زیتون پرورده در شمال کشور دو نوع سرو میشود: نوعی با اضافه کردن گردو به زیتون و نوع دیگر با اضافه کردن رب انار؛ دانه انار و آب انار.با ما همراه باشید تا طرز تهیه یکی از ترشیجات پر طرفدار وعامه پسند را یاد بگیرید. تقریبا همه ی مردم شمال کشور وجود زیتون پرورده و سیر ترشی را کنار تمامی غذاهایشان به عنوان یک عادت غذایی میپسندند و حتی مردم گیلان این ترشی را در لیست غذاهای اصلی قرار میدهند.مسافران شمال کشور با چشیدن این ترشی لذیذ و خوشمزه ، این طعم به یاد ماندنی را جزئی از خاطرات سفر خود میکنند. 2نوع زیتون پرورده داریم ، عده ای ترجیح میدهند بدون اضافه کردن مواد دیگر به طور خالص استفاده کنند به طوری که طعم زیتون و گردو قالب باشد و از این نوع طعم لذت میبرند .اما عده ای دیگر به دلیل این که میخواهند بیشتر جنبه ترشی داشته باشد و مزه ای ترش را نیز در کنار ترکیب گردو و زیتون بچشند، علاوه بر رب انار به آن دانه انار، آب انار هم اضافه میکنند.مواد لازم:زیتون اعلاء و درشت :1کیلو مغز گردو ریز و آسیاب شده :1کیلوسبزی معطر گیلانی (چوچاق):2بستهسیر:1 بوتهگلپر :2قاشقرب انار :1قاشق طرز تهیه زیتون پرورده با گردو: زیتون ها را کامل شسته و هسته ها را جدا کنید و بگذارید کنار تا کاملا خشک شوند. سبزی های خوشبو را شسته و به قطعات ریز خرد کنیدحالا گلپر گردو سبزی و سیر را باهم آسیاب کنید و رب انار را به آن اضافه کنید و این ماده خوشمزه را روی زیتون ها بریزید و در یخچال بگذارید تا مواد سفت شوند . طرز تهیه زیتون پرورده ترش :زیتون درشت :1کیلونعناع ،گشنیز،چوچاق :3 قاشق سوپخوریمغز گردو: 200 گرمآب انار :1لیوانرب انار: 1قاشقدانه انار:به میزان دلخواهسیر :1 نمک و گلپر به مقدار لازممغز گردو را بسابید و ریز ریز کنید، سبزی هارا بشویید و خرد کنید.حالا در کنار همه ی این کارهایی که انجام میدهید زیتون را نیز 2بار با آب سرد بشویید و سیر را نیز بکوبید. گردو، سیر، سبزی، دانه انار کوبیده شده را همراه با نمک و گلپر و آب انار و رب انار مخلوط کنید و کامل هم بزنید. این مواد را روی زیتون ها ریخته و حداقل 2ساعت در یخچال بگذارید تا کمی سفت شود. این ترشی به دلیل داشتن گردو ، زیتون، سبزی های متنوع دارای ویتامین فراوان میباشد پس در کنار لذتی که بابت چشیدن این ترشی میبرید، مطمئن باشید که مقدار زیادی ویتامین و پروتئین به بدن خود وارد کرده اید . اگر از زیتون هایی که استفاده کرده اید مطمئن نیستید و ممکن است تلخ باشد آن ها را در آب سرد بریزید و 2ساعت کنار بگذارید . این کار باعث میشود تلخی زیتون از بین برود. یادتان باشد هروقت به هرکدام از شهرهای شمال سفر کردید حتما زیتون پرورده های آن منطقه را بچشید ، ممکن است هر طعمی جدید باشد چراکه هرشهر بر اساس ذائقه خود موادی را ممکن است به آن اضافه کنند.منبع : بانک مقالات ویکیوز