غذاهای مفید و مضر در فصل تابستان کدامند؟فصل تابستان ، میوهغذاهایی که فرد در فصول مختلف می خورد و حتی میزان خواب و فعالیت بدنی در یک فصل باید با فصل دیگر تفاوت داشته باشد .بهترین خورد و خوراک در فصل تابستاندیدگاه طب سنتی ـ اسلامی سبک زندگی افراد باید در فصول مختلف سال متفاوت باشد. غذاهایی که فرد در فصول مختلف می خورد و حتی میزان خواب و فعالیت بدنی در یک فصل باید با فصل دیگر تفاوت داشته باشد تا بتوانیم با ایجاد سازگاری به بالاترین سطح توانایی و سلامت دست یابیم.فصل تابستانغذاهای مضر تابستانیادویه تند همچون فلفل، زنجبیل، دارچین، زعفران، سس های تند و خردل، سبزیجات تند مانند سیر و پیاز و انواع سبزی خوردن نظیر ترخون، نعناع، تره، شاهی و شوید به گفته دکتر میرغضنفری در گروه خوردنی هایی هستند که باید در مصرف آن بخصوص در این فصل جانب احتیاط را رعایت کرد. این متخصص در پاسخ این پرسش که چرا مصرف خوراکی های شور باعث بی قراری گرم مزاجان در این فصل می شود، می گوید:نمک، مزاج گرمی دارد و مصرف هر ماده غذایی یا تنقلی که با نمک شور شده باشد، برای همه مزاج ها بخصوص گرم مزاجان در این فصل زیان آ ور است؛ بخصوص مغزهای آجیلی شور که علاوه بر مزاج گرم نمک، طبع این مغزها نیز گرم و خشک است و می تواند مضر و التهاب آور باشد. در میان مغزهای آجیلی، بادام یا فندق به دلیل آن که طبع ملایم تری دارند، اگر از انواع خام و بدون نمک و در مقدار پایین مصرف شوند، مشکل خاصی ایجاد نمی کنند، ضمن این که توصیه می شود از مصرف زیاد فسنجان به دلیل دارا بودن گردو و حلوا ارده به خاطر کنجد آن که طبع بسیار گرمی دارد، اجتناب کنید.سرخ کردن(آشپزخانه)، بو دادن و تفت دادن مواد غذایی، باعث گرم و خشک شدن مزاج می شود و نباید در مصرف غذاهای تهیه شده به این روش زیاده روی کرد. شیرینی و شکلات، عسل، کشمش، مویز و میوه های شیرین همچون انجیر، نارگیل، موز، خربزه و آناناس نیز که مزاج گرم دارند، نباید در خوردنشان زیاده روی شود. پس چه بخوریم؟آب دوغ خیار، ماست و خیار، نان و پنیر و خیار و ماست و اسفناج (بورانی) از جمله بهترین غذاهای حاضری و خودمانی این فصل هستند و به گفته دکتر میرغضنفری توصیه می شود، در تابستان، اغلب غذاها را به روش آبپز تهیه کنید تا سریع تر هضم شوند. مصرف کدوی پخته، آش، سوپ، انواع خورش قورمه و کرفس و اسفناج که سبزی آن سرخ نشده و گوشت چندانی نداشته باشد و با غوره، آبغوره، آبلیمو، لیموعمانی و نارنج ترش شده باشد، گشنیز پلو و سالاد کاهو و خیار با آبلیمو در این فصل توصیه می شود.جدیدترین محصولات آشپزی redirect.php?a=akhavaniran.com/