بهار نارنج
از ویکی*پدیا، دانشنامهٔ آزاد
شکوفه نارنج (بهارنارنج)
بهار نارنج، شکوفه درخت نارنج است که در عطرسازی و ساختن اسانس ، انواع نوشیدنی های فصلی و عرقیجات و تهیه مربا، گز ، سوهان و ... کاربرد بسیار دارد.[۱]
بابـُـل[۲] و شیراز [۳] در اردیبهشت‏ ماه ، با رایجه ی سحرانگیز بهار نارنج ، هر رهگذری را سرمست میکند به نحوی که این دو شهر را شهرِ بهارنارنج می*نامند.[۴]
بهار (گل) درخت نارنج در فصل بهار
آیین بهار نارنج , خواص آن
ویکی پدیا
آیین سنتی عرق*گیری بهار نارنج، از جمله آیین*های سنتی مازندرانی ها از دیرباز بوده و است. هر ساله با فرا رسیدن اردیبهشت ماه، جشنواره ملی بهار نارنج به صورت نمادین در شهرستان بابل برگزار می شود.[۵][۶]
این آیین در شورای عالی ثبت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور، با عنوان جشنواره ملی بهار نارنج، به ثبت ملی رسیده[۷] و دبیر خانه دائمی این جشنواره در بابل دایر شده است[۸]. هر ساله چند صد مقاله به این جشنواره فرستاده می شود و مورد بررسی قرار می گیرد.[۹]
خواص دارویی
مهم ترین خاصیت دارویی عرق بهار نارنج تأثیر آن روی سیستم عصبی بدن است. عرق بهار نارنج آرامش*بخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است و سردردهای عصبی و میگرنی را كاهش می *دهد.
عرق بهار نارنج در تقویت معده بسیار مؤثر است و تپش نامنظم قلب، تشویش و اضطراب را از بین می *برد.
برای كنترل تشنج*ها و حمله قلبی هم عرق بهار نارنج را توصیه می *كنند.
اگر مشكل كم*خوابی یا بی*خوابی دارید، حتماً پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج یا چای آن را بنوشید.
اشتها آور و ضد سرفه است.
برای درست كردن چای بهار نارنج، كافی است، ۱۰گرم از گل بهار نارنج را در دو لیوان آب*جوش به مدت ۲۰دقیقه بجوشانید. سپس آن را صاف كرده و *همراه با یك قاشق سوپ*خوری عسل میل كنید.
با خوردن این چای، خواب خوش و آرامی خواهید داشت.[۱۰] سونات