شام

استیک با بروکسل خرد کرده

آشپزخانه برترین ها: روز نهم

• تعداد: 4 نفر
• زمان تهیه و پخت: 30 دقیقه

مواد لازم

• 450 گرم سیب*زمینی پوست کنده و خرد شده
• 225 گرم کلم بروکسل، چهارقاچ شده
• دو عدد استیک (هرکدام حدود 350 گرم)
• یک قاشق غذاخوری سرکه بالزامیک
¼ پیمانه روغن زیتون
• دو قاشق چایخوری نمک
• 1 ¼ قاشق چایخوری فلفل
• دو پیمانه پیاز قرمز خرد شده
¼ پیمانه آب گوشت
• دو حبه سیر رنده شده
• دو قاشق چایخوری رزماری تازه

طرز تهیه

1. سیب*زمینی ها را پوست بگیرید و به مدت 10 دقیقه آب*پز کنید. در دقیقه آخر، کلم های بروکسل را به آنها اضافه کنید تا رنگشان روشن شود. سپس آبکش کنید.

2. استیک ها را به همراه یک قاشق چایخوری روغن و یک قاشق چایخوری نمک و فلفل سیاه درون تابه و روی حرارت ملایم تفت دهید. برای اینکه استیک ها نیم*پز شوند، حدود 8 دقیقه کافی است.

3. 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون باقی مانده را درون تابه بریزید و با حرارت ملایم گرم کنید. پیازها را اضافه کنید و حدود 5 دقیقه تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. سیب*زمینی و بروکسل را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شوند. حدود 4 دقیقه کافی است. آب گوشت را اضافه کنید. سیر، رزماری و یک قاشق چایخوری باقی مانده نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید.

4. آنها را به همراه استیک ها سرو کنید.


چاشنی

سالاد کلم قرمز

آشپزخانه برترین ها: روز نهم

مواد لازم

• یک کیلوگرم کدو حلوایی ریز شده
• 2 قاشق سوپ*خوری روغن زیتون
• دو حبه سیر نازک حلقه شده
• 2 قاشق سوپ*خوری مریم گلی تازه خرد شده
• فلفل سیاه
• نمک به مقدار لازم
• نصف پیمانه گردو خرد شده
• 8 برگ کلم قرمز
• 200 گرم پنیر لیقوان خرد شده
• 2 قاشق سوپ*خوری آب لیمو

طرز تهیه

1. فر را با حرارت 200 درجه سانتی گراد (400 درجه فارنهایت) روشن کنید.

2. کدو حلوایی و نیمی از روغن زیتون را در سینی فر بریزید و مخلوط کنید و به صورت رو باز به مدت 10 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید و کبابی کنید.

3. سپس سیر، مریم گلی، نمک و فلفل را به کدو حلوایی افزوده و اجازه دهید تا پنج دقیقه دیگر به صورت رو باز داخل فر بماند تا کدو نرم شود. پس از این مرحله، از فر در آورده، گردوها را اضافه کنید و هم بزنید.

4. برگ*های کلم قرمز را به صورت یک لایه باز در بشقاب های مورد نظر بچینید و مخلوط کدو را روی آن ها بریزید. پنیر لیقوان را روی آن ریخته، مخلوط آب لیمو و بقیه روغن زیتون را نیز بیفزایید و به دلخواه تزیین و سرو کنید.


دسر

فرنی موز و سیب


آشپزخانه برترین ها: روز نهم

مواد لازم

• 3 لیوان شیر
• 2 قاشق غذا خوری سر پر آرد سفید
• 2 عدد زرده تخم مرغ
• 1 قاشق غذا خوری عسل
• یک قاشق مربا خوری سر خالی نشاسته
• 1 عدد سیب متوسط رنده شده بدون پوست
• نصف 1 عدد موز له شده
• 1 قاشق چای خوری سر پر پودر کاکائو

طرز تهیه


1. نصف لیوان از شیر را درون یک ظرف گود نچسب می ریزیم و نشاسته را به آن اضافه می کنیم با پشت قاشق چوبی یا پلاستیکی نشاسته را در شیر کاملا حل می کنیم سپس بقیه شیر و آرد را به آن اضافه کرده ،خوب بهم می زنیم تا آرد و شیر کاملا مخلوط شود.


2. سپس همه شیر را در مایع ریخته روی حرارت ملایم گاز می گذاریم و مدام هم می زنیم .

3. بیش از آنکه کرم کاملا آماده شود، عسل را به آن اضافه می کنیم. آنقدرهم میزنیم تا بجوش آید و پس از آن نیز به مدت20 دقیقه هم بزنید تا با حرارت کم پخته شود.

4. این کرم هنگام پخت مرتب باید هم زده شود تا آرد به خوبی لعاب دهد، پخته شود. پس از اینکه مایع به بجوش آمد بلافاصله باید سیب رنده شده و موز له شده را به آن اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا مواد با هم مخلوط شوند.

5. در پایان 20 دقیقه هم زدن مواد بر روی آتش نیز، زرده تخم مرغ حل شده در 2 قاشق غذاخوری آب ولرم را در حالی که با سرعت مواد را بر روی گاز هم می زنیم به مایع اضافه می کنیم پس از یکی دو دقیقه هم زدن کرم آماده است و باید از روی گاز برداشته شود.
سونات