بادنجان
از ویکی*پدیا، دانشنامهٔ آزاد
بادنجان
بادنجان، Solanum melongena
طبقه*بندی علمی
فرمانرو: گیاه
راسته: بادنجان*سانان
تیره: بادنجانیان
سرده: بادنجان (سرده)
گونه: S. melongena
نام علمی
Solanum melongena
بادنجان
گل بادنجان
بادنجان (یا بادمجان): این واژه معرب پاتنگان و پاتمگان پارسی می باشد و در پارسی با نام کهپَرک نیز خوانده می شود. بادنجان گیاهی است خوراکی از تیرهٔ سیب*زمینیان[۱]. بنظر می*رسد که این گیاه بومی هندوستان بوده است. [۲] این گیاه در تمام مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد می کند.ارتفاع آن به ۴۰ تا ۱۵۰ سانتی متر نیز می رسد.[۳] این گیاه در پخت غذاهایی مانند کشک بادنجان ، خورش بادنجان ، دلمه، بادمجان شکم پر، بادمجان شکم پر ایتالیایی کاربرد دارد.
تولیدکنندگان بادمجان
جدول۱۰ کشور نخست در ردبندی تولیدکنندهگان بادمجان درسال ۲۰۱۰ میلادی بر اساس آمار فائو (سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد)
کشور تولید (تن (یکا)s) یادداشت
چین ۲۴٬۵۰۱٬۹۳۶ F
هند ۱۰٬۵۶۳٬۰۰۰
مصر ۱٬۲۲۹٬۷۹۰ F
ایران ۸۸۸٬۵۰۰ F
ترکیه ۸۴۹٬۹۹۸
اندونزی ۴۸۲٬۳۰۵ F
عراق ۳۸۷٬۴۳۵ F
ژاپن ۳۳۰٬۱۰۰ F
ایتالیا ۳۰۲٬۵۵۱
فیلیپین ۲۰۸٬۲۵۲
جهانی ۴۱٬۸۴۰٬۹۸۹ A
جهانی ۴۱٬۸۴۰٬۹۸۹ A
No symbol = official figure, P = official figure, F = FAO estimate, * = Unofficial/Semi-official/mirror data, C = Calculated figure A = Aggregate (may include official, semi-official or estimates);
Source: فائو (FAO)[۴]
ارزش غذایی
بادمجان (خام) مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ oz)
انرژی ۱۴ کیلوژول (۳٫۳ kcal)
کربوهیدرات*ها ۵٫۸۸ g
قندها ۳٫۵۳ g
فیبر ۳ g
چربی ۰٫۱۸ g
پروتئین ۰٫۹۸ g
تیامین (ویتامین B۱) ۰٫۰۳۹ میلی*گرم (۳٪)
ریبوفلاوین (ویتامین B۲) ۰٫۰۳۷ میلی*گرم (۲٪)
نیاسین (ویتامین B۳) ۰٫۶۴۹ میلی*گرم (۴٪)
ویتامین ب۵ (B5) ۰٫۲۸۱ میلی*گرم (۶٪)
ویتامین ب۶ ۰٫۰۸۴ میلی*گرم (۶٪)
اسید فولیک (ویتامین B9) ۲۲ میکروگرم (۶٪)
ویتامین C ۲٫۲ میلی*گرم (۴٪)
کلسیم ۹ میلی*گرم (۱٪)
آهن ۰٫۲۳ میلی*گرم (۲٪)
منیزیوم ۱۴ میلی*گرم (۴٪)
منگنز ۰٫۲۳۲ میلی*گرم (۱۲٪)
فسفر ۲۴ میلی*گرم (۳٪)
پتاسیم ۲۲۹ میلی*گرم (۵٪)
روی ۰٫۱۶ میلی*گرم (۲٪)
درصدها نسبی*اند
سونات