بادام هندی مغز گیاهی خوشمزه و پرطرفداری به عنوان تنقلات و میان وعده است و می*توان آن را به سهولت از مغازه*ها، فروشگاه*ها و شیرینی فروشی*ها تهیه نمود.

از بادام*زمینی کره لذیذی می*توان تهیه کرد و همچنین افزودنی ویژه*ای برای سالاد و سرخ کردنی*ها است. مغز بادام هندی به شکل دانه*ای شبیه به لوبیا است که به انتهای سیب بادام هندی (میوه ضمیمه بادام هندی) چسبیده است. این میوه بومی نواحی ساحلی شمال شرق برزیل است. سیب بادام هندی در برخی نواحی مانند کارائیب و برزیل میوه خوشمزه*ای محسوب می*شود. بادام هندی همیشه پوست*کنده به فروش می*رسد چون داخل پوسته*ها رزین تندی وجود دارد که به عنوان مرهم (balm) شناخته می*شود که باید پیش از آماده سازی بادام هندی برای مصرف به دقت برداشته شود. از این رزین در صنعت برای ساخت روغن جلا و حشره کش استفاده می*شود.

    1. بادام هندی خام یک چهارم فنجان (40 گرم) کالری 221
      ماده مغذی مقدار آن نسبت به مقدار توصیه*شده روزانه
      مس 98%
      فسفر 34%
      منگنز 33%
      منیزیم 29%
      روی 21%




این جدول مقدار هر ماده مغذی موجود در بادام هندی را نسبت به مقدار توصیه*شده روزانه آن ماده مغذی نشان می*دهد . فواید بادام هندی برای سلامتی

چربی*های اشباع*نشده تک پیوندی محافظ سلامتی

بادام هندی نه تنها مقدار چربی کمتری نسبت به بیشتر مغزهای گیاهی دیگر دارد بلکه تقریباً 82% از چربی*های آن اسیدهای چرب اشباع*نشده هستند. علاوه بر آن 66% از این اسیدهای چرب اشباع*نشده چربی*های اشباع*نشده تک پیوندی محافظت*کننده از قلب هستند، مشابه چربی*هایی که در روغن زیتون وجود دارد. مطالعاتی که بر روی بیماران دیابتی انجام شده است نشان می*دهد که چربی*های اشباع*نشده تک پیوندی وقتی به رژیم کم چربی اضافه شوند می*توانند به کاهش میزان بالای تری گلیسیرید کمک کنند. تری گلیسیریدها نوعی چربی هستند که در خون وجود داشته و مقدار زیاد آن*ها با افزایش خطر بیماری قلبی همراه است بنابراین با افزودن بادام هندی به رژیم غذایی خود (به خصوص در افراد دیابتی) مقدار چربی اشباع*نشده تک پیوندی دریافت می*کنید. اگر نگران قلب خود هستید مغزهای گیاهی مصرف کنید

تحقیقات منتشرشده در نشریه تغذیه British Journal of Nutrition چند مغز گیاهی در بین غذاهای گیاهی که حاوی بالاترین مقدار کلی آنتی اکسیدان بودند را شناسایی کرده است و نشان می*دهد مقدار بالای آنتی اکسیدانهای مغزها می*تواند کلید محافظت از قلب باشد. مقدار فراوان آنتی اکسیدانهای موجود در این مغزها نشان می*دهد که چرا در مطالعه*ای که خطر مرگ ناشی از بیماری قلب کرونری و قلبی عروقی را بررسی می*کرد، کاهش شدید و مداوم آن با افزایش مصرف کره بادام*زمینی و یا سایر کره*های مغزهای گیاهی دیده شد. در این مطالعه میزان کلی مرگ*ومیر در مصرف کره بادام*زمینی و یا مغزهای گیاهی دیگر، به میزان 1 بار در هفته و 1 تا 4 بار در هفته، به ترتیب 11% و 19% کاهش داشت. نتایج یک مطالعه بازبینی شواهد ارتباط بین مغزهای گیاهی و کاهش خطر بیماری قلبی کرونری که در نشریه British Journal of Nutrition منتشر شد، حتی نتایج شگفت*انگیزتری را نشان می*دهد. در این مطالعه محققان چهار مطالعه بزرگ اپیدمولوژی آینده*نگر را بررسی کردند و متوجه شدند وقتی نتایج این چهار پژوهش را در کنار هم قرار دهیم، شرکت*کنندگانی که حداقل 4 مرتبه در هفته مغزهای گیاهی مصرف می*کردند 37% خطر بیماری قلبی کرونری در آن*ها کمتر از افرادی بود که مغزهای گیاهی را اصلاً مصرف نمی*کردند یا مقدار مصرف آن به ندرت بود. هر وعده اضافی مغزهای گیاهی در هفته با کاهش متوسط 8.3% بیماری قلبی کرونری همراه بود. توصیه: برای کاهش خطر بیماری قلبی کرونری و قلبی عروقی یک مشت بادام هندی یا مغز گیاهی دیگر یا یک قاشق غذاخوری کره مغزهای گیاهی حداقل چهار مرتبه در هفته مصرف کنید. مس، تأمین*کننده دفاع آنتی اکسیدانی، تولید انرژی، استخوان، و رگ*های خونی

