در این مقاله با روشی برای تهیه برنج به سبک هندی آشنا می شوید.




مناسب برای 4 تا 6 نفر

مواد لازم



  1. برنج دانه بلند دو فنجان
    آب 8 فنجان
    نمک دو قاشق چای*خوری
    گل میخک دو عدد
    هل دو عدد
    دارچین یک تکه پنج سانتی*متری
    روغن گیاهی سه قاشق غذاخوری (یا حیوانی اگر داشتید)
    تخم خردل سیاه نصف قاشق چای*خوری
    زیره سبز نصف قاشق چای*خوری
    چیلی خردشده یک چهارم قاشق چای*خوری
    پیاز یک متوسط خردشده
    سیر خردشده سه حبه
    زردچوبه یک چهارم قاشق چای*خوری




اگر شما دانه*های هل یا چوب دارچین را نداشتید, به جای آن یک مقدار از پودر آن*ها را همراه زیره سبز در مرحله چهار اضافه کنید.


طرز پخت


1. برنج*ها را در یک آبکش بریزید و زیر آب سرد بگیرید تا شسته شوند و آب تمیز از زیر آن خارج شود. برنج*ها را برای 30 دقیقه در آب سرد خیس کنید. سپس آب آن را تخلیه کنید.

2. هشت فنجان آب و مقداری نمک را در قابلمه بزرگ ریخته و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد. برنج را در قابلمه بریزید و هم بزنید. گل میخک، هل، و دارچین را اضافه کنید تا ده دقیقه بجوشد. برنج را بچشید و ببینید که طبق ذائقه شما آماده است یا نه، برنج بسته به میزان کهنگی ممکن است زمان زیاد یا کمی برای طبخ نیاز داشته باشد. اگر هنوز خیلی سفت است، بگذارید چند دقیقه دیگر بپزد.

3. وقتی برنج طبق سلیقه شما پخت، آن*ها را در صافی بریزید و با آب سرد بشویید تا پخت آن متوقف شود. میخک*ها، هل، و چوب دارچین را خارج کرده و دور بیندازید. برنج را در صافی بریزید تا آب آن تخلیه شود.

4. روغن را در ماهیتابه*ای که برای برنج*ها جا داشته باشد، روی دمای متوسط-زیاد حرارت دهید. دانه*های خردل، زیره سبز، وچیلی خردشده را به روغن اضافه کنید. پختن را تا زمانی که دانه*های خردل شروع به ترکیدن کنند ادامه دهید، و سپس پیازها را اضافه کنید. ترکیب را به هم بزنید تا پیازها در روغن سرخ*شده و شروع به قهوه*ای شدن کنند، به مدت 5 تا 7 دقیقه.

5. سیر را اضافه کرده و2 تا 3 دقیقه دیگر سرخ*کنید. برنج را اضافه کرده و خوب مخلوط*کنید. زردچوبه را روی برنج بپاشید و خوب مخلوط*کنید . 3 تا 4 دقیقه دیگر آن را بپزید تا آماده شود .



منبع: wiki.5040.ir