گیلان - آستارا redirect.php?a=*[برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید | عضویت] آستارا، شهری در استان گیلان و چسبیده به دریای خزر می باشد که از آداب و رسوب ویژه ای برخوردار است.تنوع غذاهای سنتی و محلی در آستارا مانند آداب و رسوم آن کم نیست و خیلی از گردشگران به سبب سرو غذاهای محلی آستارا در رستوران ها و هتل ها با هدف امتحان کردن این غذاها به این شهر سفر می کنند.چیزی که غذاهای شهرستان آستارا متمایز می کند بهره مندی آنها از چندین سس محلی به نام رب ازگیل، رب به، رب آلوچه وحشی و رب انار وحشی است که طعم ویژه ای به این غذاها نیز می بخشد.لونگی مرغ و ماهی یکی از غذاهای محلی این شهرستان و از جمله غذاهای خوش طعم سنتی و اصلی مرزنشینان آستارا به حساب می آید. یکی از مواد اصلی و اولیه این خوراک*، رب ازگیل شیرین و رب آلوچه ترش یا رب انار است. این دو رب وقتی باهم ترکیب می شوند طعم متفاوت و ملسی را به غذا می بخشند.لَوَنگی، ماهی سفید یا مرغ شکم*پری می باشد که با محتویاتی مانند محتویات زیتون پرورده پر شده است. این غذا به عنوان یکی از محبوب*ترین غذاها در اکثر رستوران*های آستارا و حومه طبخ می شود.باستیرمای آستارا، غذایی است که در پخت آن استفاده از مرغابی در اولویت قرار دارد. برای تهیه این غذا، شکم مرغابی را از ترکیب مغز گردو و پیاز خرد شده با رب ازگیل و آبغوره، پر می کنند و زیر برنج می گذارند تا دم بکشد. این غذا را پس از تهیه و پخت کامل به همراه گوجه*فرنگی سرخ شده و ترشی هفت بیجار، سرو می شود.خوراک مسما برای مردم شهر مرزی آستارا، جایگاه به خصوصی دارد چرا که در اکثر مراسم ها از قبیل نذری ها و مهمانی*ها، یکی از غذاهای اصلی مردمان این منطقه از کشور است. برای طبخ این غذا، پیاز محلی خرد و سرخ شده با مقدار کمی رب گوجه*فرنگی، آلوچه* وحشی خشک شده و همچنین جوجه* محلی تفت داده شده را در کنار هم قرار می*دهند و با کمی آب می*پزند تا حدی که آب آن به شکل کامل بخار شده و روغن مخلوط شده با پیاز و چاشنی*های محلی باقی بماند. در قسمت های مرکزی و شرقی گیلان نوعی غذا با نام آلو مسما پخت می*شود که با این غذا کاملا تفاوت دارد.یکی از خوشمزه*ترین غذاهای محلی شهرستان آستارا که بیشتر در وعده شام این غذا را سرو می کنند، چغیرتما است. در تهیه* چغیرتمای آستارا، گوشت مرغ محلی، پیاز محلی، سیب*زمینی و گوجه*فرنگی به شکل مجزا سرخ شده و در پایان با تخم*مرغ مخلوط می*شود.بورانی پلو آستارا برای نهار و به ویژه در روزهای روزهای بارانی و خنک پاییزی در سفره* اکثر خانواده های این منطقه قابل مشاهده است. برنج، خلال کدو که در زبان محلی به آن بورانی می*گویند، شیر، کمی شکر، زردچوبه و کره را با هم مخلوط کرده و می*پزند. بورانی پلوی آستارا را به طور معمول با ماهی سفید شور یا ماهی دودی سرو می شود.جزوز یا قورما، یکی از غذاهای محلی این شهر است که معمولا برای صبحانه سرو می شود. این غذا ترکیبی از جگر، دل و قلوه گوسفندی سرخ شده با سیب*زمینی، پیاز و گوجه*فرنگی سرخ شده است. نان نذیر چورک، نانی تقریبا مشابه با نان فطیر و نان زرین که در شهر تالش پخت می شود، دارد. خمیر ای نان با آرد، شیر، کره، تخم*مرغ، خامه و زعفران و حلوای داخل آن با آرد، شکر، کره و زردچوبه تهیه شده و پس از پخت با زرده* تخم*مرغ، رنگ زعفران و کنجد تزئین می*شود.