یکی از مؤلفه*های مهم بسیاری از انزیمها مس است که نقش مهمی در طیف گسترده*ای از فرایندهای فیزیولوژی از جمله استفاده از آهن، حذف رادیکال*های آزاد، تولید استخوان و بافت جوشگاه، و تولید رنگدانه مو و پوست به نام ملانین دارد. مثلاً مس ترکیب لازم برای آنزیم سوپراکسید دیسموتاز است که در تولید انرژی و دفاع آنتی اکسیدانی نقش دارد. همچنین مس برای فعالیت انزیم لیزیل اکسیداز که در اتصال عرضی کلاژن و الاستین نقش دارد، لازم است. الاستین و کلاژن مواد ساختاری بوده و موجب انعطاف*پذیری در رگ*های خونی، استخوان*ها و مفاصل می*شوند. مصرف کم مس از طریق غذا با افزایش تولید رادیکال*های آزاد مدفوعی و فعالیت آلکالین فسفات از مدفوعی همراه است که این دو عوامل زمینه*ساز سرطان روده هستند. اگر مس کافی دریافت نکنید مشکلات متعددی برای سلامتی ممکن است ایجاد شود از جمله آنمی کمبود آهن، پارگی رگ*های خونی، پوکی استخوان، مشکلات مفاصل مانند آرتروز روماتیسمی، اختلالات مغزی، افزایش کلسترول ال دی دل و کاهش کلسترول اچ دی ال، ضربان قلب نامنظم و افزایش زمینه عفونت. با بادام هندی آرامش یافته و استخوان*هایتان را تقویت کنید

همه می*دانند که کلسیم برای تقویت استخوان*ها لازم است اما منیزیم نیز برای سلامت آن*ها ضروری است . حدود دو سوم منیزیم در بدن انسان در استخوان*ها قرار دارد. مقداری از آن به ساختار فیزیکی استخوان کمک می*کند درحالی*که بقیه آن در سطح استخوان قرار می*گیرند که برای نیازهای بعدی بدن ذخیره می*شوند. منیزیم با متعادل کردن کلسیم به تنظیم اعصاب و عضله کمک می*کند. در بسیاری از سلول*های عصبی منیزیم به عنوان مسدودکننده طبیعی کانال کلسیم استفاده می*شود که از هجوم کلسیم به سلول عصبی و فعال کردن عصب جلوگیری می*کند و با این کار اعصاب ما (و رگ*های خونی و عضلاتی که ضعیف شده*اند) را آرام نگه می*دارد. اگر منیزیم رژیم غذایی ما خیلی کم باشد کلسیم می*تواند به راحتی وارد سلول شده و سلول عصبی بیش از حد فعال می*شود و پیام*های بسیار زیادی ارسال کرده و موجب انقباض بیش از حد می*گردد. بنابراین مقدار ناکافی منیزیم در فشارخون بالا، اسپاسمهای عضلانی از جمله اسپاسم عضله قلب یا مسیرهای هوایی علائم آسم، سردردهای میگرنی و نیز کرامپها، تنش*ها، دردها و خستگی*های عضلانی نقش دارد. با وجود این همه عارضه ناشی از کمبود منیزیم، جای تعجب نیست که مطالعات نشان داده*اند منیزیم به کاهش دفعات حمله*های میگرنی، کاهش فشارخون ، پیشگیری از حمله*های قلبی، تقویت الگوی طبیعی خواب در زنانی که از اختلال خواب یائسگی رنج می*برند و کاهش شدت آسم کمک می*کند. کمک به پیشگیری از سنگ صفرا

