خورش بامیه یکی از انواع خورش*ها در آشپزی ایرانی است.
مواد لازم برای تهیه خورش بامیه برای نفر

۷۵۰ گرم ماهیچه با قلم، خرد کرده
۱ عدد پیاز ساطوری
نیم کیلو بامیه
۴-۵ پر سیر کوبیده
۲-۳ قاشق رب گوجه*فرنگی
۲-۳ قاشق آب*غوره
۱ قاشق چایخوری فلفل قرمز ساییده
۱ قاشق چایخوری زردچوبه
به میزان لازم نمک و روغن

طرز پخت خورش بامیه


ساقه بامیه را می*زنند و با کمی روغن ۱۰ دقیقه تفت می*دهند. سپس با قاشق سوراخ*دار از روغن جدا می*کنند. پیاز را با روغن باقی مانده تفت می*دهند تا کمی رنگ بگیرد. گوشت و زردچوبه و سیر را اضافه می*کنند و ۵-۶ دقیقه تفت می*دهند و بعد رب گوجه*فرنگی و فلفل قرمز را اضافه می*کنند. سپس ۳ پیمانه آب می*ریزند تا بحوشد و در دیگ را می*گذارند و شعله را کم می*کنند تا گوشت ۳ ساعت بپزد. پس از اینکه گوشت ۲ ساعت پخت بامیه را روی گوشت می*ریزند و نمک و آب*غوره اضافه می*کنند و زیر و رو می*کنند. این خورش باید کم آب باشد. در فارس و خوزستان چاشنی خورش را بجای رب گوجه*فرنگی شیرۀ تمرهندی یا رب انار می*دهند.

redirect.php?a=redirect.php?a=redirect.php?a=*

مرصع پلو یا پلو نگین*کار یک ویزه پلوی مخلوطی است که به خاطر مخللاط درخشانی که در آن آمیخته است این نام را گرفته است. این پلو از چلو سفید و در حدود ۱/۳ چلو زعفران داده با درآمیختن چندین جور میوه تازه یا خشک کوچک چون آلبالو و کشمشهای سبز و قرمز و تکه*های زردآلو خشک و خلال*های خشک شده پسته سبز و بادام و خلال پوست مرکبات که همه آنها در روغن کره کمی تفت داده شده*اند آماده می*شود.
نام دیگر این خوراک شیرین پلو است.