از جمله چاشنی های محبوب نزد خانم های ایرانی رب گوجه فرنگی است . رب گوجه فرنگی علاوه بر طعم دل نشینی که به غذا ها می دهد ، رنگ آن ها را نیز جذاب تر می کند . در گذشته خانم های سنتی ایرانی بیشتر در شروع فصل پاییز دست به کار می شدند و رب را در حیاط خانه هایشان درست می کردند . از آن جایی که در فصل سرما کمتر می توان گوجه فرنگی با کیفیت و البته با قیمت مناسب پیدا کرد ، این کار روال زیادی داشتاز جمله چاشنی های محبوب نزد خانم های ایرانی رب گوجه فرنگی است . رب گوجه فرنگی علاوه بر طعم دل نشینی که به غذا ها می دهد ، رنگ آن ها را نیز جذاب تر می کند . در گذشته خانم های سنتی ایرانی بیشتر در شروع فصل پاییز دست به کار می شدند و رب را در حیاط خانه هایشان درست می کردند . از آن جایی که در فصل سرما کمتر می توان گوجه فرنگی با کیفیت و البته با قیمت مناسب پیدا کرد ، این کار روال زیادی داشت . اما با مدرن تر شدن زندگی و آپارتمان نشین تر شدن خانواده ها ، و همچنین دسترسی راحت تر به انواع رب در سوپر مارکت ها ، این سنت کم کم از میان خانواده ها رخت بربست و کمتر شاهد آن بوده ایم . اما هنوز هم این اتفاق در جریان است . در زیر نگاهی خواهیم انداخت به روش تهیه ی رب گوجه فرنگی خانگی که چندان هم کار دشواری نیست . نکته ی مهم در مورد تهیه ی رب گوجه فرنگی در خانه این است که می توانید از سلامت آن نیز اطمینان داشته باشید . مواد لازم : گوجه فرنگی سالم و تازه حدود پنجاه کیلو آب حدود شش لیتر یک بسته دویست گرمی نمک روغن حدودا نیم لیتر طرز تهیه : در ابتدا گوجه فرنگی های تازه و سالم را کاملا بشوئید . سپس آن ها را به دو قسمت تقسیم کرده و در داخل قابلمه بزرگ و یا دیگ بی اندازید . آب را نیز به آن ها اضافه کنید و بجوشانید . اجازه دهید گوجه ها آن قدری بجوشند که پوست شان جدا شود . سپس گوجه های له شده را از یک صافی عبور دهید . توجه داشته باشید هر چقدر این صافی سوراخ های ریز تری داشته باشد طعم رب شما بهتر خواهد شد . صافی های با سوراخ های درشت تر باعث خواهند شد رب شما ترش تر شود و در نهایت زورتر کپک زده شوند . زیرا این صافی ها دانه های گوجه فرنگی را نیز از خود عبور می دهند . در نتیجه بهتر است از صافی های فلزی با سوراخ های ریز استفاده نمایید . در مرجاه ی بعدی این آب گرفته شده از گوجه فرنگی را باید بجوشانید . در این مرحله نمک را نیز اضافه کنید . نمک علاوه بر طعم دادن ، از فاسد و خراب شدن زود هنگام رب نیز جلوگیری خواهد کرد . جوشاندن را تا جایی ادامه دهید که رب غلیظ شود و قل قل بزند . حواستان باشد که این مرحله در کیفیت رب نهایی بسیار تاثیر گذار خواهد بود . اگر رب شل و آبدار باشد باعث خواهد شد تا محصول نهایی شما سریع کپک بزند . همچنین در صورتی که سفت باشد باعث خواهد شد طعم سوختگی بگیرد . فراموش نکنید که هر چند دقیقه یک بار رب را هم بزنید تا ته نگیرد و مزه سوختگی ندهد . برای فهمیدن اینکه میزان جوشیدن کافی است یا نه ، می توانید یا کفگیر در کف قابلمه یک خط بکشید . در صورتی که شکاف ایجاد شده زود از بین نرود رب شما تقریبا آماده است . بعد از این مرحله که رب غلیظ شد زمان آن است که روغن را اضافه نمایید و هم بزنید . میزان روغن به خوش رنگ تر شدن رب شما کمک می کند . در نتیجه میزان آن با شما . در ضمن روغن باعث خواهد شد تا رب در یخچال و فریزر یخ نبندد . رب شما تقریبا آماده است . در این مرحله باید رب را درون یک تشت بریزید و اجازه دهید کاملا سرد شود . رب شما آماده بسته بندی است . از هر پنجاه کیلو گوجه فرنگی حدودا پنج تا هشت کیلو گرم رب به دست می آید . امیدواریم مطلب فوق برای شما مفید بوده باشد . منبع : بانک مقالات ویکیوز