دوازده سال داده*های غذایی جمع*آوری شده از 80000 زن نشان داد که زنانی که حداقل 28 گرم مغزهای گیاهی، بادام*زمینی یا کره بادام*زمینی در هفته می*خورند 25% خطر سنگ صفرا در آن*ها کاهش می*یابد. از آنجایی که 28 گرم مغز گیاهی برابر با دو قاشق غذاخوری کره مغز گیاهی است، پیشگیری از بیماری سنگ صفرا می*تواند به سادگی مصرف یک لقمه یا ساندویچ مربا با کره بادام هندی برای صبحانه در هر هفته (از نان گندم کامل به خاطر فیبر، ویتامین*ها و مواد معدنی آن استفاده کنید) یا یک مشت بادام هندی برای یک عصرانه انرژی*بخش یا ریختن آن در سالاد یا غذا باشد. مصرف مغزهای گیاهی احتمال اضافه*وزن را کاهش می*دهد

اگر چه مغزهای گیاهی به داشتن فوایدی برای محافظت از قلب شناخته*شده هستند اما بسیاری از مردم از ترس اضافه*وزن از مصرف آن اجتناب می*کنند. یک مطالعه آینده*نگر منتشرشده در نشریه Obesity نشان می*دهد این ترس بی*مورد است. در واقع احتمال چاقی در افرادی که حداقل دو بار در هفته مغز گیاهی مصرف می*کنند خیلی کمتر از افرادی است که اصلاً این مواد را مصرف نمی*کنند. یک مطالعه 28 ماهه از 8865 زن و مرد بزرگ*سال در اسپانیا نشان داد که شرکت*کنندگانی که حداقل دو مرتبه در هفته مغز گیاهی مصرف می*کردند 31% کمتر از افرادی که اصلاً مصرف نکرده یا بسیار کم مصرف کرده بودند، احتمال اضافه*وزن داشتند. در میان شرکت*کنندگانی که اضافه*وزن پیدا کردند، افرادی که هرگز یا تقریباً هرگز مغزهای گیاهی مصرف نکرده بودند بیشتر از افرادی که حداقل دو مرتبه در هفته این مواد را مصرف کرده بودند، (به طور متوسط 424 گرم بیشتر) اضافه*وزن داشتند. نویسندگان این مقاله نتیجه*گیری کردند:" مصرف مکرر مغزهای گیاهی با کاهش احتمال اضافه*وزن (5 کیلوگرم یا بیشتر) همراه است. این نتایج توصیه مصرف مغزهای گیاهی به عنوان مؤلفه مهمی در رژیم غذایی محافظت*کننده از قلب را تأیید کرده و نگرانی از اضافه*وزن احتمالی را رفع می*کند. توصیه: نگذارید نگرانی از اضافه*وزن مانع بهره بردن شما از مغزهای گیاهی لذیذ و مفید شود. • مقداری کره مغزهای گیاهی را بر روی نان صبحانه خود بمالید • کره بادام*زمینی و نان تست صبحانه بسیار لذیذی است. می*توانید برای افزایش کیفیت صبحانه از کره بادام*زمینی ارگانیک و مربای انگور و نان گندم کامل استفاده کنید • یک ساقه کرفس را با کره بادام*زمینی پر کرده و به عنوان میان وعده انرژی زا مصرف کنید. • یک مشت مغز گیاهی را بر روی صبحانه آماده، سالاد، سبزیجات بخار پز و غیره بریزید • یا یک مشت مغز گیاهی بو داده را به عنوان یک میان وعده سالم مصرف کنید
توصیف

مغز بادام هندی در واقع دانه*هایی است که به انتهای سیب بادام هندی چسبیده است. سیب بادام هندی میوه درخت بادام هندی است که بومی نواحی ساحلی شمال شرق برزیل است. سیب بادام هندی در برخی مناطق مانند برزیل و کارائیب به عنوان میوه*ای خوشمزه مصرف می*شود. دانه آن که به شکل لوبیا است. طعم لذیذی داشته و سفت است اما بافت کمی اسفنجی دارد. احتمالاً متوجه شده*اید که بادام هندی را تنها بدون پوست و آماده می*تواند خرید. علت آن این است که داخل پوست این مغز گیاهی رزین تندی وجود دارد که به عنوان مرهم بادام هندی شناخته می*شود و باید به دقت پیش از آماده سازی آن برای مصرف برداشته شود. این رزین در صنعت برای ساخت روغن جلا و ضد حشره استفاده می*شود. بادام هندی که نام علمی آن Anacardium occidentale است متعلق به خانواده انبه و پسته است. تاریخچه

