ژلاتو آفوگاتو

این دسر علاوه بر شیرینی دلپذیر بستنی، به دلیل طعم خاص اسپرسو و کافئین موجود در آن خستگی شما را رفع میکند.



مناسب برای :4 نفر
زمان آماده سازی : کمتر از 15 دقیقه


دسری سریع و خوشمزه که مناسب تابستان است. ژلاتو آفوگاتو بهمعنی «بستنی غرق شده» است و این دسر ایتالیایی، در واقع یک اسکوپ بستنی شناور در یک فنجان اسپرسو است.
مواد لازم:


اسپرسو 2 پیمانه
خامه فرم گرفته ½ پیمانه
بستنی وانیلی یا شکلاتی 4 اسکوپ
بیسکوییت برای سرو کردن به میزان دلخواه

طرز تهیه:



  1. 4 فنجان را آماده کرده، یک اسکوپ بستنی داخل هر یک قرار میدهیم.
  2. داخل هر فنجان ½ پیمانه اسپرسو داغ و تازه دم بریزید، به اندازهای که روی بستنی را بپوشاند.
  3. روی فنجانها را با خامه زده شده و در صورت تمایل بیسکویت تزیین کنید.







پودینگ شکلات فندقی



بافت این پودینگ شکلاتی روی زبانتان مانند مخمل نرم و لطیف است.

مناسب برای :6 نفر
زمان آماده سازی : کمتر از 15 دقیقه

برای پخت پودینگ شکلات ایتالیایی نیاز به 5 دقیقه زمان آمادهسازی و کمتر از 15 دقیقه برای پخت آن دارید. البته باید این پودینگ 6 ساعت در یخچال استراحت کند سپس آماده سرو میشود.
میتوانید به جای دانههای فندق از هر مغز دیگری که در دسترس دارید برای سرو استفاده کنید. تکههای میوه و هر نوع خشکباری که در خانه دارید گزینههای خوبی برای سرو همراه این پودینگ است.
مواد لازم:
خامه 800 گرم
نوتلا (شکلات فندقی) 500 گرم
پودر ژلاتین ½2 قاشق مرباخوری
آب جوش 1 قاشق مرباخوری
خامه زده شده برای سرو
فندق بو داده شده برای سرو
پودر کاکائو برای تزیین در زمان سرو

طرز تهیه:


  1. خامه و نوتلا را در یک ظرف روی حرارت ملایم به مدت 3 الی 4 دقیقه یا تا زمانی که یکنواخت شوند با هم مخلوط کنید.
  2. 1 قاشق مرباخوری آب جوش را در یک ظرف کوچک نشکن بریزید و پودر ژلاتین را روی آن بپاشید و 10 تا 15 دقیقه اجازه دهید پودر ژلاتین آب را به خود جذب کرده و پف کند سپس به روش بنماری آن را حرارت دهید تا محلولی یکنواخت بدست آید.
  3. مخلوط ژلاتین را به نوتلا اضافه کنید و این مخلوط را به صورت مساوی در 6 ظرف پذیرایی با گنجایش 185 میلی لیتر پیمانه) بریزید و آنها را به مدت 6 ساعت یا تا زمانی که خودشان را کاملاً بگیرند در یخچال قرار دهید.
  4. روی دسرها خامه زده شده بریزید.
  5. پودر کاکائو و دانههای فندق بو داده شده را روی آن بپاشید و سرو کنید.





کرم لذیذی که با وجود ساده بودن به قدری خوشمزه است که شاید شما هم با یک دفعه خوردن آن را در دستور غذایی تان بگذارید.

مناسب برای :2 نفر
زمان آماده سازی : حداکثر 30 دقیقه

زبایونه یکی از کرمهای کلاسیک پرطرفدار است. طرز تهیه کرم زبایونه به این صورت است که زرده تخممرغ و شکر به مدت طولانی هم زده میشود. زبایونه در کاپهای شیشهای و با یک بیسکویت در کنار آن سرو میشود. یکی از بیسکویتهایی که برای سرو در کنار آن قرار میگیرد، بیسکویت کلاسیک تیرامیسو (paresini) است. البته بیسکوییت لیدی فینگر هم همان کیفیت را به دسر شما میدهد. با این مقدار مواد میتوانید در مدت 30 دقیقه برای 2 نفر زبایونه درست کنید.

