکیل پلاک*ها در داخل عروق خونی جلوگیری می*کند. هر چه سطح HDL بالاتر باشد، بهتراست. افرادی که سطح خیلی پایینی از این شکل کلسترول را دارند، بیشتر در خطر ابتلا به بیماری*های قلبی هستند. مصرف چربی*های بی*ضرر، مثل روغن زیتون ممکن است به بالا بردن سطح HDL کلسترول، کمک کند.



    تری گلیسیرید







    بدن، کلسترول، قند و الکل اضافی را به تری گلیسیرید مبدل می*سازد، که نوعی چربی است و با خون حمل می*شود و در نهایت در سلول*های چرب سراسر بدن، ذخیره می*شود. افرادی که اضافه*وزن دارند، کم تحرک*اند، سیگاری*ها و الکلی ها، درست همانند افرادی هستند که غذاهای با کربوهیدرات بالا مصرف می کنند. تری گلیسیرید 150 به بالا، خطر سندروم متابولیک را برای شما به همراه دارد، که به بیماری*های قلبی و دیابت پیوند داده میشود.


    مجموع کلسترول






    مجموع کلسترول، مجموع مقادیر LDL, HDL , )VLDL لیپوپروتئین خیلی کم غلظت) در خون شما را نشان می*دهد. VLDL یک پیش*زمینه از LDL است که کلسترول بد محسوب می*شود. در بیشتر مواقع، یک مجموع کلسترول زیر 200 ، مناسب محسوب می*شود.کسانی که قسمت های بالایی این محدوده جای میگیرند، نسبت به افرادی با کلسترول زیر 200، بیشتر در خطر ابتلا به بیماری قلبی هستند


    .
    نسبت کلسترول







    برای سنجش نسبت کلسترول، میزان مجموع کلسترولتان را بر میزان HDL تقسیم کنید. برای مثال، یک مجموع کلسترول 200 را بر میزان HDL 50 که تقسیم کنید، حاصل نسبت 4 به 1 است. پزشکان نسبت 4 به 1 و یا کمتر را توصیه می*کنند. هرچه این نسبت کمتر باشد، بهتراست. اگرچه این رقم برای تخمین خطر بیماری قلبی به کارمی آید، اما برای پیشنهاد روش درمانی مناسب نیست. پزشکان به رقم مجموع کلسترول، کلسترول HDL، و کلسترول LDL نگاه کرده و درنهایت روش درمان را مشخص می*کنند.




    کلسترول موجود در مواد غذایی






    غذاهای حاوی کلسترول بالا، مانند تخم<a href="redirect.php?a=www.forums.pichak.net/">*</a>مرغ، میگو و خرچنگ دیگر کاملاً ممنوع نیستند. تحقیقات نشان می*دهند که در بیشتر افراد، کلسترولی که از طریق مواد غذایی وارد بدن می*شود تنها یک تأثیر کوچک را بر سطح کلی کلسترول موجود در خون دارد. تعداد کمی از افراد "واکنش دهنده" هستند و سطح کلسترول خونشان با خوردن تخم<a href="redirect.php?a=www.forums.pichak.net/">*</a>مرغ بالا می رود. اما در اکثر افراد، چربی*های اشباع*شده و تران، نگرانی های اصلی محسوب می شوند. میزان کلسترول دریافتی در روز، برای یک فرد سالم، 300 میلی*گرم و برای آن*ها که دارای کلسترول بالا هستند، 200 میلی*گرم تعیین شده است. یک تخم<a href="redirect.php?a=www.forums.pichak.net/">*</a>مرغ دارای میران کلسترولی برابر یا 186 میلی*گرم است.



    کلسترول و سابقه*ی خانوادگی



    کلسترول از 2 منبع به دست می*آید: بدن و مواد غذایی__ و هر دو می*توانند در ایجاد کلسترول بالا کمک کنند. بعضی افراد ژن*هایی را به ارث برده*اند که شرایط تولید کلسترول بیش از حد را فراهم می*سازند. برای بقیه افراد، رژیم غذایی، مقصر اصلی است. چربی*های اشباع*شده و کلسترول در مواد غذایی حیوانی ، مثل گوشت، تخم<a href="redirect.php?a=www.forums.pichak.net/">*</a>مرغ و فرآورده*های لبنی یافت می*شوند. در بسیاری از موارد، کلسترول بالا حاصل از هر دو منبع ژنتیک و رژیم غذایی است.



    چه چیز خطر را بالا می*برد؟







    چند عامل وجود دارند که میتوانند شما را در خطر کلسترول بالا قرار دهند:

    1. یک برنامه*ی غذایی شامل کلسترول و چربی*های اشباع*شده به میزان زیاد
    2. سابقه*ی خانوادگی کلسترول بالا
    3. چاقی یا اضافه*وزن
    4. افزایش سن



    کلسترول و جنسیت






    تا قبل از یائسگی، زنان معمولاً نسبت به مردان هم سن و سالشان، مجموع کلسترول کمتری دارند. همچنین دارای کلسترول HDL بالاتری هستند که از نوع خوب کلسترول محسوب می*شود. یک دلیل آن استروژن است: این هورمون جنسی زنانه سطح کلسترول HDL را افزایش می*دهد. میزان استروژن در زمان بارداری افزایش و در یائسگی کاهش می*یابد. بعد از 55 سالگی، خطر افزایش کلسترول در زن ها بالا می رود.



