اریشتَ آشی، آش اردبیلی بدون سبزی


سایت سوران, مجله اینترنتی برترین ها :

این آش رشته در اردبیل به نام اریشتَ آشی معروف است و در مراسم*هایی مانند چهارشنبه سوری، پشت پا برای عزیزانی که زیارت میروند و در سفره های نذری و افطاری*ها پخته می*شود کسانی که آش دوغ اردبیل را خورده*اند این آش رشته خوشمزه را هم امتحان کنند.

مواد اولیه :

برای 6 نفر

حبوبات پخته (نخود ،لوبیاقرمز،عدس،لوبیا سفید) از هرکدام ۱پیمانه
روغن و رب به میزان لازم
نعناداغ و پیاز داغ (برای تزیین) به میزان لازم
رشته آش یک بسته
نمک و زرد چوبه به میزان لازم
آلبالو خشک یا تازه با فریز شده ۳ چهارم پیمانه
ذغال اخته خشک یا فریز شده یاتازه ۱ چهارم پیمانه
آلو بخارا ۵ یا۸ عدد
گوجه سبز تازه یا فریزشده یا خشک ۵ یا ۸ عدد
برکه زردآلو(قیصی) ۸ یا ۱۰ عدد


این آش رشته در اردبیل به نام اریشتَ آشی معروف است و در مراسم*هایی مانند چهارشنبه سوری، پشت پا برای عزیزانی که زیارت میروند و در سفره های نذری و افطاری*ها پخته می*شود کسانی که آش دوغ اردبیل را خورده*اند این آش رشته خوشمزه را هم امتحان کنند.

اریشتَ آشی، آش اردبیلی مخصوص چهارشنبه سوری

طرز تهیه:

۱-ابتدا آب را می جوشانیم(ازآب قلم یا آب گوشت هم می توانید استفاده کنید.)

۲-میوه های خشک را که قبلا شسته*ایم اضافه می کنیم.(دقت کنید که دراین مرحله فقط میوه*های خشک را اضافه می*کنیم.)

۳-بعد از اینکه میوه*ها پختند حبوبات را اضافه می*کنیم.(میوه*ها را درحدی بپزید که له نشوند.)

۴-به محض اینکه چند جوش زد، رشته را اضافه می*کنیم.(رشته را خرد نکنید چرا که داخل آش خمیر می شود، از وسط نصف کنید کافی است.)

۵- روغن، نمک، زردچوبه و رب را هم اضافه می*کنیم. حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بعد که آش جا افتاد آش را در ظرف مورد نظر ریخته و با پیاز داغ و نعنا داغ خلال بادام، خلال پسته، گردو خرد شده و زرشک تزیین کنید.

نکته*ها:


۱. به این آش هیچگونه سبزی نباید اضافه کرد.

۲. می*توانید گوشت قلقلی (مخلوط ۲۵۰ گرم گوشت چرخ کرده، نمک و فلفل و نعنا خشک را که در روغن سرخ کرده*اید) را نیز در موقع اضافه نمودن حبوبات به آش اضافه کنید.

۳. مقدار رشته همانند آش رشته تهران می*باشد، پس اگر تجربه پختن آش رشته تهران را دارید می*توانید مقدار رشته را به صورت چشمی تنظیم کنید.

۴. بهتر است پیاز را خلالی و نازک خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شود و کمی زردچوبه نیز به آن اضافه کنید تا خوشرنگ*تر شود.


۵. اضافه نمودن ۵ قاشف زعفران دم کرده رنگ خوبی به آش رشته می*بخشد.این کار برای جلوگیری از نفخ مفید می*باشد. سونات