فاکتورهای خطر برای سرطان پروستاتمجله پزشکی و سلامت : بر اساس تحقیقات اخیر مشخص شده است که اضافه وزن و چاقی یکی از فاکتورهای مهم در بالا بردن خطر سرطان پروستات می*باشد.چه عواملی در افزایش سرطان پروستات نقش دارند؟• چاقی: بر اساس گزارش انجمن سرطان آمریکا افراد چاق (دارای bmi بالاتر از 30) در خطر بالاتری برای ابتلا به این بیماری قرار دارند.• گوشت قرمز: گوشت*های فراوری شده نظیر سوسیس، کالباس، ژامبون که حاوی مقادیر بالایی نیتروژن هستند سبب بالا بردن خطر سرطان پروستات می*شوند.• کلسیم: کلسیم فواید مطلوب زیادی دارد اما اگر میزان دریافتی این عنصر زیاد باشد خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش می*دهد.• عدم تحرک: هفته*ای حداقل دو ساعت پیاده روی می*تواند خطر بسیاری از بیماری*ها از جمله سرطان پروستات را کاهش دهد.چه غذاهایی سبب کاهش خطر ابتلا به این بیماری می*شوند؟• گوجه فرنگی، گریپ*فروت و هندوانه: گوجه فرنگی به دلیل اینکه حاوی مقادیر بالایی لیکوپن است برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات مؤثر می*باشد. هندوانه و گریپ*فروت نیز حاوی مقادیر بالایی آنتی*اکسیدان هستند که برای پیشگیری از این بیماری مفید می*باشند. بهتر است قبل از مصرف، گوجه را به صورت پخته سرو نمایید با این کار لیکوپن داخل سلول*ها آزاد شده و راحت*تر جذب بدن می*شود.• چای سبز یا سیاه: این نوشیدنی*ها به دلیل اینکه حاوی مقادیر بالایی فلاونوئید هستند برای پیشگیری از این بیماری مفید می*باشند. فلاونوئیدها خاصیت آنتی*اکسیدانی دارند.• سبزیجات: این مواد غذایی به دلیل وجود مقادیر بالایی فیبر هستند که سبب کاهش رادیکال*های آزاد و متعاقب آن کاهش التهاب در بدن می*شوند.منبع مقاله : سایت اطلاعات پزشکی دکتر سوشا