وسایل مورد نیاز راه اندازی کافی شاپ 1-اسپرسو ساز: قلب هر کافی شاپ دساتگاه اسپرسو ساز است.اسپرسو ساز دستگاهی است که به وسیله ان داغ با دمای حدود 70 تا 90 درجه(بسته به نوع قهوه) از روی پودر قهوه اسیاب شده عبور کرده و عصاره ان که اسپرسو نامیده می شود گرفته می شود. اسپرسو پایه بسیاری از نوشیدنی های از خانواده قهوه مانند کاپوچینو موکا لاته فراپاچینو و …می باشد.دستگاه اسپرسو در سه نوع تک دو و سه گروپ(یا خروجی) می باشدو یک خروجی اب جوش نیز دارد. همچنین به ازای هر گروپ یک لوله نازل بخار وجود دارد.از لوله بخار دستگاه اسپرسو برای درست کردن کف شیر که برای کاپوچینو و دیگر نوشیدنی ها استفاده می شود و همچنین گرم کردن مایعات دیگر استفاده می شود.دستگاهای اسپرسو ساز در دو نوع منوال (دستی) و اتوماتیک یا والیومتریک وجود دارد.در نوع دستی ان میزان اب خروجی از دستگاه به وسیله خود کافه من(اپراتور دستگاه) تنظیم میشود ولی در نوع اتوماتیک میزان اب به صورت اتوماتیک برروی دکمه های دستگاه از قبل تنظیم شده است.از مارک های معروف میتوان به بیزرا جیمبالی کنتی وگا ازتوریا سن رمو سیمونلی اکسپوبار و … اشاره کرد. 2-اسیاب قهوه: برای داشتن یک قهوه خوش عطر و خوشمزه بهتر است که دان قهوه در همان زمان که قرار است عصاره گیری شوداسیاب شود تا عطر و بوی ان از میان نرود اسیاب قهوه از کلیدی ترین وسایلی است که هر دستگاه اسپرسو در کافه نیاز است. اسیاب تنوع های زیادی دارند الف: اسیاب های دوزر دار(doser) ب: اسیاب های اندیمند ج:اسیاب های ریتیل (Retail)اسیاب های دوزر دار برای قهوه فروشی ها و جاهای که از یک نوع قهوه به حجم زیادی فروش می کنند مورد استفاده است زیرا که قهوه پس از اسیاب شدن داخل یک مخزن جمع می شود و سپس بسته به میزان مورد استفاده توسط یک اهرم از ان مخزن خارج می شود.در اسیاب های اندیمند به میزان دلخواه اپراتور که می توان بر اساس زمان یا بر اساس وزن قهوه باشد قهوه اسیاب شود مه این نوع اسیاب از پرمصرفترین انواع اسیاب است.اسیاب های ریتیل یا خرده فروشی و فروشگاه هایی که اقدام به فروش قهوه اسیاب شده می کنند مناسب است.این اسیاب ها یک خروجی برای قهوه اسیاب شده دارد که گیره مخصوصی برای نگه داشتن پاکت دارد بر همین اساس به این اسیاب ها اسیاب پاکت خور نیز می گویند.از مارکهای معروف میتوان به کونیل باراتزا کامپک وگا بیزرا و …اشاره نمود3-ست باریستا: مجمو عه ایی از وسایل و لوازمی است که یک باریستا (کسی که در یک کافه کار میکند)به ان نیاز دارد .این وسایل عبارتند از:تمپر پیچر جزوه تمپ مت تمپ استیشن تمپ هولدر ناک باکس شیکر دستی4-تجهیزات قهوه دمی: برای تهیه قهوه های دمی یا قهوه های موج سوم نیاز به وسایل خاصی است که برخی از انها عبارتند است :وی 60 ایروپرس کمکس فرنچ پرس5-شیکر برقی: برای مخلوط کردن انواع بستنی یا میوه و سایر افزودنی ها برای تهیه میلک شیک از دستگاهی به نام شیکر استفاده می شود شیکر از یک همزن میله ای ساده تشکیل شده که داخل یک لیوان قرار دارد و داخل ان با سرعت میچرخد سبب میکس شدن مخلوط می شود. شیکر در انواع یک دو و سه لیوان هستنداز مارکهای معروف می توان به فاما فیمار سیدو همیلتون بیچ و … اشاره کرد6-مخلوط کن: از الزامی ترین وسایل مورد نیازهر کافی شاپ مخلوط کن یا بلندر می باشد. مخلوط کن برای تهیه انواع ابمیوه شیک ها اسموتی ها و سس ها مورد استفاده است مخلوط کن ها انواع مختلفی از نظر قدرت و حجم پارچ دارنداز مارک های معروف می توان به ویتامیکس بلنتک دلتون برویل گاستوبک سیدو همیلتون بیچ و … اشاره کرد7-وافل ساز: وافل در اصل یک جور بیسکویت است که از خمیر تازه و در زمان سرو اماده می شود.