درخت بادام هندی بومی نواحی ساحلی برزیل است. در قرن شانزدهم کاشفان پرتقالی درخت بادام هندی را از امریکای جنوبی برده و وارد نواحی استوایی دیگری مانند هند و برخی کشورهای آفریقایی کردند که هم اکنون نیز در آن نواحی کاشت می*شود. درخت بادام هندی همیشه به خاطر چوب گران*بها، مرهم بادام هندی، و سیب بادام هندی منبع خوبی است اما خود بادام هندی تا اوایل قرن بیستم محبوبیتی نداشت. امروزه بزرگ*ترین تولیدکنندگان بادام هندی هند، برزیل، موزامبیک، تانزانیا و نیجریه هستند. چگونه انتخاب و نگهداری کنیم؟

بادام هندی معمولاً به صورت بسته*بندی و فله قابل تهیه است. همانند غذاهای دیگری که به صورت فله خریداری می*کنید، باید مطمئن باشید مخازن حاوی بادام هندی، پوشیده بوده و فروش مغازه بالا است تا مطمئن شوید بادام هندی که خریداری می*کنید تازه و تمیز است. هنگام خرید بادام هندی چه به صورت فله چه بسته*بندی باید مطمئن شوید شواهدی از رطوبت یا آسیب حشره در آن وجود ندارد و چروکیده نشده باشد. اگر امکان بوییدن بادام هندی وجود دارد آن را بو کنید تا مطمئن شوید مانده و فاسد نیست. بادام هندی به خاطر میزان زیاد اسید اولئیک، بیشتر از مغزهای گیاهی دیگر پایداری دارد اما بهرحال باید آن را در ظروفی که درشان خوب بسته می*شود و در یخچال (در این شرایط می*توانید تا شش ماه آن را نگه*دارید) و یا در فریزر (تا حدود یک سال می*توانید نگه*دارید) نگهداری کنید. کره بادام هندی همیشه پس از این که در آن باز شد باید در یخچال نگهداری شود. چند ایده برای آماده سازی سریع و مصرف بادام هندی

• بادام هندی را با مغزهای گیاهی دیگر و میوه خشک ترکیب کنید و یک میان وعده آجیلی خوشمزه و سالم مصرف کنید. • بادام هندی را درست پیش از برداشتن ظرف سبزیجات تفت*داده شده از روی حرارت، به آن اضافه کنید. بادام هندی را با میگو، لوبیا سبز و ریحان تفت دهید و مصرف کنید. • بادام هندی را با مقدار بسیار کمی شیره افرا (یا هر شیره گیاهی دیگر) ترکیب کنید و با غلات صبحانه مصرف کنید. • کره بادام هندی را به شیر برنج یا شیر سویای صبحانه اضافه کنید و مقدار پروتئین دریافتی*تان را افزایش دهید (یک چهارم فنجان بادام هندی بیش از 5 گرم پروتئین دارد) و طعم خامه*ای و نمکی به آن بیفزایید. • ماهی*تابه را بر روی حرارت کم تا متوسط گذاشته و مقداری کره بادام هندی را با مقداری سس سویا، فلفل، سیر، زنجبیل و آب مخلوط کرده و سس شگفت*انگیزی برای ماهی، سبزیجات، توفو یا برنج بسازید. • برای تفت دادن بادام هندی در خانه آن را به مدت 15 تا 20 دقیقه در حرارت ملایم (حدود 75 درجه سانتی*گراد) قرار دهید تا چربی*های سالم آن حفظ شوند. نگرانی*های فردی

