نان باگت : این نان محبوب فرانسوی قطری حدود 5 تا 6 سانتی متر و طولی حدود 65 سانتی متر دارد. طول زیاد و بافت تردش آن را متمایز از دیگر نان ها کرده است. جالب است بدانید برخلاف آنچه از ظاهرش به نظر می رسد تهیه باگت فرانسوی در منزل کار سخت و پیچیده ای نیست. هر چند که در مجموع پختن نانهای حجیم سخت است و درست عمل آوردنشان هم تجربه ی فراوانی میخواهد، اما اگر شما از پس سایر نانها به راحتی برمیاید، از پختن نان باگت نیز نباید بترسید.نان باگتمواد لازم : ( برای 4 نفر )1 فنجان آب1/2 فنجان آرد مخصوص نان1 قاشق غذا خوری شكر1 قاشق چای خوری نمك1/5 قاشق چای خوری مخمر نان ماشینی1 عدد زرده تخم مرغ1 قاشق غذا خوری آبنان باگت و طرز تهیه :1- ابتدا یک فنجان آب را با آرد، شكر، نمك و مخمر مخلوط كرده و داخل دستگاه خمیر كن قرار دهید.2- اگر دستگاه ندارید مواد فوق را بدون آرد مخلوط كرده و بعد از 10 دقیقه آرد را اضافه كرده و خوب ورز بدهید و خمیر را مثل آدامس بكشید تا خوب ورز داده شود.3- سپس ظرفی را با روغن چرب كرده و خمیر را داخل آن قرار دهید و روی آن را با پارچه نخی مرطوب شده پوشانده و نیم ساعت یا بیشتر در جای گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.4- یعنی وقتی خمیر را لمس میكنید حالت ناهمواری قابل لمس باشد ( حالت دندانه ای ).5- سپس خمیر را بیرون آورده و آن را پانچ كنید، یعنی خمیر روی سطح آرد پاشی شده قرار داده و با مشت ( از طرف انگشتان ) به آن ضربه بزنید.6- بعد آن را دو قسمت كرده و هریك را به صورت مستطیل مناسب با قالبتان درآورید ( 8 در 12 ) .7- سپس آن را گرد كرده و حبابهای هوا و فضای خالی باقی مانده در خمیر را ببندید و در سطح آرد پاشی شده به عقب و جلو ورز دهید تا به شكل قالب دربیاید.8- حال آنها را روی یك كاغذ روغنی به فاصله چند سانت از هم قرار داده و روی آنها خطوط موربی را با چاقو حك كنید و روی آنها را بپوشانید. بهتر است با پارچه نخی ومرطوب این کار را انجام دهید.9- 30 تا 40 دقیقه در جای گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.10- فر را از قبل با دمای 375 درجه ی فارنهایت یا 190 درجه ی سانتی راد گرم كرده و نانها را درون فر با سینی چرب شده قرار دهید.11- قبل از آن روی نانها را با آب زرده تخم مرغ برس بزنید.12- حدودا 20 تا 25 دقیقه بعد كه نان شما طلایی یا قهوه ای روشن شد نان آماده است.امیدواریم که از خوردن این نان در کنار خانواده لذت ببرید.