آشنایی با ادویه هااَدویه یا ادویه*جات، مواد گیاهی استفاده شده به منظور عطر و طعم دهی به مواد غذایی هستند و از برخی از آن*ها برای مقاصد خوراکی یا دارویی نیز استفاده می*شود. یک ادویه می*تواند دانه خشک شده، میوه، ریشه، پوست یا مواد مغذی گیاهی در مقادیر ناچیز به عنوان افزودنی مواد غذایی برای عطر و طعم و رنگ باشد و یا به عنوان یک ماده نگهدارنده باشد که باکتری*های مضر را می*کشد و یا از رشد آن*ها ممانعت به عمل می*آورد. ادویه ممکن به منظور عطر و طعم دهی به غذا و یا برای پنهان کردن طعم[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید | عضویت]های دیگر استفاده شود. در آشپزخانه، ادویه جات از سبزیجات که برگ دار، قسمت*های گیاه سبز مورد استفاده برای طعم دهی یا به عنوان چاشنی هستند، متمایز هستند.ادویه*ها جزء جدایی ناپذیر غذاها هستند و خوردن غذا بدون ادویه مثل خوردن غذا بصورت خام است. اگر ترکیب درست ادویه*ها رعایت شود، غذا بسیار لذیذ خواهد شد. در هر کشور و هر فرهنگ، ادویه*های گوناگونی به کار برده می*شود و هر غذایی هم ادویه خاص خودش را دارد که با استفاده از ادویه*ها، آن غذا طعمی خاص و مخصوص به خود را می*گیرد و برای همین است که می*توان تفاوت غذاهای ایرانی با هندی یا آفریقایی را فهمید. از طرفی ادویه جات خواص دارویی هم دارند و بیشتر آنها مواد اولیه طب سنتی – گیاهی به شمار می*روند و در واقع در زمان*های قدیم ادویه*جات بعنوان دارو مورد استفاده قرار می*گرفتند و بعد به مرور با رشد داروهای شیمیایی کنار گذاشته شدند. در ایران و برای درست کردن غذاهای خاص ایرانی ادویه*های خاصی به کار می*رود که ترکیب آنها می*تواند مزه اصلی و سنتی این غذاها را آشکار نماید. ادویه پلو: این ادویه برای درست کردن لوبیا پلو و پلوهای مخلوط مثل کلم پلو، هویج پلو و گاهی برای قیمه پلو هم به کار می*رود. این ادویه بصورت آماده در بازار موجود است اما ترکیب آن شامل: گل سرخ یا گل محمدی، زیره، دارچین، زنجبیل، جوز هندی، میخک و هل است.ادویه آب گوشت: بیشتر ایرانی*ها آبگوشت را با زردچوبه و فلفل و برگ بو درست میکنند، در صورتیکه آبگوشت هم ادویه مخصوص خودش را دارد و برای همین است که دیزی طعمی متفاوت و لذیذ را دارد : زردچوبه، دارچین، فلفل سیاه، جوز هندی، بادیان، میخک.ادویه ترشی: زدن ادویه مخصوص به ترشی باعث می*شود که طعم و بوی بسیار خوبی پیدا کند . این ادویه برای ترشی لیته و ترشی مخلوط و هفت بیجار مناسب است : نعنا خشک، گلپر، تخم گشنیز، تخم سیاه دانه، زیره سیاه و سبز ، کاری، زردچوبه.ادویه ترشی بادمجان: گلپر، زردچوبه.ادویه ماست و خیار: فلفل سیاه، نعنا خشک، ریحان، مرزه، ترخان خشک و پودر گل محمدی.ادویه فلافل: زیره سبز، کاری، زنجبیل، فلفل قرمز، تخم گشنیز، گشنیز و شنبلیله.ادویه کوکو سبزی: پودر گل محمدی، کاری، دارچین، فلفل سیاه.ادویه مرغ و ماهی: برای از بین بردن بوی مرغ و ماهی بهترین ادویه زنجبیل و پودر سیر است.ادویه کباب تابه*ای: فلفل سیاه، پودر لیمو عمانی، کمی زردچوبه و سماق.ادویه گوشت: برای طعم دادن به گوشت*های خورشی بطور خاص، از جوز هندی استفاده می*شود. ( دقت کنید هرگز بیشتر از ۴ گرم جوز هندی استفاده نکنید چون باعث اختلال در فعالیت بدن می*شود). همچنین برگ بو بسیار مناسب است.ادویه مرغ: بهترین ادویه برای طعم[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید | عضویت]دار کردن گوشت مرغ استفاده از رزماری (اکلیل کوهی) است.ادویه سوپ: سوپ ها ادویه*های متنوعی دارند. بطور مثال به سوپ جو کمی پودر آویشن میزنند. در کل برای همه سوپ*ها بهتر است یک یا دو عدد برگ بو اضافه کنید.ادویه خورش قیمه: ادویه خاص خورش قیمه زردچوبه، فلفل، پودر لیمو عمانی، دارچین، کمی پودر گل محمدی و هل و زعفران است. ادویه ایتالیایی*: این یک ادویه بسیار عالی برای درست کردن پاستا، پیتزا، لازانیا و ماکارونی می*باشد که البته به مایه آنها اضافه می*شود: پونه، ریحان، رُزماری، آویشن، فلفل قرمز و مرزنجوش که همه اینها باید خشک و بصورت پودر باشد.آموزشگاه آشپزی و شیرینی پزی گندم طلاییredirect.php?a=gandomcooking.ir/