مخلوط اولیه وافل ترکیبی از ارد سفید یا ترد ذرت است به همراه متعلقات دیگر استکه پس از مخلوط شدن داخل دستگاه وافل ساز که همانند اسنک سازها عمل می کند ریخته می شود وافل سازها از دو صفحه لولایی که بر روی هم بسته میشوند تشکیل شده اند که هر صفحه حرارت دارد و باعث پخته شدن خمیر می شود.پس از پخته شدن خمیر روی ان را با انواع مواد مانند نوتلا خامه عسل مربا تکه های میوه و … تزریق می کنند می توان ان را به عنوان یک صبحانه یا عصرانه میل نمود از مارک های معروف می توان به امپرو اوزتی بست تور رولرگریل و …. اشاره کرد8-کرپ ساز: دستگاه کرپ ساز از یک صفحه گرد و مدور تشکیل شده است که در زیر ان حرارت مجود دارد برای تهیه کرپ که نوعی نان نازک است از مخلوط ارد ذرت و شکر و شیر و دیگر متعلقات استفاده کرده و ان را به صورت لایه ایی نازک بر روی کرپ ساز پهن می کنند تا پخته شود پس از پخته شدن نان ان را به شکل و فرم دلخواه در اورده و با موادی مانند انواع مواد مانند نوتلا خامه عسل مربا عسل و … تزیین میکنند9-یخساز: به دلیلی که بسیاری از نوشیدنی های مورد استفاده در کافه ها از یخ استفاه می شود نیاز به یخساز در هر کافه ایی الزامی است یخساز ها بر دو دسته اند: نوع نیمه صنعتی که به اب شهر وصل نمی شوند و مخزن اب دارند و بایستید مخزن اب انها را پر کرد و نوع دوم نمونه های صنعتی است که به اب شهر وصل می شوند.ظرفیت یخساز ها بر اساس تولید انها در شبانه روز مشخص می شوند یعنی یک یخساز 100 کیلویی توانایی 100 کیلو یخ را در 24 ساعت دارد.. همچنین یخساز ها بر اساس نوع یخی که تولید می کنند به یخساز های مکعبی استوانه ایی پولکی تقسیم بندی می شوند.10-یخ خرد کن: در اکثر نوشیدنی های سرد بایستی از یخ خرد شده استفاده کرد که برای این کار می توان این کار می توان یخ را به وسیله مخلوط کن یا به وسیله دستگاه مخصوص خرد کردن یخ انجام داد.11-ابمیوه گیری: برای تهیه اب میوه های مانند هویج سیب کرفس به و … نیاز به دستگاه ابمیوه گیری است.این دستگاه بر اساس اثر سانترفیوژ (گریز ازمرکز) اب میوه را از تفاله ان جدا می کنند و دارای دو خروجی هستند که یکی برای خروجی تفاله و یکی برای خروج ابمیوه است .ابمیوه گیریها عموما اساس کار واحدی دارندو فقط توان موتور و ظاهر انها متفاوت استاز برند های معروف می توان به برویل گاستروبک سیدو همیلتون بیچ و …. اشاره کرد12-اب مرکبات گیری: برای تهیه اب مرکبات مثل پرتغال لیمو و همچنین انار نیاز به دستگاه اب مرکبات گیری است که بتوان اب این میوه ها را به راحتی بگیرد . این دستگاه در دو نوع دستی و اتوماتیک است .در نوع دستی بایستی میوه را به از وسط نصف کرد و بر روی دستگاه قرار داد تا اب ان استخراج شود و در نوع اتوماتیک میوه به صورت خودکار به داخل دستگاه وارد شده شپش نصف شده و بعد از ان نصف می شود13-عصاره گیر:برای گرفتن اب برخی از میوه ها که با دستگاه اب میوه گیری عادی نمی توان این کار رو کرد بایستی از عصاره گیر استفاده کرد.به عنوان مثال برای میوه هایی مانند انگور کیوی دانه های انار البالو گیلاس و …. بایستی از عصاره گیر استفاده کرد همچنین ادعا می شود عصاره گیر ها به دلیل استفاده از سرعت پایین در اب گیری میوه ها خواص معدنی و ویتامین های ان را بهتر حفظ می کنندبرای کسب اطلاعات بیشتر و مقالات به روز از وب سایت گروه صنعتی زادمن به آدرس [برای مشاهده لینک ها شما باید عضو سایت باشید | عضویت] بازدید فرمایید.