مضرات غذاهای آماده* مخصوص کودکان غذاهای آماده* مخصوص *کودکان نوپا سرشار از نمک و قند است.با بخش بهداشت کودک مجله اینترنتی بیست ستون همراه باشیدغذاهایی که در کودکی می*خوریم ذائقه*ی ما را در تمام عمر تحت تأثیر قرار می*دهند. به همین دلیل استفاده*ی بیش*ازاندازه از غذاهای آماده* مخصوص کودکان که معمولا حاوی قند و نمک زیادی هستند می*تواند منجر به داشتن یک *رژیم غذایی ناسالم دائمی می شود.معمولاً پدر و مادرها اولین وعده*های غذایی فرزندانشان را از بین انواع غذاهای آماده* مخصوص کودکان که در بسته*بندی*های زیبا و تبلیغات رنگارنگ بسیار فریبنده و البته سالم و مغذی به نظر می*رسند، انتخاب می*کنند. متأسفانه بر اساس آخرین تحقیقات در این زمینه به بیشتر غذاهای آماده* مخصوص کودکان 1 تا 3 ساله برای ایجاد میل و اشتهای بیشتر، مقادیر زیادی نمک و قند افزوده می*شود. بر اساس تحقیقاتی که در تاریخ دوم فوریه توسط مجله*ی pediatrics (پزشکی اطفال) منتشر شده است، در 72 درصد از غذاهای آماده* مخصوص*کودکان نوپا، بسیار بیشتر از حد مجاز از نمک استفاده می*شود. علاوه بر این به 32 درصد از این نوع غذاها و اغلب *تنقلات میان وعده*ی *میوه*ای، بیشتر از میزان مجاز قند افزوده می*شود. به گفته*ی ماری کاگزول محقق ارشد بخش پیشگیری از بیماری*های قلبی و سکته*ی اداره*ی کنترل و پیشگیری بیماری*ها در آمریکا (cdc)، بعضی از انواع غذاهای آماده* مخصوص کودکان تقریباً به اندازه*ی غذاهای ناسالم ولی پرطرفداری که بزرگ*سالان مصرف می*کنند، قند و نمک دارد. به*عنوان*مثال متوسط نمک استفاده*شده در بیشتر اسنک*های پرطرفدار در میان کودکان تقریباً به *اندازه*ی چیپس سیب*زمینی معمولی است. کاگزول می*گوید: این یافته*ها بسیار نگران*کننده هستند چراکه وعده*های غذایی اولیه*ی کودکان، مبنای شکل*گیری ذائقه*ی آن*ها بوده و به عادت*های غذایی مادام*العمر تبدیل می*شوند. اگر افراد در اوان کودکی به غذاهایی با قند و نمک زیاد خو بگیرند به *احتمال زیاد در بزرگ*سالی *رژیم غذایی بسیار ناسالمی خواهند داشت.خوشمزه ولی ناسالمدر تحقیقات مذکور، محققین اطلاعات مربوط به ارزش غذایی غذاهای آماده* مخصوص کودکان نوزاد و نوپا که در بیشتر فروشگاه*های مطرح و مشهور عرضه می*شوند را جمع*آوری نمودند. البته به جز بعضی از موارد سالم و استاندارد مانند *شیر خشک، *شیر بسته*بندی، *ماست و آب*میوه*های بدون قند و رژیمی. بر اساس نتایج به*دست*آمده، خوشبختانه میزان نمک موجود در بیشتر غذاهای کمکی که برای نوزادان تهیه می*شود، کمتر از حد مجاز تعیین*شده توسط اداره*ی نظارت بر غذا و دارو (fda) است و این موارد همگی با برچسب low sodium (نمک کم) قابل* تشخیص هستند.علاوه بر این در تهیه غذاهای آماده* مخصوص نوزادان معمولاً از افزودن قند اضافه اجتناب می*شود به جز موارد محدودی که از ترکیب حبوبات و*میوه*ها تهیه می*شوند. به نیمی از انواع غذاهایی ترکیبی حداقل یکی از انواع قندهای خوراکی افزوده می*شود و کالری این غذاها نیز با قند تأمین می*گردد.ولی در مورد غذاهای آماده* مخصوص *کودکان نوپا *داستان کاملاً متفاوت است و در تهیه*ی این نوع غذاها مقدار زیادی نمک و قند استفاده می*شود. در غذاهای بررسی*شده به*طور متوسط در هر 100 گرم، 496 میلی*گرم سدیم وجود دارد. به تمام غذاهای آماده برای وعده*های عصرانه و شام نیز مقدار زیادی قند اضافه می*شود. خوردن غذاهایی بااین*همه نمک و قند حتی برای بزرگ*سالان نیز توصیه نمی*شود.توصیه*های برای والدین جلب رضایت *کودکان نوپا و ترغیب آن*ها به غذا خوردن بسیار مشکل است. هرچند استفاده از غذاهای آماده* *شیرین و شور این کار را بسیار آسان می*کند ولی تحمل کمی سختی و *پشتکار آنان را برای داشتن عادت*های غذایی سالم در تمام عمر آماده خواهد کرد.نتایج تحقیقات مختلف در این مورد نشان می*دهد که اگر غذاهای مغذی مانند انواع سبزی و *میوه را در حداقل هشت بار در طول روز به کودکان تعارف کنید، ذهن آن*ها برای کسب عادت*های مفید غذایی در آینده آماده خواهد شد.علاوه بر این همیشه به برچسب*های نشان*دهنده*ی ارزش غذایی دقت کنید. همه*ی این*گونه غذاها کیفیت یکسانی ندارند. درصد سدیم موجود در غذاهای آماده* مخصوص *کودکان نوپا از 100 تا 905 میلی*گرم متغیر است.ولی این مسئله در مورد قند کمی تفاوت دارد. چراکه قندهای خوراکی متنوعی در غذاهای آماده* استفاده می*شوند. برای اطمینان از سالم بودن این غذاها باید موارد مختلفی را بررسی کرد ازجمله میزان، دکستروز، گلوکز، فراکتوز، لاکتوز، ساکارز، ترهالز، عصاره*ی *میوه*ها و جو، شکر، مالتوز و یا توربینادو در هر صد گرم از غذا. در 74 درصد از غذاهای آماده* مخصوص *کودکان نوپا، حداقل چهار مورد از قندهای خوراکی مذکور جزو مواد اولیه اصلی هستند که مجموع آن*ها از میزان مجاز قند بیشتر است.پیش*ازاین در تحقیقی مشخص شد که 79 درصد از کودکان یک تا سه*ساله میزان سدیم بیش*ازحد مجاز روزانه دریافت می*کنند و همچنین میدانیم که 23 درصد از کودکان دو تا پنج*ساله دچار *چاقی مفرط هستند. از طرف دیگر ارتباط بین مصرف غذاهای بسته*بندی و بیماری*ها نیز مدت*هاست که به اثبات رسیده است.نتیجه نهایی تحقیقات دکتر کاگزول این است که غذاهای آماده* مخصوص *کودکان نوپا سرشار از نمک و قند غیرضروری بوده و همین مسئله می*تواند آنان را به داشتن عادت*های غذایی ناسالم در تمام طول عمر هدایت کند.منبع: [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید | عضویت]