بادام هندی و اگزالات بادام هندی از جمله معدود مواد غذایی است که مقدار قابل اندازه*گیری اگزالات دارد. اگزالات ماده طبیعی است که در گیاهان، حیوانات و انسان*ها وجود دارد. وقتی غلظت اگزالات در مایعات بدن بیش از حد باشد، ممکن است متبلور شده و موجب مشکلاتی برای سلامتی شود به همین علت افرادی که مشکلات سنگ صفرا یا کلیه دارند که درمان*نشده، شاید بهتر باشد از مصرف بادام هندی اجتناب کنند. مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که اگزالات ممکن است با جذب کلسیم در بدن نیز تداخل داشته باشد. اما با این وجود در مطالعات بازبینی مشاهده*شده توانایی اگزالات در کاهش جذب کلسیم نسبتاً کم بوده و مسلماً اهمیت آن کمتر از نقش این مواد غذایی در تأمین کلسیم است. اگر دستگاه گوارشتان سالم است و در حین غذا خوردن آن را خوب و آرام می*جوید، از غذاهای سرشار از کلسیم که حاوی اسید اگزالیک نیز هستند، فواید قابل*توجهی از جمله جذب کلسیم به دست می*آورید. معمولاً پزشک به خاطر اسید اگزالات موجود در این مواد، توصیه به عدم مصرف این مواد غذایی نمی*کند. واکنش آلرژی به مغزهای درختی (مانند بادام هندی) اگر چه واکنش*های آلرژی ممکن است در هر ماده غذایی وجود داشته باشد اما مطالعاتی که بر روی آلرژی*های غذایی انجام*شده نشان می*دهد که برخی غذاها بیشتر از سایرین مشکلات آلرژی ایجاد می*کنند. باید بدانید که فراوانی مشکل آلرژی از کشوری به کشور دیگر متفاوت بوده و با تغییر در تولید، نگهداری یا فرایندهای دیگر آماده سازی غذا به میزان قابل*توجهی تغییر می*کند، مثلاً در برخی مناطق دنیا از جمله کانادا، ژاپن و فلسطین اشغالی، آلرژی تخم کنجد به سطح نگران*کننده*ای در ده سال گذشته رسیده است. در امریکا در آغاز سال 2004 برچسب مواد غذایی برای نشان دادن مواد آلرژی*زای مهم الزامی شد. 90% از مواد غذایی آلرژی زا در امریکا حاوی هشت نوع غذایی است که در گزارش مرکز کنترل بیماری*های امریکا مواد غذایی آلرژی*زای مهم به حساب می*آید. این هشت نوع غذا که به عنوان آلرژی*زاهای مهم دسته*بندی می*شوند عبارت*اند از: 1- گندم، 2- شیر گاو، 3- تخم*مرغ 4- ماهی، 5- صدف سخت*پوستان (از جمله میگو، لابستر و خرچنگ)، 6- مغزهای گیاهی (از جمله بادام هندی، بادام، گردو، گردوی پی کان، پسته، آجیل برزیلی، فندق و شاه*بلوط)، 7- بادام*زمینی، 8- سویا. در مورد بادام هندی نیز شواهدی وجود دارد که واکنش مقاطع با بادام*زمینی، گردو و تخم کنجد را نشان می*دهد، به طوری که فردی که مشکوک به آلرژی غذایی به بادام هندی است، شاید بهتر باشد ایمنی غذایی را در مورد این سه غذای دیگر نیز رعایت کند. این مواد غذایی لازم نیست حتماً جداگانه و خالص خورده شوند تا واکنش نامساعد ایجاد کنند. مثلاً ماست تهیه*شده از شیر گاو نیز یک ماده آلرژی*زای متداول است حتی اگر برای تهیه ماست، شیر فراوری و تخمیر شده باشد. بستنی تهیه*شده از شیر گاو نیز همین طور. علائم آلرژی غذایی گاهی اوقات ممکن است بلافاصله و خاص باشند و می*تواند موجب تحریکات پوستی، کهیر، خارش و اگزما، تورم لب*ها، زبان یا گلو، مورمور شدن دهان، خس*خس یا احتقان بینی، دشواری تنفس و سرگیجه یا سبکی سر شوند. اما علائم آلرژی غذایی می*تواند خیلی کلی تر و با تأخیر بوده و موجب خستگی، افسردگی، سردرد مزمن، مشکلات مزمن روده مانند اسهال یا یبوست و بی*خوابی شود. چون علائم آلرژی غذایی ممکن است در انواع مشکلات دیگر سلامتی نیز ایجاد شود، بهتر است برای ارزیابی نقش آلرژی غذایی در سلامتی*تان به پزشک مراجعه کنید. پروفایل تغذیه

بادام هندی منبع عالی برای مس و منبع خوبی برای فسفر، منیزیم، منگنز و روی است. علاوه بر مواد مغذی که در اینجا به دلیل مقدار بسیار زیاد و مهم آن در بادام هندی به آن اشاره شد، مواد مغذی دیگری از جمله کربوهیدرات، قند، فیبر محلول و نامحلول، سدیم، ویتامین*ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب و غیره نیز در آن وجود دارد.

منبع:بادام هندی