نمایش نتایج: از شماره 1 تا 1 , از مجموع 1

موضوع: خواص چند گیاه

  1. #1
    کاربرفعال

    آخرین بازدید
    یکشنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۴ [ ۱۹:۱۰]
    نوشته ها
    3,967
    امتیاز
    113,580
    سطح
    1
    Points: 113,580, Level: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 8.0%
    دستاوردها:
    Created Blog entryThree FriendsYour first GroupCreated Album picturesTagger First Class
    نوشته های وبلاگ
    168
    سپاس ها
    32
    سپاس شده 343 در 299 پست
    حالت من
    Sepasgozar

    خواص چند گیاه

    خواص چند گیاه

    گیاه درمانی.زیره.زعفران.زرشک.الو .گوجه.سیر.پیاز.سبزی.کلم.کدو. لات.لوبیا.شلغم.عناب.رازیان

    فرزانه دریاباری,پرشین بلوگ
    ه فارسی شاهتره و در کتب سنتی با نام های ،
    بقله الملک و شاهترج نامبرده می شود. به هندی پیت پاپاراوبه فرانسوی Fumeterre(نام
    کلی انواع گونه ها) و به انگلیسی Fumitory نامند گیاهی از خانواده Fumariaceae
    جنسFumaria ونام علمی آن Fumaria officinelis.L
    مشخصات:
    شاهتره گیاهی یکساله وبرگهای آن سبز غبار
    آلود و کوچک خیلی بریده بریده و نواری، گلهای نا منظم به رنگ سفید و به صورت خوشه
    ای میوه ی آن کوچک کروی کمی گوشتی و پوشیده از دانه های ریز نوک تیز است . این گیاه
    در نقاط سایه دار و مرطوب کنار نهرهای آب می روید در ایران در اطراف تهران و ورامین
    و دامنه های البرز،مازندران ،گیلان،گرگان،آذربایجان در فارس در اطراف شیراز و
    کازرون درخراسان نیشاپور و فریمان در کرمان ،بم،جیرفت در مناطق جنوبی
    جزیره خارک در بلوچستان انتشار دارد تکثیر این گیاه از طریق کاشت بذر صورت می
    گیرد.

    ترکیبات شیمیایی :
    طبق بررسی های صورت گرفته در برگها
    و ساقه گیاه ترکیبات غیر آلکالوئیدی،
    پنتانوکتان ،گلوکز،تاننو فوماریک اسید مشخص
    شده است .

    خواص
    دارویی:
    درهند از گیاه خشک آن به عنوان ضد کرم ،
    مدر، معرق وتب بر در مورد تب های ضعیف به کار می رود و همچنین به عنوان صاف کننده
    خون در رفع بیماری های جلدی استفاده می شود .

    این گیاه تلخ و قابض است .شاهتره ازنظر
    طبیعی طبق نظر حکما طب سنتی مرکب القوی است یعنی در حرارت معتدل وخیلی خشک است عده
    ای آن را گرموخشک می دانند ولی حکیم ابو علی سینا آن را کمی سرد هم گفته است.از نظر
    خواص معتقدند که باز کننده ی انسداد کبد و طحال ومقوی این دو عضو ومسهل اخلاط سه
    گانه خصوصا سودا و تلخی صفرا وسودای سوخته است خون را صاف می کند و مدرن است واشتها
    را تحریک می کند. خشک آن برای تقویت معده قوی تر از تا زه آن است اگر با آب عسل یا
    سرکه و یا مخلوطی از سرکه و عسل خورده شود برای رفع مشکلات صفراوی و آشفتگی های
    بلغمی و پاک کننده ی معده است آب برگ تازه آن با شکر یا با تمر هندی برای پاک کردن
    معده و روده ها و باز کردن کرفتگی های کبد و طحال و تقویت معده ورفع یرقان و بیماری
    های پوستی مفید است.

    عرق شاهتره از اسهال جلو گیری می کند .مالیدن
    عصاره شاهتره به چشم برای تقویت دید چشم مفید است . عرق شاهتره برای التیام جراحت
    کام ، دهان و زبان و استحکام لثه مفید است . در یادداشت های شلیمر آمده است که در
    ایران مرسوم بوده که مخلوطی از 150گرم ع صاره کاسنی و 150گرم عصاره شاهتره و 150گرم
    سکنجبین عسل را تهیه کرده و در مدت 20تا25 روز صبح ها ناشتا در فصل بهار برای رفع
    اختلالات کبدی می خورند

    روش تهیه عرق
    شاهتره:
    اگر شاهتره تازه باشد به نسبت شاهتره یک
    واحد آب چهار واحد و اگر شاهتره خشک باشد در مقابل یک واحد شاهتره شش واحد آب مخلوط
    کنید و سپس طبق معمول با روش تقطیر عرق می گیریم این عرق برای بیماری های صفراو
    تصفیه خون مفید است .

    روش تهیه شربت شاهتره:

    شاهتره
    خشک و نیم کوب 1 واحد و آب 15 واحد شاهتره را در مدت شش ساعت دم کنند و صاف نموده
    وبگذارید ته نشین شود ودر حدود نصف آن شکر داخل آن جوشانده تا قوام آید اگر منظور
    باز کردن گرفتگی های کبد و تصفیه خون باشد به جای شکر با سکنجبین وعناب می خورند
    به هر حال 200تا150گرم از این شربت رابتدریج میل میکنند اثر آن ظاهر می شود


    گونه دیگری
    از گیاه شاهتره نیز به علت خواص دارویی آن که شبیه شاهتره یاد شده است این گیاه در
    ایران دیده نشده است و در اروپا می روید آن را در کتب مختلف با نامهای مشابه شاهتره
    نوشته اند از خانواده Famariaeaeونام
    علمی Fumaria
    officinalis.Lمی باشد به فرانسوی Fumeterreو به انگلیسی Fumitory گفته می شود
    مشخصات آن شبیه شاهتره ایرانی است با این اختلاف که گلهای آن اغلب صورتی و ریشه آن
    کمی درازتر و سفید رنگ است از نظر خواص تصفیه کننده خون،صفرابر و اشتها آور است
    وقاعده آور است و در بیماری های جلدی نیز به علت اثری که در تصفیه خون دارد مفید
    است

    اسم علمی:Fumaria parviflora

    روش تکثیر: بذر

    زمان کاشت:فروردین ماه

    زمان برداشت:اواخر خرداد و شهریور

    اندام مورد استفاده: اندام هوایی

    سن رویشی:یکساله

    پراکنش جغرافیایی:اطراف یزد ، مهریز ، تفت ، اردکان و میبد
    خواص درمانی:تصفیه کننده خون، منظم کننده کار کبد، مؤثر در درمان ناراحتى هاى عروقى، نرم کننده حرکات مفاصل، ضد پرخونى، اشتهاآور و ضد اسکوربوت است. این گیاه در درمان بیمارى هایى همچون ناراحتى هاى کبدى، بیماریهاى عروقى،یرقان ، میگرن هاى ناشى از اختلالات دستگاه گوارش، تصلب شرائین، درمان فشار خون بالا ، التهاب غدد لنفاوى، انگل هاى روده اى و التهابات پوستى مؤثر است
    سونات
    ویرایش توسط sonat : جمعه ۱۵ اسفند ۹۳ در ساعت ۲۳:۵۰ دلیل: رفع اشکال شد با احترام
    دانوب آبی

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •