اگردَک، نان سنتی همدانی ها


مجله اینترنتی برترین ها
ابتدا شیر را میجوشانیم. سپس یكی از تخم*مرغ* ها را با چنگال زده و با كمی شیر ولرم مخلوط می*كنیم، دو تا سه قاشق كره را نیز اضافه می*كنیم.
سوران:

مواد اولیه:

تخم مرغ 2 عدد
شیر 1 پیمانه
شكر نصف پیمانه
آرد به میزان لازم
كره 3 قاشق غذاخوری
خمیر ترش 1 قاشق غذاخوری
دارچین 1 قاشق مرباخوری
نمك نصف قاشق چایخوری
زردچوبه نصف قاشق چایخوری


اگردَک، نان سنتی همدانی ها

طرزتهیه:

1. ابتدا شیر را میجوشانیم. سپس یكی از تخم* مرغ* ها را با چنگال زده و با كمی شیر ولرم مخلوط می*كنیم، دو تا سه قاشق كره را نیز اضافه می*كنیم.

2. شكر را در باقی*مانده شیر ولرم افزوده سپس تخم*مرغ دیگر را به آن می*افزاییم. نمك، دارچین و كمی زردچوبه را در یك لیوان آرد ریخته، الك كرده و كم كم به مواد اضافه می*كنیم.

3. یك قاشق خمیر ترش را در این مرحله به مایه مخلوط كرده، هم می*زنیم، مابقی آرد را كم**كم اضافه كرده، مخلوط می*كنیم تا آنجایی كه خمیر به دست نچسبد و لطیف هم باشد.

4. دو ساعت خمیر را در نایلون قرار میدهیم تا استراحت كرده و خمیر ور بیاید سپس روی تخته آرد پاشیده و به ضخامت دو لواش از خمیر باز كرده و گرد میكنیم و در روغن داغ سرخ می*كنیم. در صورت تمایل یك قاشق شكر روی خمیر می*پاشیم.

5. می*توان این نان را به مقدار بیشتری تهیه و در فریزر نگهداری كرده و برای میان* وعده بچه*ها در مدرسه استفاده نمود.

نكات:

1) به جای خمیر ترش میتوانید از یك چانه خمیر نانوایی استفاده كنید.

2) این نان یا همان نان روغنی همدانی جزو نانهای سنتی همدان است.

3) اضافه كردن دارچین به این نان اختیاری است.


4) در برخی مناطق به این نان آب پنیر هم اضافه میكنند.


5) اضافه كردن زعفران به جای زردچوبه این نان را خوشمزه تر میكند.
سونات