کانال تلگرام فال و طالع بینی

در تمام بخش ها مدیر فعال ( با سابقه فعالیت در انجمن های دیگر ) می پذیریم ، با ما تماس بگیرید. انجمن پیچک

صفحه 2 از 7 نخستنخست 1234567 آخرینآخرین
نمایش نتایج: از شماره 11 تا 20 , از مجموع 67

موضوع: غذاهای سنتی استانهای ایران.

  1. #1
    مدیر سایت

    آخرین بازدید
    دوشنبه ۲۴ آبان ۹۵ [ ۱۱:۴۸]
    محل سکونت
    Faye Alsmavat and earth
    نوشته ها
    2,286
    امتیاز
    86,338
    سطح
    1
    Points: 86,338, Level: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Created Blog entryTagger First ClassYour first GroupThree FriendsCreated Album pictures
    نوشته های وبلاگ
    1126
    سپاس ها
    487
    سپاس شده 2,942 در 1,278 پست
    حالت من
    Shad

    Icon17 غذاهای سنتی استانهای ایران.

    سلام...
    قابل توجه همراهان خوب و همیشگی.
    در این تاپیک غذاهای سنتی شهرهای مختلف ایران را قرار بدهید تا یک آرشیو کلی
    از غذاهای سنتی استانهای کشورمون رو در این جا داشته باشیم.
    با سپاس از شما.
    ویرایش توسط DayaN : چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۱ در ساعت ۱۷:۴۷ دلیل: رنگ متن
    ♥ مخاطب ♥. . . !

    نوشته هایم را که می خوانی . . .

    نه لبخند بزن . . .

    نه اشک بریز . . .

    نه سخنی بگو . . .

    هیـــــــــچ . . .

    تنها
    سکــــــــــــــوت کن . . .سکوت !

    و بیاندیش در لابلای هر واژه

    چــه دردی نهفته است !!!
    -------------------------------------
    همیــشه تو دلــت میگفــتی:
    این مــگه باچــند نــفر دوســته که همیــــشه آنلایــنه؟
    یه جمــله همــیشه یادت باشــه:

    همیــشه آنلایــن تــرین ها تنــــهاترینــــند








  2. 6 کاربر از پست مفید DayaN سپاس کرده اند .

    ArEy0f (شنبه ۲۶ مرداد ۹۲),EmanoeL (شنبه ۰۱ تیر ۹۲),TurkmeN Ghiz (چهارشنبه ۱۵ شهریور ۹۱)

  3. #11
    مدیر سایت

    آخرین بازدید
    دوشنبه ۲۴ آبان ۹۵ [ ۱۱:۴۸]
    محل سکونت
    Faye Alsmavat and earth
    نوشته ها
    2,286
    امتیاز
    86,338
    سطح
    1
    Points: 86,338, Level: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Created Blog entryTagger First ClassYour first GroupThree FriendsCreated Album pictures
    نوشته های وبلاگ
    1126
    سپاس ها
    487
    سپاس شده 2,942 در 1,278 پست
    حالت من
    Shad
    غذاهای استان گیلان,مازندران و گلستان
    کل کباب

    کل کباب یک مزه بسیار لذیذدرسفره نهاریاشام مردم گیلان علل خصوص رشتیها میباشد:
    بادمجان کبابی شده متوسط 2عدد
    مغزگردو ساییده 5-6ق غ
    آب انار ترش 1/4پیمانه
    نمک،گلپر بمقدار لازم
    نعناخشک 1ق غ
    خالواش(درصورت دسترس بودن) 1ق غ
    سیر 3-4حبه

    طرزتهیه:
    ابتدابادمجان روروی شعله گازیاتوی فرکبابی میکنیم بعد پوستشو جدا کرده وکاملاباگوشتکوب له میکنیم،(بهتره که بادمجانها بدون تخم باشند)بعدسیررارنده میکنیم ومغزگردوونمک وگلپروآب اناررااضافه میکنیم وخوب هم میزنیم وبعدسبزیجات ریخته وهمزده ودرظرف موردنظر ریخته سرو میکنیم.
    نکته: قبل ازسروبهتره که چندساعتی تویخچال بذاریم.
    بعضیهابرای خوشمزه ترشدن یه مقداردانه انار ترش میریزند.

    امیدوارم این مزه لذیذرودرست کنیدودرکنارغذای اصلی تون لذت ببرید.
    ♥ مخاطب ♥. . . !

    نوشته هایم را که می خوانی . . .

    نه لبخند بزن . . .

    نه اشک بریز . . .

    نه سخنی بگو . . .

    هیـــــــــچ . . .

    تنها
    سکــــــــــــــوت کن . . .سکوت !

    و بیاندیش در لابلای هر واژه

    چــه دردی نهفته است !!!
    -------------------------------------
    همیــشه تو دلــت میگفــتی:
    این مــگه باچــند نــفر دوســته که همیــــشه آنلایــنه؟
    یه جمــله همــیشه یادت باشــه:

    همیــشه آنلایــن تــرین ها تنــــهاترینــــند








  4. 6 کاربر از پست مفید DayaN سپاس کرده اند .

    ArEy0f (شنبه ۲۶ مرداد ۹۲),EmanoeL (شنبه ۰۱ تیر ۹۲),TurkmeN Ghiz (پنجشنبه ۲۳ شهریور ۹۱)

  5. #12
    مدیر سایت

    آخرین بازدید
    دوشنبه ۲۴ آبان ۹۵ [ ۱۱:۴۸]
    محل سکونت
    Faye Alsmavat and earth
    نوشته ها
    2,286
    امتیاز
    86,338
    سطح
    1
    Points: 86,338, Level: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Created Blog entryTagger First ClassYour first GroupThree FriendsCreated Album pictures
    نوشته های وبلاگ
    1126
    سپاس ها
    487
    سپاس شده 2,942 در 1,278 پست
    حالت من
    Shad
    غذاهای استان گیلان,مازندران و گلستان

    زیتون پرورده (گیلان و مازندران)

    اینم زیتون پرورده من که خودم درستیدم
    ♥ مخاطب ♥. . . !

    نوشته هایم را که می خوانی . . .

    نه لبخند بزن . . .

    نه اشک بریز . . .

    نه سخنی بگو . . .

    هیـــــــــچ . . .

    تنها
    سکــــــــــــــوت کن . . .سکوت !

    و بیاندیش در لابلای هر واژه

    چــه دردی نهفته است !!!
    -------------------------------------
    همیــشه تو دلــت میگفــتی:
    این مــگه باچــند نــفر دوســته که همیــــشه آنلایــنه؟
    یه جمــله همــیشه یادت باشــه:

    همیــشه آنلایــن تــرین ها تنــــهاترینــــند








  6. 6 کاربر از پست مفید DayaN سپاس کرده اند .

    ArEy0f (شنبه ۲۶ مرداد ۹۲),EmanoeL (شنبه ۰۱ تیر ۹۲),TurkmeN Ghiz (پنجشنبه ۲۳ شهریور ۹۱)

  7. #13
    کاربرفعال

    آخرین بازدید
    یکشنبه ۰۷ شهریور ۹۵ [ ۱۰:۲۵]
    محل سکونت
    کرمانشاه
    نوشته ها
    456
    امتیاز
    7,295
    سطح
    1
    Points: 7,295, Level: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 6.0%
    دستاوردها:
    Created Album picturesThree FriendsOverdrive5000 Experience PointsVeteran
    سپاس ها
    3,840
    سپاس شده 1,033 در 531 پست
    حالت من
    Mehrabon
    ترخینه کرمانشاه
    گندم-دوغ قاطی میشه بعد یه هفته خشک میشه بعدشم پخته میشه ما بیشترواسه سرماخوردگی مصرف میکنیم چون خیلی خوبه

  8. 2 کاربر از پست مفید ya30 سپاس کرده اند .

    DayaN (شنبه ۱۸ شهریور ۹۱),EmanoeL (شنبه ۰۱ تیر ۹۲)

  9. #14
    مدیر سایت

    آخرین بازدید
    دوشنبه ۲۴ آبان ۹۵ [ ۱۱:۴۸]
    محل سکونت
    Faye Alsmavat and earth
    نوشته ها
    2,286
    امتیاز
    86,338
    سطح
    1
    Points: 86,338, Level: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Created Blog entryTagger First ClassYour first GroupThree FriendsCreated Album pictures
    نوشته های وبلاگ
    1126
    سپاس ها
    487
    سپاس شده 2,942 در 1,278 پست
    حالت من
    Shad
    غذاهای استان گیلان,مازندران و گلستان

    خورش غوره مسما (رشتی)
    مواد لازم برای 4 نفر:

    مرغ : من یک رون کامل استفاده کردم با گردن و بال

    پیاز: 2 تا متوسط

    غوره: نصف پیمانه ( من از مشتم استفاده می کنم البته!!!)

    نعناع خشک : 2، 3 قاشق

    کدو خورشی :4 تا

    گوجه فرنگی : 2 تا

    رب گوجه فرنگی : 1 قاشق غذاخوری

    نمک، فلفل

    طرز پخت:

    تکه های مرغ رو با 2 لیوان آب و کمی نمک گذاشتم روی حرارت و کف روش رو گرفتم..پیازها رو خلالی کردم و با کمی زرچوبه توی روغن تفت دادم تا طلایی بشه .. وقتی طلایی شد (سرخ سرخ نشه ها) 2 قاشق از روش برداشتم و ریختم توی مرغ و درش رو گذاشتم

    حالا برگردیم سراغ پیازداغمون ... هنوز رو گازه و یکم طلایی شده .... غوره های خوشگل و موشگلمون رو (قربون رزی جونم برم که اینو تو دهنم انداخته ) با نعناع خشک و رب و نمک و فلفل به پیاز اضافه می کنیم و خوب تفت می دیم تا رنگش وا شه و می ذاریم کنار (اگه روغن اضافی داشت، ظرف رو کج بذارین تا روغنش کنار بره و غذاتون چرب نشه)

    کدوها رو هم پوست کنده نمک بزنین و بعد از اینکه خشک کردین سرخشون کنین..گوجه ها رو هم میشه سرخ کنین که من البته نکردم. مرغ که نیم پز شد، غوره رو بهش اضافه می کنیم

    و هم می زنیم و میذاریم تا هم مزه شن ... من تو این مرحله گوجه های قاچ شده رو روی خورش چیدم تا نرم بشه

    بعد از اینکه گوجه ها نرم شد ، خورش رو می چشیم و کم و کسری داشت می زنیم.. آخرای پخت کدوها رو هم روی خورش می چینیم و می ذاریم یکم بمونه روی حرارت ملایم

    حواستون باشه که کدو و گوجه درحین پختن، له نشن و شکلشون حفظ بشه

    همین دیگه... با ماست و سیر خام محشرهههههههههه...اما خب اینجا نمی شه سیر خورد زیاد
    ♥ مخاطب ♥. . . !

    نوشته هایم را که می خوانی . . .

    نه لبخند بزن . . .

    نه اشک بریز . . .

    نه سخنی بگو . . .

    هیـــــــــچ . . .

    تنها
    سکــــــــــــــوت کن . . .سکوت !

    و بیاندیش در لابلای هر واژه

    چــه دردی نهفته است !!!
    -------------------------------------
    همیــشه تو دلــت میگفــتی:
    این مــگه باچــند نــفر دوســته که همیــــشه آنلایــنه؟
    یه جمــله همــیشه یادت باشــه:

    همیــشه آنلایــن تــرین ها تنــــهاترینــــند








  10. 6 کاربر از پست مفید DayaN سپاس کرده اند .

    ArEy0f (شنبه ۲۶ مرداد ۹۲),EmanoeL (شنبه ۰۱ تیر ۹۲),TurkmeN Ghiz (پنجشنبه ۲۳ شهریور ۹۱)

  11. #15
    مدیر سایت

    آخرین بازدید
    دوشنبه ۲۴ آبان ۹۵ [ ۱۱:۴۸]
    محل سکونت
    Faye Alsmavat and earth
    نوشته ها
    2,286
    امتیاز
    86,338
    سطح
    1
    Points: 86,338, Level: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Created Blog entryTagger First ClassYour first GroupThree FriendsCreated Album pictures
    نوشته های وبلاگ
    1126
    سپاس ها
    487
    سپاس شده 2,942 در 1,278 پست
    حالت من
    Shad
    غذاهای استان گیلان,مازندران و گلستان چغرتمه مرغ

    چغرتمه یا چخرتمه (با فتحه)یک خورشت خوشمزه ودر عین حال ساده رشتیه که معمولا تو مهمونیها در کنار فسنجون و قرمه سبزی میشه گذاشتش و طرفدارای خودشم داره.
    مواد لازم
    مرغ نصف یک عدد متوسط

    پیاز دو عدد

    زعفران دم کرده به میزان لازم

    روغن برای سرخ کردن .......

    تخم مرغ دو عدد

    رب گوجه فرنگی یک قاشق غذا خوری

    نمک و فلفل و دارچین به میزان لازم

    طرز تهیه:اول پیازها رو خرد میکنیم و تو روغن سرخشون میکنیم.نمک کمی زعفران دم کرده بهش میدیم بعد مرغها رو میچینیم روش.با حرارت متوسط تا دو طرف مرغها کمی سرخ بشه .بعد یک لیوان و نیم آب میریزیم و بازم زعفرون میدیم و در قابلمه رو میبندیم تا مرغ بپزه.در خاتمه هم رب گوجه فرنگی تو یک استکان آب حل میکنیم و با نمک و فلفل ودارچین اضافه میکنیم... تخم مرغها رو تو کاسه میشکنیم و با چنگال هم میزنیم و میریزیم روی مرغها داخل قابلمه.بعد 3 دقیقه حرارت رو خاموش و غذا رو تو ظرف میکشیم...نوش جوون
    بعضی از خونواده ها فقط از رنگ خود زعفرون واسه خورشت استفاده میکنند.



    ♥ مخاطب ♥. . . !

    نوشته هایم را که می خوانی . . .

    نه لبخند بزن . . .

    نه اشک بریز . . .

    نه سخنی بگو . . .

    هیـــــــــچ . . .

    تنها
    سکــــــــــــــوت کن . . .سکوت !

    و بیاندیش در لابلای هر واژه

    چــه دردی نهفته است !!!
    -------------------------------------
    همیــشه تو دلــت میگفــتی:
    این مــگه باچــند نــفر دوســته که همیــــشه آنلایــنه؟
    یه جمــله همــیشه یادت باشــه:

    همیــشه آنلایــن تــرین ها تنــــهاترینــــند








  12. 6 کاربر از پست مفید DayaN سپاس کرده اند .

    ArEy0f (شنبه ۲۶ مرداد ۹۲),EmanoeL (شنبه ۰۱ تیر ۹۲),TurkmeN Ghiz (پنجشنبه ۲۳ شهریور ۹۱)

  13. #16
    مدیر سایت

    آخرین بازدید
    دوشنبه ۲۴ آبان ۹۵ [ ۱۱:۴۸]
    محل سکونت
    Faye Alsmavat and earth
    نوشته ها
    2,286
    امتیاز
    86,338
    سطح
    1
    Points: 86,338, Level: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Created Blog entryTagger First ClassYour first GroupThree FriendsCreated Album pictures
    نوشته های وبلاگ
    1126
    سپاس ها
    487
    سپاس شده 2,942 در 1,278 پست
    حالت من
    Shad

    غذاهای استان گیلان,مازندران و گلستان
    خورش غوره مسما ( غذای محلی گیلان)
    مواد لازم ( برای۶تا ۸ نفر ) :
    مرغ متوسط ۱ عدد
    غوره ( بی دانه ) نیم کیلو
    پیاز درشت ۱ عدد
    کدوی خورشتی ریز ۳ عدد
    گوجه فرنگی ۳ عدد متوسط
    نمک ، فلفل و دارچین به مقدار کافی
    طرز تهیه :
    مرغ را تکه تکه کرده ابتدا می پذیم و سپس سرخ می کنیم. و آنگاه با کمی آب و پیاز آنها را می پزیم. غوره ها را با فشار دادن بین دو انگشت می شکنیم . سپس پیاز را خلال کرده و در روغن سرخ می کنیم. قبل از اینکه پیاز کاملا سرخ شود، غوره را به آن اضافه می کنیم و با هم تفت می دهیم. غوره و پیاز و گوجه فرنگی سرخ شده را روی مرغ پخته می چینیم.
    بعد مقداری آبغوره به مرغ اضافه می کنیم. کدو ها را سرخ می کنیم و روی مرغ می چینیم. سپس نمک ، فلفل و دارچین را به خورش اضافه می کنیم و بعد از اینکه یک جوش زد، آن را از روی حرارت برمی داریم. در صورت دلخواه می توانیم کمی رب گوجه فرنگی نیز به این خورش اضافه کنیم. غذا آماده سرو است.
    به جای مرغ می توانید از گوشت گوسفند ( با استخوان و بدون چربی ) استفاده کنید. بنابراین اگر خواستید خورش مسمای غوره را با گوشت گوسفند تهیه کنید، گوشت را تکه تکه کرده و کمی با روغن سرخ کنید. بعد با سه لیوان آب آن را بپزید. بقیه کار مثل روش پخت به شرح بالا است.
    ولی در شهر های شمالی خصوصا گیلان ، معمولاً غوره مسما را با جوجه های کوچک که به اصطلاح جوجه کبابی می گویند، تهیه می کنند که بسیار خوشمزه است.
    از غوره می توانید در تهیه غذاهای دیگری نیز بسته به ذائقه تان استفاده نمود مثل ، خورش بادنجان یا کدو در کنار مرغ استفاده کنید. مصرف غوره در غذاها برای افراد کم اشتها بسیار مناسب است. این خورش دارای کالری و انرژی بالایی است . نوش جانتان
    ♥ مخاطب ♥. . . !

    نوشته هایم را که می خوانی . . .

    نه لبخند بزن . . .

    نه اشک بریز . . .

    نه سخنی بگو . . .

    هیـــــــــچ . . .

    تنها
    سکــــــــــــــوت کن . . .سکوت !

    و بیاندیش در لابلای هر واژه

    چــه دردی نهفته است !!!
    -------------------------------------
    همیــشه تو دلــت میگفــتی:
    این مــگه باچــند نــفر دوســته که همیــــشه آنلایــنه؟
    یه جمــله همــیشه یادت باشــه:

    همیــشه آنلایــن تــرین ها تنــــهاترینــــند








  14. 6 کاربر از پست مفید DayaN سپاس کرده اند .

    ArEy0f (شنبه ۲۶ مرداد ۹۲),EmanoeL (شنبه ۰۱ تیر ۹۲),TurkmeN Ghiz (پنجشنبه ۲۳ شهریور ۹۱)

  15. #17
    مدیر سایت

    آخرین بازدید
    دوشنبه ۲۴ آبان ۹۵ [ ۱۱:۴۸]
    محل سکونت
    Faye Alsmavat and earth
    نوشته ها
    2,286
    امتیاز
    86,338
    سطح
    1
    Points: 86,338, Level: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Created Blog entryTagger First ClassYour first GroupThree FriendsCreated Album pictures
    نوشته های وبلاگ
    1126
    سپاس ها
    487
    سپاس شده 2,942 در 1,278 پست
    حالت من
    Shad
    غذاهای استان گیلان,مازندران و گلستان
    زرد کیجا(نوعی قارچ جنگلی)

    زرد کیجا همونطور که از اسمش پیداست نوعی قارچ زرد رنگ می باشد، خیلی خوشمزه اس مثل گوشت الیافی شکل هست. این قارچ بیشتر اوایل پاییز بعد از بارش اولین باران ها پس از دوره ی هوای گرم رشد میکنه البته این چند وقته بخاطر آب و هوای بارانی این قارچ وارد بازار شده. از این قارچ تو اکثر غذاها استفاده میشه که من در اینجا یک نوع خیلی رایجشو براتون میذارم:
    پیاز:1عدد
    گردو ساییده شده:150گرم
    انار دون تازه: 100گرم
    زرد کیجا:300گرم
    البته اینو بگم مقدار مواد لازم رو میتونید به میزان دلخواه تغییر بدید.
    ابتدا پیاز را خرد کرده و تفت میدهیم تا طلایی شود سپس گردو را اضافه کرده و تفت میدهیم تا خامی آن گرفته شود بعد از آن قارچ ها رو اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم و در آخر اناردون رو اضافه میکنیم بعد از اینکه مواد خوب مخلوط شد نمک آنرا اندازه میکنیم.
    نوش جان
    امیدوارم خوشتون بیاد.
    ♥ مخاطب ♥. . . !

    نوشته هایم را که می خوانی . . .

    نه لبخند بزن . . .

    نه اشک بریز . . .

    نه سخنی بگو . . .

    هیـــــــــچ . . .

    تنها
    سکــــــــــــــوت کن . . .سکوت !

    و بیاندیش در لابلای هر واژه

    چــه دردی نهفته است !!!
    -------------------------------------
    همیــشه تو دلــت میگفــتی:
    این مــگه باچــند نــفر دوســته که همیــــشه آنلایــنه؟
    یه جمــله همــیشه یادت باشــه:

    همیــشه آنلایــن تــرین ها تنــــهاترینــــند








  16. 6 کاربر از پست مفید DayaN سپاس کرده اند .

    ArEy0f (شنبه ۲۶ مرداد ۹۲),EmanoeL (شنبه ۰۱ تیر ۹۲),TurkmeN Ghiz (پنجشنبه ۲۳ شهریور ۹۱)

  17. #18
    مدیر سایت

    آخرین بازدید
    دوشنبه ۲۴ آبان ۹۵ [ ۱۱:۴۸]
    محل سکونت
    Faye Alsmavat and earth
    نوشته ها
    2,286
    امتیاز
    86,338
    سطح
    1
    Points: 86,338, Level: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Created Blog entryTagger First ClassYour first GroupThree FriendsCreated Album pictures
    نوشته های وبلاگ
    1126
    سپاس ها
    487
    سپاس شده 2,942 در 1,278 پست
    حالت من
    Shad

    غذاهای استان گیلان,مازندران و گلستان
    دوو آش - آش دوغ

    آش دوغ پیشینه بسیار قدیمی داره تا اونجا که من میدونم تبریزی های عزیز هم این آشو رو دارن. اما متفاوت با آش مازندرانه.

    مواد لازم : ( موادی که من مقدارش رو میذارم چشمیه بیشتر )
    1-دوغ ترش 3 لیتر
    2- آب 1 لیتر
    3- باقلا خشک یا باقلا پوست گرفته تازه 1 مشت ( نخندینا من مقیاس اندازه گیریمه !)
    4- کدو حلوایی خرد شده 250 گرم ( من چون دوست دارم زیاد میریزم)
    5- چغندر سفید متوسط ( 3-5 عدد بازم من چون دوست دارم زیاد میریزم)
    6- برگ چغندر - اسفناج - گشنیز ( 1 کیلو تقریبا اسفناج هر چی بیشتر باشه غلیظ تر میشه و لعاب میندازه )
    7-سیب زمینی کبابی کوچیک 8-10 عدد
    8-کدو سبز 3 عدد متوسط
    9-آب نارنج - نمک و فلفل مقداری
    10-برنج نیم دونه ( خرد) 2 پیمانه

    اگه از باقلا خشک استفاده میکنین شب قبل تو آب خیس بدین. و جداگانه بپزین. سیب زمینی های کبابی کوچولو رو کاملا با پوست تمیزز میشوییم به از وسط نصف میکنیم ( اگه خیلی کوچولو باشه درسته میندازیم) چغندر رو هم تمیزز کرده و خرد میکنیم و به همراه سیب زمینی میذاریم 5 دقیقه بچوشه و نیم پز بشه . توی یه قابلمه دوغ و آب و 2 قاشق غذا خوری آب نارنج رو اضافه میکنیم( آب نارنج باعث میشه که رنگ دوغ تیره نشه )
    نمک رو هم از همون اول میریزیم تو دوغ . بعد کدو حلوایی و کدو سبز رو کهد خرد کردیم میریزیم توش اگه باقلای تازه استفاده میکنین الان باید اضافه کنین. برنج نیمه دونه رو هم که از قبل خیس دادیم میریزیم . بعد قابلمه رو روی شعله گاز میذارین و مرتب هم میزنین تا لر نشه و جوش بیاد وقتی جوش اومد حالا سیب زمینی و باقلا ( اگه خشک باشه ) و چغندر رو اضافه میکنیم. و میذاریم با شعله ملایم بپزه تقریبا نیم ساعت زمان میدیم. بعد سبزی رو اضافه میکنیم. و نمک و فلفل رو اندازه میکنیم. مدت زمان پخت این آش تقریبا 1 ساعته . من خودم دوست دارم موادش له نباشه واسه همین زود برمیدارم اما اگه دوست دارین کاملا جا بیفته و غلیظ بشه 1/5 ساعت زمان بدین.
    تو روستاهای مازندران پیاز داغ و سیر داغ اضافه نمیشه معمولا و کاملا روستایی و دلچسبه این آش اما اگه میخاین مجلسی تر بشه میتونین پیاز داغ و سیر داغ هم بهش اضافه کنین.

    من اولین بار این آش رو تو روستای شیخ موسی خوردم... رو آتیش پخته بودن این آش رو .... یادش بخیر.
    __________________
    خداوندا!
    دانایی ده که در راه نیفتم
    بینایی ده که در چاه نیفتم
    بنمای ره که رهنماینده تویی
    بگشای در که در گشاینده تویی
    من دست به هیچ دستگیری ندهم که ایشان همه فانی اند و پاینده تویی...

    ♥ مخاطب ♥. . . !

    نوشته هایم را که می خوانی . . .

    نه لبخند بزن . . .

    نه اشک بریز . . .

    نه سخنی بگو . . .

    هیـــــــــچ . . .

    تنها
    سکــــــــــــــوت کن . . .سکوت !

    و بیاندیش در لابلای هر واژه

    چــه دردی نهفته است !!!
    -------------------------------------
    همیــشه تو دلــت میگفــتی:
    این مــگه باچــند نــفر دوســته که همیــــشه آنلایــنه؟
    یه جمــله همــیشه یادت باشــه:

    همیــشه آنلایــن تــرین ها تنــــهاترینــــند








  18. 6 کاربر از پست مفید DayaN سپاس کرده اند .

    ArEy0f (شنبه ۲۶ مرداد ۹۲),EmanoeL (شنبه ۰۱ تیر ۹۲),TurkmeN Ghiz (پنجشنبه ۲۳ شهریور ۹۱)

  19. #19
    مدیر سایت

    آخرین بازدید
    دوشنبه ۲۴ آبان ۹۵ [ ۱۱:۴۸]
    محل سکونت
    Faye Alsmavat and earth
    نوشته ها
    2,286
    امتیاز
    86,338
    سطح
    1
    Points: 86,338, Level: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Created Blog entryTagger First ClassYour first GroupThree FriendsCreated Album pictures
    نوشته های وبلاگ
    1126
    سپاس ها
    487
    سپاس شده 2,942 در 1,278 پست
    حالت من
    Shad

    غذاهای استان گیلان,مازندران و گلستان
    آش ترش گیلان

    مواد لازم:

    نخود و لوبیا : 1 پیمانه (1 مشت!)

    باقالی مازندرانی از پوست اول درآورده: 2 پیمانه (2 مشت!)

    برنج: نصف پیمانه

    سبزی (تره، جعفری، گشنیز، کمی اسفناج و خالواش یا نعناع): 200 گرم

    گوجه سبز ریز ترش:نیم کیلو

    پیاز متوسط: 2 تا

    سیر داغ، نعناع داغ: برای تزیین

    نمک و فلفل

    طرز پخت:

    همه حبوبات رو از شب قبل جداگانه خیس می کنیم...برننج رو چند ساعت قبل خیس می دیم...اگه باقالی تازه نداریم و از باقالی خشک استفاده می کنیم حتما یک یا 2 روز قبل خیس می کنیم. پیاز ها رو خلال و سرخ می کنیم...من چون لوبیا سفید نداشتم لوبیا چیتی استفاده کردم...نخود و لوبیا و باقالی رو جداگانه پختم تا نیم پز بشن..بعد همه رو با دو سه قاشق پیاز داغ ریختم توی یه دیگ جادار و گذاشتم بازم با هم بپزن...برنج شسته شده رو هم اضافه کردم ..
    نمک و فلفل زدم و گذاشتم تا بپزه....بعد سبزی خردشده رو هم ریختم توش..اگه خالواش ندارین اشکال نداره اما خب عطر خیلی خوبی به آش میده..وقتی آش همه موادش پخت، گوجه سبزهای ریز و ترش رو توش می ریزیم...وای همین الانم دهنم آب افتاد..من چند تا از گوجه ها رو وقتی نرم شدن برای تزیین برداشتم...وقتی آلوچه ها پختن...خوب هم می زنیم و با پشت قاشق له می کنیمشون تا ترشیش به آش نفوذ کنه..آش رو می چشیم و ادویه ها رو میزون می کنیم و وقتی خوب جا افتاد .... تمام

    الان که فکرشو می کنم یکم به شک افتادم که نخود و لوبیا داشت این آش یا نه...بپرسم بهتون میگم!!!
    ♥ مخاطب ♥. . . !

    نوشته هایم را که می خوانی . . .

    نه لبخند بزن . . .

    نه اشک بریز . . .

    نه سخنی بگو . . .

    هیـــــــــچ . . .

    تنها
    سکــــــــــــــوت کن . . .سکوت !

    و بیاندیش در لابلای هر واژه

    چــه دردی نهفته است !!!
    -------------------------------------
    همیــشه تو دلــت میگفــتی:
    این مــگه باچــند نــفر دوســته که همیــــشه آنلایــنه؟
    یه جمــله همــیشه یادت باشــه:

    همیــشه آنلایــن تــرین ها تنــــهاترینــــند








  20. 6 کاربر از پست مفید DayaN سپاس کرده اند .

    ArEy0f (شنبه ۲۶ مرداد ۹۲),EmanoeL (شنبه ۰۱ تیر ۹۲),TurkmeN Ghiz (پنجشنبه ۲۳ شهریور ۹۱)

  21. #20
    مدیر سایت

    آخرین بازدید
    دوشنبه ۲۴ آبان ۹۵ [ ۱۱:۴۸]
    محل سکونت
    Faye Alsmavat and earth
    نوشته ها
    2,286
    امتیاز
    86,338
    سطح
    1
    Points: 86,338, Level: 1
    Level completed: 99%, Points required for next Level: 0
    Overall activity: 0%
    دستاوردها:
    Created Blog entryTagger First ClassYour first GroupThree FriendsCreated Album pictures
    نوشته های وبلاگ
    1126
    سپاس ها
    487
    سپاس شده 2,942 در 1,278 پست
    حالت من
    Shad
    غذاهای استان گیلان,مازندران و گلستان

    خورش ناردون

    این خورش یکی از غذاهای رسمی استان مازندرانه که معمولا نهار عروسی در روستا های اطراف مازندران با این غذا پذیرایی میشه و از اردک و غاز و یا پرنده ( خوتکا ، پرلا و ... ) استفاده میشه.

    غیر از مراسم عروسی در مهمانی ها ی عید ، پاگشا و ... هم سرو میشه. حالت خودمونی این غذا با مرغه . اما رسمی اگه بخواین درست کنین با اردک و غاز بسیار خوشمزه و مجلسی میشه.
    مواد لازم برای 4 نفر :
    1- مرغ متوسط 1 عدد اردک یا غاز هم متوسط یاشه برای 6 نفر کافیه
    2- انار ترش یا ملس 350 گرم ( بستگی یه ذایقتون داره من خودم دوست دارم پر از انار باشه اگه از اردک یا غاز استفاده میکنین بیشتر بریزین چون برای 6 نفره ) )
    3- پیاز متوسط 3 عدد
    4- رب انار 2 ق غ
    5- شکر ( اگه خیلی انار ترش باشه ) کمی یا میتونین از شکر سیاه استفاده کنین
    6- سیر ( اگه اردک یا غاز باشه) 3-4 حبه
    7- آلو دلخواه ( میتونین اصلا نریزین )
    8- نمک فلفل زردچوبه


    روش تهیه :
    اگه از مرغ استفاده میکنین مرغ رو با یکی دو حبه سیر و آب و نمک فلفل بذارین بپزه در آخر پخت مرغ باید به اندازه نصف اون مقداری که ریختین آب داشته باشه و خشک نباشه چون از آبش توی خورش باید استفاده کرد.
    اگه از اردک یا غاز استفاده میکنین اول باید غاز یا اردک رو توی روغن با حرارت ملایم سرخ کنین و بعد بذارین بپزه با 3- 4 حبه سیر و ادویه .

    حالا پیاز رو خیلی ریز خورد میکنیم و سرخش میکنیم.
    اگه دوست داشتین 5-6 تا آلو هم میندازیم تو پیاز داغ ( البته بعد از اینکه آلو رو خیس دادین) زردچوبه رو به پیاز داغ میزنیم.
    حالا انار رو هم اضافه میکنین و تفت میدیم. و میذاریم یه کم تفت بگیره تا رنگ انار برگرده. بعد از چند دقیقه حالا آب مرغ رو به مواد اضافه میکنیم و حرارت رو کم میکنیم تا آرو م بپزه. یه نیم ساعت زمان میدیم . نمک و فلفل رو اضافه میکنیم. ترشی غذا رو اندازه میکنیم اگه خیلی ترش بود رب انار نمیزنیم اگه ترش نبود میتونین 1 2 ق غذاخوری رب انار رو با 2 ق غداخوری شکر اضافه کینین. رب انار غذا رو غلیظ میکنه .
    حالا مرغ رو به خورش اضافه میکنیم اگه آبش کم بود یه استکان آب جوش میریزیم. و میذاریم بپزه تا جا بیفته اردک و غاز زمان بیشتری واسه پخت میخواد . نمک فلفل رو هم اندازه میکنیم . حالا خورش ناردون آماده است. نوش جان.

    خورش ناردون:بابلسر

    همانطور که همه میدونیم غذاهای محلی در هر شهری (وشاید در هر فامیلی!) یکطوری درست میشه در نواحی بابلسر هم اینطوری ناردون درست میکنند: اول مرغ یا مرغابی را تفت میدن بعد میذارن با اب وادویه وکمی رب انار ملس کامل بپزد.در دیک دیگری دانه های انارترش را با مقدار زیادی پیاز داغ وسیرهای ورقه شده که کمی تفت خورده مخلوط میکنندرویش کمی روغن مایع میریزن وبا حرارت املایم میذارن حداقل 30 تا40 دقیقه بپزد در اواخر پخت 1قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی به ان اضافه میکنن تا خوشرنگ شود همچنین اگر انارها ترش باشد کمی شکر (که بهتراست شکر سرخ باشد)به ان اضافه میکنند سپس مرغ پخته را در ظرف سرو قرار میدهند وانار اماده شده را رو ودور ان میدهند
    ♥ مخاطب ♥. . . !

    نوشته هایم را که می خوانی . . .

    نه لبخند بزن . . .

    نه اشک بریز . . .

    نه سخنی بگو . . .

    هیـــــــــچ . . .

    تنها
    سکــــــــــــــوت کن . . .سکوت !

    و بیاندیش در لابلای هر واژه

    چــه دردی نهفته است !!!
    -------------------------------------
    همیــشه تو دلــت میگفــتی:
    این مــگه باچــند نــفر دوســته که همیــــشه آنلایــنه؟
    یه جمــله همــیشه یادت باشــه:

    همیــشه آنلایــن تــرین ها تنــــهاترینــــند








  22. 6 کاربر از پست مفید DayaN سپاس کرده اند .

    ArEy0f (شنبه ۲۶ مرداد ۹۲),EmanoeL (شنبه ۰۱ تیر ۹۲),TurkmeN Ghiz (پنجشنبه ۲۳ شهریور ۹۱)

صفحه 2 از 7 نخستنخست 1234567 آخرینآخرین

اطلاعات موضوع

کاربرانی که در حال مشاهده این موضوع هستند

در حال حاضر 1 کاربر در حال مشاهده این موضوع است. (0 کاربران و 1 مهمان ها)

کلمات کلیدی این موضوع

مجوز های ارسال و ویرایش

  • شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
  • شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
  • شما نمیتوانید فایل پیوست کنید.
  • شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید
  •