مواد لازم :

هويج و خیار
از هر کدام 500 گرم
جوهر ليمو
1/4قاشق چايخوري
آهك سفيد
دو پيمانه
آب
هشت پيمانه
شکر
12 پيمانه
وانیل
نصف قاشق چايخوري


طرز تهيه :

هويج و خيار را بشوييد سپس هويج را پوست بكنيد. خيار و هويج را با رنده ورقه كن از طول ورقه كنيد و حدود يك تا دو ساعت در آب نمك قرار داده تا نرم شوند، سپس ورقه هاي هويج را برداشته يك ورق خيار روي آن قرار داده لوله كنيد. بعد از هر دور پيچيدن يكبار كل نوار هويج و خيار را برگردانيد و دوباره به پيچيدن ادامه دهيد. در پايان با يك خلال دندان انتهاي گل را ببنديد و گل ها را يكساعت در آب معمولي قرار دهيد تا نمك آنها برود. آهك را با آب مخلوط كرده و صبر كنيد تا آهك ته نشين شود. آب صاف روي ظرف را گرفته و گل ها را به آب زلال آهك منتقل كنيد و 12 ساعت گل ها را در اين آب قرار دهيد. پس از آن دوباره سه تا چهار ساعت گل ها را در آب معمولي قرار دهيد.

ظرفي را پر از آب كنيد و روي حرارت قرار داده تا جوش بيايد. گل ها را به آبجوش اضافه كرده و پنج دقيقه بجوشانيد سپس آبكش كنيد. شكر و آب را مخلوط كرده، روي حرارت گذاشته تا بجوشد جوهر ليمو را اضافه كنيد تا داخل شربت حل شود، گل هاي هويج و خيار را به شربت اضافه كرده و پس از جوش آمدن شعله را خاموش و صبر كنيد تا خنك شود. مربا را به ظرف هاي مورد نظر با شيره فراوان منتقل كنيد چون شيره آرام آرام به خورد ميوه مي رود.