    کلسترول و کودکان







    شواهدی وجود دارد که تأیید می*کند کلسترول می*تواند در دوران کودکی در رگ*های خونی رسوب کرده و در آینده به تصلب شرایین و بیماری*های قلبی منجر شود. انجمن قلب آمریکا، به کودکان و نوجوانانی که کلسترول بالا دارند توصیه می*کند که دست به کار شده و اقدامات لازم را در جهت پایین آوردن میزان کلسترول انجام دهند. در بهترین حالت، کلسترول افراد 19_2 ساله بایستی کمتر از 170 باشد.



    چرا کلسترول بالا اهمیت دارد؟






    کلسترول بالا خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر، حمله*ی قلبی و سکته مغزی را بالا می*برد. همین طور خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می*دهد. همان طور که پیش از این اشاره شد، کلسترول بالا منجر به ساخت پلاک*هایی در عروق خونی می*شوند که به تنگ تر شدن آن*ها می*انجامد. این امر خطرناک است چون می*تواند در جریان خون اختلال ایجاد کند. اگر خون*رسانی به قسمتی از مغز یا قلب مختل شود، نتیجه آن حمله قلبی و یا سکته مغزی است.



    از بین برنده کلسترول: خوردن غذاهای فیبری بیشتر






    تغییر رژیم غذایی یک راه خوب برای جنگیدن با کلسترول بالاست. اگر تا حالا نمی*دانستید چرا گفته می*شود غلات و حبوبات برای سلامت قلب مناسب*اند، هم اکنون بدانید که دلیلش وجود فیبر در این*گونه خوراکی*هاست. فیبر حل شونده که در بسیاری از غذاها وجود دارد به کاهش LDL که کلسترول بد است، کمک می*کند. منابع خوب برای فیبر حل شونده عبارت*اند از: نان*های سبوس*دار، آرد جو دو سر، میوه، میوه*های خشک*شده، سبزی*ها، حبوبات مثل لوبیای قرمز.



    از بین برنده کلسترول: چربی*ها را بشناسید






    نباید بیشتر از %35 درصد از کالری روزانه*ی شما از چربی حاصل شود. اما همه*ی چربی*ها یکسان نیستند. چربی*های اشباع*شده__حاصل از فراورده*های حیوانی و روغن*های استوایی__ میران کلسترول LDL را افزایش می*دهند. چربی*های ترانس شرایط بدتری را ایجاد می*کنند که در آن کلسترول بد، بالا رفته و نوع خوب پایین می*آید. این دو نوع چربی بد در بسیاری از محصولات پخته*شده مثل: غذاهای سرخ*شده( دونات ها، سیب*زمینی سرخ*کرده، چیپس ها)، کره و شیرینی*ها، وجود دارند.
    چربی*های اشباع*نشده، به خصوص وقتی با دیگر تغییرات مثبت رژیم غذایی همراه شوند، می توانند میزان کلسترول LDL را کاهش دهند. آن*ها در آواکادو، روغن زیتون و روغن بادام<a href="redirect.php?a=www.forums.pichak.net/">*</a>زمینی یافت می*شوند.


    از بین برنده کلسترول: پروتئین انرژی*بخش






    گوشت و شیر پرچرب مقدار زیادی پروتئین دارند، اما منابع اصلی کلسترول نیز محسوب می*شوند. شما در صورتی که در برخی از غذاها، از پروتئین های گیاهی همانند سویا استفاده کنید، می توانید میزان کلسترول LDL را کاهش دهید. ماهی یک انتخاب فوق*العاده دیگر است. سرشار از اسید امگا3 است که کلسترول را تقویت می*کند. انجمن قلب آمریکا مصرف 2 بار ماهی در هفته را توصیه می*کند.

    از بین برنده کلسترول: رژیم حاوی کربوهیدرات کم





    شواهدی مطرح*شده که نشان می*دهد رژیم<a href="redirect.php?a=www.forums.pichak.net/">*</a>های کم کربوهیدرات ممکن است بهتر از رژیم<a href="redirect.php?a=www.forums.pichak.net/">*</a>های کم چرب به بهبود سطح کلسترول کمک کنند. در 2 سال گذشته، موسسه*ی ملی سلامت، تحقیقاتی را انجام داد که طی آن مشخص*شد افرادی که رژیم غذایی کم کربوهیدرات را دنبال می*کنند نسبت به کسانی که رژیم<a href="redirect.php?a=www.forums.pichak.net/">*</a>های غذایی کم چرب را دنبال کرده*اند، از سطح بسیار چشمگیرتری از HDL (کلسترول خوب) برخوردار بوده*اند.