زبایونه از اسم فامیل فرماندار ایالت رجیوامیای ایتالیا گرفته شده است. در سال 1500، زبایونه پس از پشت سر گذاشتن جنگی سخت، سربازهایش را در تپههای اطراف محل اقامتش به دنبال غذا میفرستد. سربازان فقط موفق میشوند تخممرغ و شکر برایش بیاورند و ناچار بودند شکم فرماندار و خودشان را با ترکیبی از آن سیر کنند. از این رو آن قدر تخم مرغ و شکر را با هم میزنند تا به کرمی خوشمزه دست مییابند و پس از چشیدن مزه آن با خوشحالی به پیش فرماندار میبرند. زبایونه به قدری شیفته این دسر میشود که آن را جزء برنامه غذایی هر روزه خود و مردم ایالتش قرار میدهد و با گذشت زمان این دسر به نام او در سراسر ایتالیا رواج مییابد.
مواد لازم:

شکر 160 گرم
زرده تخممرغ 8 عدد

طرز تهیه:



  1. زرده تخممرغ را به همراه شکر در ظرفی فلزی میریزیم و آن را خوب هم میزنیم. آنقدر هم میزنیم تا رنگ مایع از زرد به سفید تغییر پیدا کند و کرم صاف و یکدستی به ما بدهد (بهتر است با همزن برقی این کار را انجام دهید).
  2. همچنان کرم را هم میزنیم تا مواد به خرد هم بروند.
  3. یک قابلمه انتخاب میکنیم که از کاسه تخم مرغ بزرگتر باشد. کاسه را مطابق روش بن ماری روی حرارت قرار میدهیم تا به صورت غیر مستقیم تخم مرغ حرارت را جذب کند. دقت کنید که مهمترین مسئله در رابطه با آماده کردن این دسر هم زدن آن به صورت مداوم است. کرم حدود 10 دقیقه باید با حرارت غیر مسقیم گرم شود تا زبایونه آماده شود.
  4. پس از 10 دقیقه زبایونه آماده است. میتوانید آن را گرم سرو کنید. اگر خواستید سرد سرو کنید، باید قابلمه را از روی گاز بردارید و آن قدر زبایونه را هم بزنید تا سرد شود سپس داخل کاسههای تک نفره بکشید و سرو کنید.



فریتر ریکوتا



فریتر ریکوتا


شیرینیِ متفاوت، هوس انگیز و خوشمزه، مناسب برای پذیرایی از مهمانان خاص. این شیرینی با طعم متمایز خود طرفداران خود را به خوبی مشخص می کند.

مناسب برای :بیش از 12 نفر
زمان آماده سازی : کمتر از 1 ساعت


با این میزان مواد می توانید 40 عدد فریتر درست کنید که مقداری مناسب برای یک مهمانی خوب به حساب می آید. این مقدار شیرینی را در 50 دقیقه می توانید درست کنید.
مواد لازم:

تخم مرغ 4 عدد
شکر پیمانه
پنیر ریکوتا (پنیر خامه ای) 450 گرم
رنده پوست لیمو ترش ½ لیمو
آب لیمو ترش تازه ½ لیمو
آرد 1 پیمانه
بیکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
نمک خیلی کم
روغن کانولا برای سرخ کردن
پودر شکر برای تزئین

طرز تهیه:


  1. شکر و تخم مرغ را داخل یک ظرف مناسب ریخته و آنها را مخلوط می کنیم. سپس پنیر و رنده پوست لیمو را به آن اضافه می کنیم.
  2. در یک کاسۀ دیگر، آرد، بیکینگ پودر و نمک را ریخته و آنها را مخلوط می کنیم. مخلوط آرد را به مخلوط تخم مرغ اضافه کرده و آنها را در حدی که مواد یک دست شوند، مخلوط می کنیم.
  3. داخل یک قابلمه نسبتاً عمیق کمی روغن می ریزیم به طوری که نیمی از قابلمه پر از روغن شود. آن را روی حرارت می گذاریم تا دمای روغن به 180 درجه سانتیگراد برسد. از مایه با قاشق چایخوری برداشته و داخل روغن داغ می اندازیم و آن را سرخ می کنیم تا رنگ آن قهوه ای روشن گردد.
  4. توپ های سرخ شده را از روغن خارج نموده و روی کاغذ آشپزخانه می گذاریم تا روغن اضافی آنها گرفته شود. آنها را داخل ظرف مناسب گذاشته و روی آنها را با خاک قند تزئین می کنیم.



تیرامیسو چیست؟



به جرات می توان گفت که تیرامیسو یکی از محبوبترین و یا شایدهم پرطرفدارترین دسر جهان است خاستگاه این دسر محبوب ایتالیا است واز شهرجنوا در سال1960به همه ی دنیا پراکنده شد،اما سالها به طول انجامید تا درسال1980دستور تهیه تیرامیسو به عنوان دسروارد کتاب های آشپزی ایتالیایی گردید. معنی کلمه تیرامیسودرایتالیا (من روبه بالا بکش)است زیرا این دسر مغذی و خوشمزه حس خوب و شادابی و انرژی مضاعفی به شما می بخشد. دسر تیرامیسو یک خوراکی اشرافی است که مواد تشکیل دهنده آن از خوش نام ترین و لذیذ ترین نوع می باشد به طورمثال بیسکوئیت به کار رفته در تیرامیسو ساوویاردی(savoiardi)که درآمریکا به آنladyfingers))گفته می شود وپنیرآن ماسکار پونه ی دوست داشتنی است. دسر تیرامیسو پس از اولین مصرف جزیی دوست داشتنی درسبد خانواده ی شما خواهد بود. طعم اورجینال و به یاد ماند نی دسر تیرا میسوی سیجانی خاطره ی این دسر خوشمزه را برایتان مثبت خواهد کرد.

