اگر شما هم از سالاد های تکراری، طعم و رنگ های یکنواخت خسته شده اید و یا برای مهمان های خاص آخر هفته ی خود که به شدت با آن ها رودروایسی دارید در فکر یک چاشنی یا سالاد منحصر به فرد هستید، به شما پیشنهاد می کنیم این مقاله را مطالعه نمایید و در کنار ما باشید تا شما را با یک دستورالعمل بسیار خاص و متفاوت رو به رو کنیم. موادی که برای این سالاد اسفناج در نظر داریم بسیار متفاوت از تمام سالاد هایی است که تا به حال در منزل تهیه کرده اید پس دست به کار شوید و مواد اولیه را آماده کنید تا شما را با یک چاشنی بسیار متفاوت آشنا کنیم. مواد اولیه جهت تهیه سالاد اسفناج مخصوص و استثنایی امروز: انار : یک عدد بزرگ و دانه قرمز ( تاکید بر قرمز بودن این دانه ها فقط برای آنکه زیبایی خاصی به سالاد شما می دهد نیست، بلکه این یاقوت های قرمز طعم شیرین تری نسبت به انار هایی با دانه های سفید یا قرمز کمرنگ برای شما به ارمغان می آورد.) اسفناج : تمام طعم این سالاد به نوع اسفناج شما که برای تهیه ی آن انتخاب می کنید بستگی دارد، پس سعی کنید اسفناج های تازه و سبز رنگ را به خوبی شسته و اجازه دهید کاملا خشک شوند، برای این مورد اندازه و مقداری برای شما در دستورالعمل تهیه ی این سالاد، در نظر نداریم چرا که می توانید به آن اندازه که از طعم اسفناج لذت می برید از آن در تهیه ی این سالاد استفاده نمایید. لبو : یک عدد متوسط قرمز رنگ و تازه پخته شده که به مدت یک شبانه روز قبل از تهیه ی این سالاد در سرکه و در یخچال نگه داری شده باشد. نان تست ( اگر موجود نیست می توانید از نان باگت استفاده نمایید.) : اگر از نان تست استفاده می کنید تعداد 4 عدد از آن ها را برداشته و با چاقو به مربع های هم اندازه و متوسط خرد کنید. اگر از نان باگت استفاده می نمایید یک عدد کوچک، بازهم مانند نان های تست به قطعات مربع متوسط و یک اندازه خرد شود. ساقه ی کرفس : یک عدد ساقه ی بلند کرفس شسته و خشک شده را به قطعات متوسط مرتب خرد کنید. سرکه خرما به مقدار لازم سیاه دانه : دو قاشق غذاخوری کنجد : دو قاشق غذاخوری نمک، فلفل قرمز و فلفل سیاه به مقدار لازم روغن زیتون به مقدار لازم کره ی گیاهی : 50 گرم روغن مایع به مقدار لازم آبلیمو : یک پیمانه آبلیمو می تواند برای هدفی که در این دستورالعمل داریم، کافی باشد. پس از آماده کردن کلیه مواد به اندازه ها و اشکال مذکور، می توانید با ما در مراحل زیر همراه شوید : کاسه ی متوسطی را برداشته و یک پیمانه آبلیمو را به همراه یک قاشق چای خوری نمک در آن ریخته و خوب هم بزنید. کرفس های خرد شده را در مخلوط آبلیمو و نمک ریخته و درب کاسه را با سلفون بپوشانید، سپس کاسه را در طبقه ی بالای یخچال گذاشته و به سراغ بقیه مواد بروید. تابه ی کوچکی برداشته و بر روی شعله ی ملایم گاز قرار دهید، اکنون 50 گرم کره گیاهی را در آن آب کرده و برای آن که کره نسوزد مقداری روغن مایع مخصوص پخت و پز و سالاد به آن اضافه کنید، سپس به محض آن که از داغ شدن روغن مطمئن شدید نان هایی که به شکل مربع خرد کرده بودید را در تابه ی حاوی کره و روغن بریزید و با قاشق چوبی آرام آرام نان ها را جا به جا کنید تا یک طرف آن ها نسوزد. این کار به کمی مهارت و تجربه نیاز دارد اما اگر خوب دقت کنید می توانید از پس آن بر بیایید. توجه داشته باشید که ما فقط می خواهیم نان ها در روغن برشته شده و طعم لذیذ کره گیاهی را بگیرند. پس به محض آن که نان ها طلایی رنگ شدند می توانید آن ها را از تابه خارج کرده و در ظرف دیگری بریزید و اجازه دهید در دمای اتاق خنک شوند. کاسه ی بزرگی را برداشته و شروع به انجام بقیه مراحل نمایید. توجه داشته باشید که هیچ گاه زمانی که می خواهیم سالاد را برای مهمانی مهم سرو کنیم، نباید از اول آن را در همان ظرفی که قصد