خیارشور یکی از ترشیجات محبوب خانواده های ایرانی است. در دنیای امروز معمولا آن را به راحتی و با قیمت های بسیار گوناگون از سوپر مارکت ها تهیه می کنیم. اما در گذشته اوضاع به این منوال نبوده است. در ایران قدیم، تقریبا تمام خانواده ها خیارشور را بیشتر به روش خانگی تهیه می کردند و جالب است بدانید که این کار چندان هم وقت گیر و پیچیده نبوده است. در زیر نگاهی خواهیم انداخت به یکی از راحت ترین و سریع ترین روش های تهیه ی خیارشور در خانه. مواد لازم برای تهیه خیارشور خانگی : خیار تازه حدود دو کیلو یک بوته سیر بزرگ یک پیمانه نمک یک پیمانه سرکهدوازده الی چهارده پیمانه آب دویست و پنجاه گرم سبزی شوید ، ترخون ، جعفری و مرزه پنج عدد فلفل تند یک قاشق مربا خوری تخم گشنیز تعدادی نخود خام پس از شستن خیارها و سبزی ها ، آنها را خشک کنید. در یک قابلمه متوسط آب و سرکه و نمک را بجوشانید. سپس به وسیله چنگال و یا خلال دندان روزنه هایی در خیارها ایجاد کنید. این عمل به هر چه بیشتر ترد شدن خیارها کمک می کند. در این مرحله خیارها را در یک ظرف تمیز بریزید و سبزی ها و سیر و فلفل را لا به لای آنها قرار دهید. حالا تخم گشنیز و نخودها را نیز به آن بی افزایید. محلول جوش آمده را به داخل ظرف بریزید و درب آن را محکم ببندید. این ظرف را تا زمان خنک شدن در گوشه ای نگاه دارید و سپس آن را به جایی بسیار خنک منتقل کنید. این عمل کمک می کند تا خیارشور شما رنگ سیز خود را حفظ کند و خوش رنگتر باقی بماند. نکته ی مهم این است که روزنه هایی که ایجاد کردید کمک می کند تا هر چه سریع تر خیارها شور و آماده شوند. امیدواریم این روش و مطلب برای شما مفید بوده باشد و از خوردن این خیارشور در کنار خانواده لذت ببرید. منبع : بانک مقالات ویکیوز