تیرامیسوی دوست داشتنی یک دسر مشهور ایتالیایی است.دسر تیرامیسوازپایه بیسکوئیت هایladyfinger یا savoirdi که درقهوه معطر خیسانده شده تهیه می شود، بین لایه های بیسکوئیتی با کرم ویژه تیرامیسو که از تخم مرغ زده شده(زرده وسفیده به طورجداگانه)،خامه شیرین زده شده و پنیرماسکارپونه تهیه شده پوشانده می شود وتعداد لایه ها بسته به سلیقه وظرف مورد نظر برای تهیه دسر تیرامیسو دارد و سپس با شکلات رنده شده و پودر قهوه تزئین می شود. بهتر است دسر تیرامیسو حدود 12تا24ساعت قبل از مصرف تهیه شود چون بعدازاین مدت طعم دلپذیرو مطلوب تری پیدا می کند.




کیک زوکوتو



دسری مشابه تیرامیسو است که نیاز به پخت ندارد و با فریز کردن آن، می توانید لایههای پرتقالی و شکلاتیاش را به نمایش بگذارید.
مناسب برای :8 نفر
زمان آماده سازی : بیش از 1 ساعت

کیک زوکوتو (Zuccotto) دسری ایتالیایی است که نیازی به پخت ندارد و طرز تهیه آن بسیار شبیه تیرامیسو است.
کیک اسفنجی که وسط آن با کرم پنیری و شکلات پر می شود ترکیب فوقالعادهای را ایجاد میکنند. این دسر نیازی به پخت ندارد و تنها کافی است به مدت 1 شب تا صبح در فریزر باقی بماند. (ولی زمان آماده کردن موادش 40 دقیقه است.) میتوانید آن را بهصورت یخ زده یا نیمه یخزده سرو کنید تا با برش زدن آن لایههای مختلف با رنگ و طعم متفاوتش را نمایش دهید.
می توانید از کیک سیاه و سفید یا کیک کره ای و پان اسپانیا هم برای درست کردن این دسر استفاده کنید.
مواد لازم:
پنیر خامهای 750 گرم
کیک اسفنجی ساده 460 گرم
خامه فرم گرفته 125 میلی لیتر
شکلات تلخ خرد شده 100 گرم
پرک بادام تست شده 65 گرم
پودر قند 3 قاشق غذاخوری + کمی برای تزئین
آب پرتقال ¼ پیمانه
پوست پرتقال رنده شده 2 قاشق غذاخوری
پودر کاکائو 1 قاشق غذاخوری + کمی برای تزئین
وانیل 1 قاشق چایخوری

طرز تهیه:


  1. کیک اسفنجی را با دستور (کیک اسفنجی لیمویی) آماده کنید.
  2. سطح داخلی یک قالب یا کاسه با ظرفیت 2 لیتر (8 پیمانه) را با سلفون بپوشانید بطوریکه اضافه های سلفون به مقدار زیادی بیرون زده باشد.
  3. پوسته کیک را ببرید تا فقط سطوح اسفنجی آن باقی بماند. سپس بسته به شکل کلی کیکتان برشهایی نیم دایره به ضخامت 1 تا 1.5 سانتیمتر تهیه کنید. البته لازم است یک برش درسته از کیک به اندازه مقطع دایره ای قالب نگه دارید تا در نهایت در دسر را با آن ببندید.
  4. کف قالب و دیوارههای آن را با برشهای نیم دایره کیک بپوشانید به طوری که با هم کمی هم پوشانی داشته باشند. آنها را با کمی فشار به هم متصل کنید و به داخل کیک با قلموی آشپزی آب پرتقال بمالید.
  5. با استفاده از همزن برقی خامه، پنیر خامهای، پودر قند و وانیل را به خوبی با هم مخلوط کنید. این مخلوط را به 2 قسمت مساوی تقسیم کنید.
  6. پرک بادام و پوست پرتقال رنده شده را با یکی از آنها مخلوط نمایید.
  7. شکلات خرد شده و پودر کاکائو را نیز با قسمت دیگر مخلوط کنید.
  8. مخلوط پرتقالی را در کیک بریزید و سطح آن را صاف کنید.
  9. مخلوط شکلاتی را روی آن بریزید و سطح آن را نیز صاف نمایید. روی این سطح را با برش دایره ای کیک که نگه داشته بودید بپوشانید.
  10. در صورت نیاز قسمتهای اضافی کیک رویی را ببرید. سپس آن را فشار دهید تا به مواد میانی بچسبد.
  11. اضافه های سلفونی که کف قالب انداختیم را جمع کرده و کاملا دسر را داخل آن پیچیده و بسته بندی کنید.
  12. دسر را به مدت 7 الی 8 ساعت در فریزر قرار دهید تا سفت شود.
  13. بعد از آن که از فریزر خارج کردید در ظرف سرو برگردانده و روی آن را با پودر قند بپوشانید و بعد با پودر کاکائو تزیین نمایید.