مواد لازم برای تهیه خمیر :
آرد : ۲ پیمانه
تخم مرغ : یک عدد
کره : ۲۵ گرم


مواد داخل پیراشکی :
پنیر خامه ای طعم دار : ۲۰۰ گرم (یا هر نوع ماده دلخواه)


مواد لازم برای تهیه سس :
کره : ۲۵ گرم
آرد : یک قاشق غذاخوری
آب سبزیجات : نصف پیمانه
پاپریکا : یک قاشق مرباخوری (دلخواه)
شیر : نصف پیمانه
پنیر رنده شده : ۹۰ گرم


طرز تهیه :
برای تهیه خمیر ، آرد و نمک را مخلوط کنید . سپس تخم مرغ و کره را با استفاده از چنگال مخلوط کنید تا به شکل خرده نان در بیاید .
در این مرحله آب را اضافه کنید و خمیر را ورز دهید تا نرم شود .
خمیر را به قطر نیم سانتی متر باز کنید و با قالب کلوچه یا لیوان آغشته به آرد جدا کنید و هر یک را با پنیر پر کنید و لبه های آن را ببندید .
برای پخت این پیراشکی ، در قابلمه بزرگی ، آب را به جوش بیاورید و هر بار ۶-۵ عدد از پیراشکی ها را در آب در حال جوش قرار دهید . در ابتدا ، پیراشکی ها به ته قابلمه می رود ، کمی هم بزنید تا به ته قابلمه نچسبد . پس از گذشت چند دقیقه به بالای ظرف می آید . از این زمان بگذارید ۲ دقیقه دیگر در آب بپزد سپس آن را خارج کنید و در ظرف حاوی کمی روغن قرار دهید و هر بار کمی هم بزنید تا خشک نشود .
برای تهیه سس ، کره را در قابلمه کوچک آب و آرد را اضافه کنید و مواد را هم بزنید تا شروع به جوشیدن کند سپس آب سبزیجات و شیر و پنیر را اضافه کنید . برای خوش رنگ شدن آن کمی پاپریکا نیز می توان به آن اضافه کرد .
سس آماده شده را روی پیراشکی بریزید و داغ ، داغ سرو کنید .
سونات