قارچ*های دکمه*ای متداول*ترین قارچ مصرفی در ایران و بسیاری از کشورها هستند. نگاهی به فواید سلامتی قارچ دکمه*ای، شما را تشویق می*کند این غذای پرفایده را به فهرست برنامه غذایی خود اضافه کنید.

طبق گزارش بخش کشاورزی امریکا 90% از مصرف قارچ در امریکا را این نوع قارچ تشکیل می*دهد. قارچ دکمه*ای را به نام قارچ سفید دکمه*ای (white button mushrooms) یا قارچ تجاری نیز می*خوانند و در تمام طول سال قابل تهیه بوده و در غذاهایی مانند سوپ، سالاد، پیتزا، خوراک و یا به صورت خام مصرف می*شود.
فواید قارچ برای سلامتی

بیماری قلبی عامل پیشتاز مرگ در سرتاسر دنیا است اما مصرف قارچ دکمه*ای می*تواند شما را از آن حفظ کند. یک عامل زمینه*ساز مهم بیماری قلبی، اتروژنز ( atherogenesis) است که تشکیل پلاک در دیواره*های عروق است که موجب اترواسکلروز و سخت شدگی رگ*ها می*شود. محققان دانشگاه ایالت آریزونا تأثیر قارچ دکمه*ای بر روی سلول*های اندوتلیال (اندوتلیوم لایه نازکی از سلول*هاست که لایه داخلی عروق خونی را پوشانده است) را در آزمایشگاه بررسی کردند. نتایج مطالعه آن*ها که در نشریه Nutrition Journal در سال 2010 منتشر شد نشان داد که قارچ دکمه*ای التهاب سلول*های اندوتلیال را کاهش داده و از چسبیدن سلول*های سفید خون به دیواره*های رگ*ها جلوگیری می*نماید. محققان نتیجه*گیری کردند که مصرف قارچ دکمه*ای می*تواند وسیله*ای برای پیشگیری از بیماری قلبی باشد. فواید قارچ دکمه*ای برای دستگاه ایمنی بدن

سلول*های ویژه*ای در بدن به نام سلول*های کُشنده طبیعی به سرعت به مهاجمان خارجی مانند ویروس*ها و سلول*های سرطانی واکنش نشان می*دهند. این واکنش سریع برای دستگاه ایمنی حیاتی است چون به مقابله با بیماری*ها کمک می*کند. در سال 2007 نشریه Nutrition Journal گزارش کرد که مصرف قارچ دکمه*ای می*تواند با افزایش فعالیت سلول*های کشنده طبیعی، دستگاه ایمنی را تقویت می*کند. اگر چه هنوز دقیقاً مشخص نشده چطور، اما دانشمندان معتقدند که محتوای پلی ساکارید قارچ*ها مسئول افزایش تقویت ایمنی است. فواید ضد سرطانی قارچ دکمه*ای

قارچ دکمه*ای از بدن در مقابل سلول*های سرطان*های مختلف محافظت می*نماید. در سال 2010 بخش آسیب*شناسی گیاهی ایالت پنسیلوانیا گزارشی منتشر کرد که بیان می*دارد قارچ دکمه*ای در درمان سرطان*های سینه، روده بزرگ (کلون) و پروستات موثر است. طبق مطالعه*ای که در سال 2006 در نشریه Cancer Research منتشر شد، مصرف نصف فنجان قارچ دکمه*ای در روز می*تواند رشد تومور سرطان سینه را متوقف سازد. یک زن سالم می*تواند کمتر از نصف فنجان قارچ دکمه*ای مصرف کند و خطر ابتلا به سرطان سینه را تا حد زیادی کاهش دهد. ارزش غذایی

قارچ دکمه*ای در دریافت چند مواد معدنی و ویتامین به مقدار توصیه*شده روزانه نقش دارد. به گزارش وزارت کشاورزی ایالات*متحده امریکا قارچ*ها حاوی مقدار زیادی مس هستند که برای تولید سلول*های خونی و حفظ سلامت قلب لازم است. مواد مغذی دیگر این قارچ ویتامین ث، ویتامین دی و ویتامین ب و نیز مواد معدنی سلنیوم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم و روی هستند. قارچ دکمه*ای پخته، بیشتر مقدار محتوای مغذی خود را حفظ می*کند اگر چه برخی از مواد مغذی آن بین 5 تا 10 درصد کاهش می*یابند.


منبع:فواید قارچ دکمه*ای برای سلامتی