بردن آن بر سر میز یا سفره را داریم تهیه نماییم، این کار سبب می شود که روغن و نمک و خیسی پدید آمده در اثر افزودن موادی مانند آبلیمو و سرکه بر کناره ها و لبه های ظرف پاشیده و یا اثر انگشت چرب یا آغشته به مواد ما بر دهانه های ظرف باقی بماند و قطعا این موضوع، صحنه ی چندان زیبایی نخواهد بود. بنابر این از شما می خواهیم که کاسه ی بزرگی را آماده کنید. اکنون برگ های اسفناج که از قبل شسته و خشک کرده اید را با قیچی به قطعات دراز اما پهن خرد کنید. حتما این کار را به کمک قیچی آشپزخانه انجام دهید چرا که برخورد چاقو با اسفناج آب آن را بیرون کشیده و اثر له شدگی بر آن به جا می گذارد. حال می توانید دانه های انار را به اسفناج های قیچی شده اضافه کرده و آن ها را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید، فقط توجه داشته باشید که به هنگام مخلوط کردن و هم زدن آن ها اصلا نباید به اسفناج ها فشار آورد و یا آن ها را له کرد. همچنین اسفناج دارای آهن بسیار زیادی می باشد که مصرف آن برای بدن فواید بیشماری را به همراه دارد پس با چاقو زدن به اسفناج ها عصاره و خواص آن را خارج کرده و از بین می بریم. اکنون لبوهایی که از شب گذشته در شیشه سرکه ریخته و در یخچال قرار داده اید را بیرون آورده و یک عدد متوسط از آن ها را انتخاب نمایید. این قسمت از کار بستگی به سلیقه ی شما دارد می توانید لبو را رنده کنید و یا آن را با چاقو به مربع ها یا رشته های باریک خرد کنید. فقط توجه داشته باشید که مقداری از آن را برای تزئین روی سالاد نگه دارید. پس از مخلوط کردن این مواد با یکدیگر کاسه ای که حاوی کرفس ها و آبلیمو بود را از یخچال خارج کرده و با یک کفگیر کرفس ها را از آبلیمو بیرون کشیده و بر روی مواد در کاسه ی بزرگتر بریزید. توجه داشته باشید که بهتر است اصلا آبلیمویی همراه کرفس ها وارد سالاد شما نشود چرا که در قدم های بعدی ما قصد اضافه کردن سرکه به سالاد را داریم که ترکیب این دو ماده یعنی سرکه و آبلیمو زیاد جالب نمی شود. پس ما فقط به کرفس هایی که در آبلیمو خوابیده و طعم آن را گرفته اند احتیاج داریم. نگران آبلیموی باقی مانده در ظرف کرفس ها نباشید، شما می توانید این آبلیمو را در شیشه ای در دار ریخته و برای روز های بعد در دیگر سالاد های خود از آن استفاده کنید، این آبلیمو فقط حاوی نمک می باشد پس به خاطر داشته باشید که در روزهای بعدی اگر برای تهیه یکی از انواع سالاد های خود نیاز به آبلیمو داشتید و از این آبلیمو استفاده کردید دیگر به سالاد خود نمک نزنید. مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کرده و سپس سرکه خرما، نمک و فلفل قرمز و همچنین فلفل سیاه را به مواد خود اضافه کنید و آن ها را به خوبی با یکدیگر مخلوط نمایید. به عنوان آخرین ماده، می توانید سیاه دانه ها و کنجد ها را به این مواد اضافه کنید. اکنون باید سالاد خود که مطمئن هستید به خوبی هم خورده است و تراکم مواد در تمام نقاط آن یکسان است را، در ظرفی که قصد سرو کردن سالاد در آن را دارید، بریزید. نان هایی که تفت داده و برشته کرده اید اکنون خنک هستند. می توانید آن ها را به شکلی که خودتان مایل هستید سالاد را تزیین نمایید بر روی مواد قرار دهید. مقداری از لبویی را که قرار بود برای تزیین پایان کار نگه داریم را باز به سلیقه ی خود می توانید ریز خرد کرده و یا رنده نمایید، از مقداری سیاه دانه و کنجد نیز می توانید برای تزیین استفاده نمایید. یکی از مواردی که در مواد اولیه ی این سالاد اسفناج وجود ندارد اما می توانید از آن در تزیین کمک بگیرید، جعفری خرد شده است. امیدواریم از طعم متفاوت و ظاهر بسیار زیبای این سالاد لذت را کافی را برده و در کنار خانواده لحظات به یاد ماندنی را رقم بزنید. منبع : بانک مقالات ویکیوز