    از بین برنده کلسترول: کاهش وزن






    اگر اضافه*وزن دارید، با دکترتان درباره*ی شروع یک برنامه کاهش وزن مشورت کنید. کاهش وزن به شما کمک خواهد کرد تا سطح تری گلیسیرید، LDL و مجموع کلسترول خود را پایین بیاورید. کاهش حتی چند کیلو هم می*تواند میزان کلسترول خوب را افزایش دهد. در برابر هر 2.75 کیلوگرمی که از دست بدهید، یک واحد کلسترول خوب نصیبتان می*شود.



    از بین برنده کلسترول: ترک کردن سیگار








    ترک دخانیات دشواراست، اما یک دلیل مهم برای این کار وجود دارد.وقتی سیگار را ترک کردید، سطح کلسترول خوب به میزان %10 افزایش می*یابد. اگر از چند روش مختلف برای ترک سیگار استفاده کنید احتمالا موفق تر خواهید بود. با پزشکتان درباره اینکه کدام گزینه برای شما موثرتر است مشورت کنید.



    از بین برنده کلسترول: ورزش







    اگر شما سالمید ولی فعال نیستید، شروع یک برنامه ایروبیک می تواند ظرف 2 ماه تا %5 میزان کلسترول خوب شما را افزایش دهد. برنامه ورزشی منظم میزان کلسترول بد را نیز کاهش می*دهد. یک فعالیت ورزشی که ضربان قلب را افزایش می*دهد انتخاب کنید، مثلاً دویدن، شنا کردن یا راه رفتن سریع، و سعی کنید که هر روز هفته حداقل 30 دقیقه را به آن اختصاص دهید. لازم نیست این 30 دقیقه مداوم باشد؛ می*تواند 2 تا 15 دقیقه باشد.



    درمان: داروها






    اگر کلسترول بالا در خانواده شما وجود دارد، ممکن است رژیم و ورزش به تنهایی برای کاهش اعداد تا جایی که رضایت*بخش باشد، کفایت نکند. در این صورت، مصرف دارو می تواند سطح کلسترول را بیشتر عقب براند. استاتین معمولاً اولین انتخاب است. آن*ها تولید کلسترول در کبد را متوقف می*کنند. گزینه*های دیگر مثل مهارکننده*های جذب کلسترول، رزین های اسید صفراوی و فیبرات ها هستند. دکترتان احتمالاً ترکیبی از این داروها را برایتان تجویز می*کند.

    درمان: مکمل*های غذایی







    برخی از مکمل*های غذایی سطح کلسترول شما را تقویت می*کنند. اینها که شامل روغن بذر کتان، روغن ماهی، استرول های گیاهی همچون بتا_سیتروسترول، نیاسین تجویز شده، ویتامین ب کمپلکس، و ... هستند دارای اثر کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب می باشند. از نیاسینی که در مکمل*های عادی یافت می*شود، نباید برای کاهش کلسترول استفاده شود.


    درمان های گیاهی






    بعضی مطالعات حاکی از آن است که سیر می*تواند چند درصد از مجموع کلسترول بکاهد. اما قرص*های سیر می*توانند عوارض جانبی داشته و یا با داروهای دیگر، تداخل دارویی پیدا کنند. گیاهان دیگری که کلسترول را کاهش می دهند عبارت*اند از:

    1. دانه شنبلیله
    2. عصاره برگ کنگر فرنگی
    3. بومادران
    4. ریحان







    کلسترولتان را چقدر باید پایین بیاورید؟







    خیلی از مردم قادرند که سطح کلسترولشان را از طریق تغییر سبک زندگی و با کمک دارو پایین آورند. اما چقدر پایین، کافی است؟ برای افراد دیابتی و یا افرادی که خطر بیماری*های قلبی تهدیدشان می*کند، میزان LDL زیر 100 مطلوب است. اگر شما در حال حاضر مبتلا به بیماری قلبی یا بیماری عروق کرونر هستید، باید بدانید که بعضی پزشکان میزان LDL را برایتان 70 و یا کمتر توصیه می*کنند.



    آیا آسیب قابل بازگشت است؟







    سال*ها طول می*کشد تا کلسترول بتواند رگ*ها را با ایجاد پلاک مسدود سازد. اما شواهدی در دست است که نشان می دهد که تصلب شرایین، حداقل تا حدودی، برگشت پذیر است. دین ارنیش، مطالعات زیادی را به چاپ رسانده که نشان می*دهد که یک رژیم کم چرب گیاهی، کنترل استرس و ورزش مناسب می*تواند پلاک*های ساخته*شده در عروق کرونر را از بین ببرد. تحقیقات دیگر حاکی از آن است که کاهش چشمگیر کلسترول می*تواند منجر به باز شدن رگ*های مسدود شده شود.



    منبع :ویکی 5040
    ویرایش توسط elya29 : جمعه ۲۸ شهریور ۹۳ در ساعت ۱۸:۰۲

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

موضوعات مشابه

  1. پاسخ ها: 2
    آخرين نوشته: دوشنبه ۱۴ مرداد ۹۸, ۱۲:۳۷
  2. پاسخ ها: 0
    آخرين نوشته: سه شنبه ۲۱ آبان ۹۲, ۱۷:۲۰

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •