روش های معروف* تصفیه آب آشامیدنی شامل تصفیه آب با جوشانیدن آب ، تقطیر و کلریناسیون آب می باشد. که بر اثر جوشانیدن *آب* به* مدت* یک* دقیقه* کلیه* عوامل* بیماری*زا ، تخم* انگل ها ، پروتوزئرها ، باکتری ها از بین می روند. م نیز در روش *کلریناسیون تصفیه آب ( تصفیه آب با استفاده* ازکلر مادر ) با افزودن* پرکلرین* ( کلر مادر ) به *آب *، به* نحوی* که* پس* از نیم* ساعت* کلر باقیمانده* در آن* به مقدار مشخصی باشد. می*توان* گفت* که در این روش تصفیه آب ، آب* از نظر باکتری ها و ویروس ها سالم*سازی* شده* است* اما آلودگی های *انگلی* آن* بدون* هیچ* تغییری* در آب* باقی* خواهد ماند. بنابراین* آب* کلرینه* شده* عاری* ازتخم* انگل* و پروتوزئرها نیست *. با این*وجود چون* به* واسطه* کلرزنی* عامل* سه*بیماری* خطرناک* و کشنده* تیفوئید ، و با و اسهال* از بین* می*رود ، بنابراین* توصیه* می*شود که* در مورد آب* آشامیدنی* عمل*کلرزنی* صورت* گیرد.بهترین روش تصفیه آب آشامیدنی کدام است؟آب* منشأ حیات* و سرچشمه* زندگی *است* و تمام* موجودات* عالم* با آب *زنده*اند و حیات* دارند. انسان ها از آب آشامیدنی استفاده می کنند. آب آشامیدنی آبی است که کیفیت آن مناسب سوخت و ساز بدن باشد و عاری از هرگونه ماده مضر برای بدن انسان باشد. ۸۰% وزن بدن از آب تشکیل می شود.کاهش ۱ تا ۳ درصدی آب موجب تشنگی می شود. کاهش ۵ درصدی آب موجب فرو رفتن در آب می شود. کاهش ۱۲ درصدی آب بدن مرگ را در پی خواهد داشت.مقدار آب موجود در برخی نقاط بدن بدین شرح می باشد:۷۵% وزن مغز از آب تشکیل می شود. ۸۳% حجم خون را آب تشکیل می دهد. ۸۲% وزن قلب از آب تشکیل شده است. ۲۲% وزن استخوانها را آب تشکیل می دهد.۷۵% حجم ماهیچه های بدن را آب تشکیل می دهد.آب املاح و مواد معدنی مختلفی دارد که بر حسب آن مواد ، طعم و مزه اش بسیار تفاوت می کند. آب های آشامیدنی را از چشمه ها، قنات ها و یا چاه ها استخراج می کنند. باران و دریا هم از دیگر منابع آبی هستند که البته به عنوان آب آشامیدنی مناسب نیستند. این گونه آب ها را باید برای آشامیدن سالم سازی و تصفیه نمود.آب ناسالم و احیانا مضر برای سلامتی لزوما دارای طعم و بوی بدی نیست ، تاسیسات تصفیه آب شهری صرفا برای جلو گیری از امراضی که به وسیله آب منتقل می شوند احداث شده اند. در این تاسیسات برای ضد عفونی کردن آب از کلر استفاده می شود که این ماده در مقابله با ارگانیسم های آلی ، مواد سرطان زا و سمی شناخته شده ای به نام تری هالومتلین THMS تولید می کند. تحقیقات جدید نشان داده که متجاوز از ۷۰۰ نوع ماده شیمیایی مضر در آب تصفیه شده بعضی از کشور ها یافت می شود . با تمام تلاشی که مسؤولان محترم سازمان آب کشور برای ارایه آب سالم و بهداشتی انجام می دهند ولی به علت قدیمی بودن لوله های آب شهری و خانگی و آلوده بودن این لوله هاد به انواع رسوبات ، انگلها ، میکروبها ، ویروسها و سایر رسوبات فلزی و غیره ، عموم کارشناسان و متخصصان را بر این باور رسانده که ایجاد یک سیستم آب نهایی در هر خانه ای لازم و ضروریست.بر اساس* تعریف* سازمان* جهانی* بهداشت* اگر یک* خانوار بتواند ۵ تا ۱۰ لیتر آب* آشامیدنی* خود را به* نحوی *سالم* و بهداشتی* کند آن* خانوار را می*توان* جزو خانوارهایی* به* شمار آورد که* به* آب* آشامیدنی* سالم* دسترسی *دارند.آب تهران كه از سدهای كرج، لار و لتیان تامین می گردد دارای كیفیت بالائی بوده و از این نظر معروفیت جهانی دارد. در سالهای اخیر بعلت كافی نبودن آب این سدها، برای تامین آب مورد نیاز تهران چاههای عمیق در سطح و حومه شهر حفر گردیده و آب آن به شبكه شهری اضافه گردیده است. آب این چاهها سختی آب تهران را بالا برده است و در صورتیكه قبل از ورود به شبكه تصفیه آب و گندزدایی نگردد می تواند از طریق نشت پساب منشاء آلودگی های انگلی و میكروبی و فلزات سنگین شود. از طرف دیگر بالا بودن مقدار كلر تزریقی در تصفیه خانه ها برای مقابله با این آلودگی ها موجب ایجاد آلودگی شیمیایی آب می گردد كه علاوه بر طعم و بوی نامطبوع، كلر موجب ایجاد تركیبات بیماری زای تری هالومتانها می شود. آب های شهری را بایستی قبل از استفاده از وجود میكرب ها و انگل ها و همچنین كلر و تركیبات آن و در صورت موجود بودن، از فلزات سنگین پاك نمود.آب معـدنیدر اكثر كشورهای غربی برای شرب از آب لوله كشی استفاده نشده و بجای آن از آب آشامیدنی بسته بندی شده در بطری استفاده میشود. دلیل این امر بدی كیفیت آب لوله كشی این ممالك كه از رودخانه های حاوی فاضلاب تصفیه شده تامین میگردد میباشد. آبمعدنی در كشورهائی كه آب لوله كشی از تصفیه پساب تهیه میشود و فاقد املاح مفید میباشد و یا دسترسی به آب پاك میسر نمی باشد، تنها شیوه مطمئن تامین آب شرب است.در مورد استفاده از آب معدنی در كشور ما بایستی به موارد زیر توجه نمود:– همه آبهای بطری شده آب معدنی نمیباشند. عبارت ” آب آشامیدنی ” قید شده بر روی بطری ها نشان دهنده آن است كه این آبها فاقد املاح معدنی كافی بود و اكثرا از چاههای داخل یا اطراف شهر بدست می آیند.– منشاء آب ( چشمه یا چاه ) میتواند بعلت مجاورت با عوامل آلوده كننده آب مانند چاههای فاضلاب محدوده شهری و ییلاقی، كارخانجات و محل چرای دام و غیره در معرض آلودگی قرار گیرد.– عدم رعایت مسائل بهداشتی و آلوده بودن احتمالی بطری و درب بطری در خط پركن آبمعدنی می تواند موجب آلودگی آب معدنی گردد.– میكرواورگانیزم ها در شرایط مساعد در داخل بطری بسرعت رشد و تكثیر می یابند. از این نظر آب معدنی را بایستی پیش از گذشت تاریخ مصرف استفاده نموده و قبل از مصرف چند روز در داخل یخچال نگهداری كردمنبع : redirect.php?a=osmahabco.com/