Mille-feuille 20100916.jpg
نام(های) دیگر Napoleon, gâteau de mille-feuilles, vanilla slice or custard slice (بریتانیا, استرالیا)
نوع پای، شیرینی
خاستگاه فرانسه
ترکیبات اصلی خمیر هزارلا، کرم کاستارد، پودر قند

پروندههای رسانهای مربوط به شیرینی ناپلئونی در ویکیانبار


شیرینی ناپلئونی (به انگلیسی: Napoleon) یا میلفوی (به فرانسوی: Mille-feuille) در زبان فرانسوی به معنای هزار برگ، نوعی پای یا شیرینی سه لایه با منشأ فرانسوی است. ناپلئونی در برخی از کشورها مانند ژاپن در گروه پایها طبقهبندی شدهاست و در برخی دیگر از کشورها در گروه شیرینیها قرار دارد. ناپلئونی از خمیری به نام خمیر هزارلا درست میشود. بطور سنتی در میان لایههای این خمیر کرم کاستارد قرار دارد و سطح بالایی آن با پودر قند پوشانده میشود همچنین ممکن است بجای کرم کاستارد خامه زده شده یا مربا یا دیگر مواد نیز استفاده شود. همچنین گاهی برای پوشاندن سطح بالایی نیز موادی مانند شکر قنادی، کاکائو، آجیل پودر شده یا آیسینگ بصورت راهراه یا نقشهای نامنظم به رنگ قهوهای و سفید استفاده میشود.[۱]
سونات